Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 46 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 24.02.2015 14:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.9.2006
Příspěvky: 1219
SYSring píše:
Chyby pri stavbe na plane sa daju eliminovat jedine meranim a kontrolou voci trupu.
Spoliehat sa na plan je nie vzdy dostatocne. Sam mam taketo vlastne skusenosti.


Ked tak rozmyslam, mozno toto bude kamen urazu, ja som staval jedine podla planu a az hotove kridlo som prikladal na trup. Keby kridlo malo mensi ukos nabeznej hrany(a teda vacsi odtokovej), tak by to mohlo sadnut presne na trup. Podorys kridla mi sedi podla planu, nie je nahodou v plane o trosku vacsi ukos tej nabezky? Ja uz som problem vyriesil posunutim puzdier v kridle, no fandim tomuto projektu a chcem aby sa buduci stavitelia vyhli tomuto problemu :)
Inac ako je to s tymi oblukmi na trupe co som pisal v prvom prispevku?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 25.02.2015 15:35 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 25.3.2013
Příspěvky: 17
...samozrejme rad by som vyrobil rozsyp modelu, ktory by bol tak dokonaly, aby
nebolo co riesit, ale k tomu sa asi nedopracujem.
Bol uz postaveny cely rad kataniek, kto chcel, zverejnil som obrazky jeho modelu na svojom webe.
Kazdy zo stavitelov mal svoje zlepsovaky a pripomineky, co je len dobre.
Kazdy vsak riesil po svojom vzdy cosi ine. :-)
Spatna vazba je ale naozaj dolezita.

Co sa tyka planov a ich tlace, dnesne tlaciarne maju pomerne presnu polohovaciu geometriu
ale predsa len, nejaka odchylka z rastucou dlzkou tlace tam vzdy je.
Preto su na plane kontrolne stvorceky, cez ktore kontrolujem, ci bol plan vytlaceny v poriadku,
v mierke, ale neriesi to rozmerovu odchylku, alebo chyby tlačiarne.
Pri malom modely by to nemalo byt az take kriticke, skor ak sa stavaju modely od 2m a viac.
Preto aj to meranie a kontrola voci trupu je opodstatnena.

Obluciky na trupe.
Prvy oblucik kabiny je viditelne vacsi ako jeho protikus na trupe. Jeho geometriu som nemenil,
ale kto chce, moze si ho prisposobovat podla toho, kde chce mat ukoncenu kabinu.
Kabina by mala presahovat na trup par mm, preto aj oblucik je vacsi voci protikusu na trupe.

Obluciky na trupe by vsak mohli byt pri trupe aj sirsie - spravna pripomienka.
Potah hornej casti trupu ma byt z balzy hrubky 2 mm.
Medzera medzi oblucikom a topolovou bocnicou je vsak 3 mm. Teoreticky aj o nieco viac
ak sa nepodari zlepit bocnicu presne k prepazkam.
Mozem teda zvacsit sirku oblucikov pri bocnici o cely 1 mm.

Lepenie balzoveho prekrytu.
Balzu /2 mm/ namocim vo vode z jednej strany, aby sa dala pekne tvarovat.
Balzu lepim na obluky a bocnicu tak, aby balza sadla na bocnicu zarovno s vonkajsou
plochou trupu. Napomaha mi k tomu pruznost balzy a polepenie lepiacou paskou.
Ta avizovana 1 mm siroka medzierka medzi balzou a oblucikom sa vizualne strati, ale
je tam. Preto obluciky mozem v pohode zvacsit, aby tam medzierka nebola.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 03.03.2015 11:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2012
Příspěvky: 475
Bydliště: Prešov,SR
Obrázky: 45
No s uložením trubiek v krídle a trupe vo všetkých osiach u mňa nebol žiadny problém, je to presne, kontrolovoval som to, a presné dokončenie spojenia trup - 1.rebro kídla ozaj človek musí robiť na trupe a nie na pláne. Ja myslím, že niet čo riešiť.
Na poťah chrbta trupu a pred kabínu som dal 1,5mm balzu, nič som ńemočil ani nepodlepoval páskou, sú to veľké oblúky, balza nepraskla.
Namiesto extrémnej estetickej hodnoty u mňa prevažuje potreba lietať a tak +- 0,5mm dierka na osadení kabíny pod durofolom nezaváži a keďže je vonku hnusne aj tak musím po lietaní model vyčistiť od sajrajtu. Je to akrobat, nie výstavný kúsok tak radšej trénujem bezpečné zvládanie rolling harrieru vo vertikálach.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 31.03.2015 23:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.9.2006
Příspěvky: 1219
Priebezne pokracujem v stavbe, aj ked casu je malo a v skole nam celkom nakladaju (medicina), no prikladam nejake foto:


Přílohy:
Poznámka: Kridlo z hora
DSC_0037[1].jpg
DSC_0037[1].jpg [ 89.81 KiB | Zobrazeno 1625 krát ]
Poznámka: Kridlo z dola
DSC_0035[1].jpg
DSC_0035[1].jpg [ 79.43 KiB | Zobrazeno 1625 krát ]
Poznámka: Unasac na motor som si musel vytocit na sustruhu, nevedel som ho zohnat na moj motor.
DSC_0028[1].jpg
DSC_0028[1].jpg [ 94.66 KiB | Zobrazeno 1625 krát ]
Poznámka: Zakecal som sa a nahodou som urobil dieru o stotinu mm vacsiu, tak som ju zvacsil a vyrobil vlozku z derlinu(pom).
DSC_0029[1].jpg
DSC_0029[1].jpg [ 105.11 KiB | Zobrazeno 1625 krát ]
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 31.03.2015 23:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.9.2006
Příspěvky: 1219
Vybavenie, motor hyperion Z4020-16, pojde na 5s s vrtulou apc 16/8. Serva 2x corona ds-319mg na kridelka, corona ds-329mg na smerovku a 2x turnigy 9018mg na vyskovku. Podvozok uhlik, ostroha uhlik.


