Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 07.12.2007 13:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.6.2006
Příspěvky: 1116
Bydliště: Kladno
Citace:
pomohlo by, kdyby se sešlo více zájemců a objednala se 1 zásilka s více modely ? akorát nevím jaký počet (např. stavebnic SIG) by se musel objednat

1 kontejner, odhadem cca 50-80 ks stavebnic, samozrejme zalezi na objemu, to je takovy muj odhad


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 07.12.2007 13:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.6.2005
Příspěvky: 1029
Bydliště: Staré Ždánice
pp píše:
Citace:
pomohlo by, kdyby se sešlo více zájemců a objednala se 1 zásilka s více modely ? akorát nevím jaký počet (např. stavebnic SIG) by se musel objednat

1 kontejner, odhadem cca 50-80 ks stavebnic, samozrejme zalezi na objemu, to je takovy muj odhad


a to se rozhodně vyplatí :D


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 07.12.2007 13:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.6.2004
Příspěvky: 1641
Bydliště: LIBEREC
Kerberos píše