Přílohy:
Poznámka: Komplet unasac
DSC_0032[1].jpg
DSC_0032[1].jpg [ 61.05 KiB | Zobrazeno 1623 krát ]
Poznámka: Vybavenie
DSC_0039[1].jpg
DSC_0039[1].jpg [ 129.6 KiB | Zobrazeno 1623 krát ]
Poznámka: Takto by to malo vyzerat potiahnute.
krirazor.jpg
krirazor.jpg [ 126.67 KiB | Zobrazeno 1623 krát ]
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.04.2015 19:38 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 25.3.2013
Příspěvky: 17
Vyzera to celkom dobre. Len tak dalej.
Ja teraz lietam na 5S a 6S baterke s vrtulou 16x8.
S 6S - 2700 mAh je citit naozaj vyssi vykon motora asi o 1/4, oproti 5S,
6S dodava modelu neskutocnu vykonovu rezervu.
Drzim palce, nech sa dielo podari.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.04.2015 20:12 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 31.12.2010
Příspěvky: 445
Bydliště: Haj
Obrázky: 4
..nechal by som sa aj ja ukecat na tento lietajuci aparat.Nebolo by video, co to dokazaze v zrucnych rukach?...ergo...kde to ma li mity?
...lietanie v stratosfere a nesmele stupave vykruty som videl.Ale to nic nevypoveda o odladeni eroplanu.A...mozna je to skoda....???

_________________
Futaba T14SG VELOX 2,2 EXTRA EF 60` EPP RCF PA XR61 ARDEA


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 06.04.2015 18:41 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 25.3.2013
Příspěvky: 17
...ked budes cakat na video, kde zalietam spickovo 3D ja, tak to este naozaj chvilu potrva.
Ale uz sa trosku zlepsujem. :-)

Pridavam tu dva odkazy na videa.

Prve video , to je kolega - "Ludicek"
Druhe video som ja osobne. Robim co zatial viem. :-)
Ale pokusim sa coskoro natocit video s odbornikom na 3D.

https://www.youtube.com/watch?v=sxAsqeyajpE

https://www.youtube.com/watch?v=h-0SeM5y03s


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 17.04.2015 20:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.9.2006
Příspěvky: 1219
Takze uz mam aj akumulatory, rovno 2 kusky.


Přílohy:
DSC_0050[1].jpg
DSC_0050[1].jpg [ 76.99 KiB | Zobrazeno 1433 krát ]
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 18.04.2015 21:40 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 31.12.2010
Příspěvky: 445
Bydliště: Haj
Obrázky: 4
..neviem,ci sa mi to nemari...10000 mAh? naozaj?..co to hmoti?

_________________
Futaba T14SG VELOX 2,2 EXTRA EF 60` EPP RCF PA XR61 ARDEA


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 18.04.2015 23:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.9.2006
Příspěvky: 1219
To je iba fór, bol som u kamarata a toto pouziva v koptere, tak som si to musel odfotit :) No co sa katany tyka, tak tam ide flightmax 3000mah 5s 40C a neskor sa kupia aj dalsie akupacky.

a co sa tyka tych 10000mah, tak tesne pod 1,5kg jedna.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 21.04.2015 13:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.9.2006
Příspěvky: 1219
Tak pokracujeme...


Přílohy:
DSC_0052[1].jpg
DSC_0052[1].jpg [ 81.86 KiB | Zobrazeno 1341 krát ]
DSC_0053[1].jpg
DSC_0053[1].jpg [ 83.14 KiB | Zobrazeno 1341 krát ]
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 29.06.2015 20:17 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 25.3.2013
Příspěvky: 17
Ta ako?
Uz to lieta?
Ake su vysledky?
Setup?

https://www.youtube.com/watch?v=5opqU4wKwhM


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 04.09.2015 17:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.9.2006
Příspěvky: 1219
Nanestastie som nemal cas ho dokoncit, chyba velmi malo (potiahnut SOP, VOP a nastriekat kryt... potom dokoncovacka ala ARF). A cim dalej, tym menej casu mam na modely, tento rok som nebol hore ani raz... takze kto by chcel, skoro dokoncena katana pojde do sveta. Je na modelbazari a rcportali.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 22.10.2015 23:06 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 8.1.2014
Příspěvky: 29
Myslíte že je tento rozsyp vhodný len na elektropohon? Aký spalovák by ste k tomu doporučili, ak vôbec? Výrobca sa vyjadril, že samotná montáž motora by nemal byť problém, len či tam nebude problém s ťažiskom, keďže je to vypiplané pre EP. Prípadne zosilnenie niektorých časti by som prežil, pár gramov hore-dole, žiadne extrémne 3D lietanie neplánujem. Vďaka za info!
Dopĺňam: zaujíma ma nejaká minimálna kubatúra.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 46 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz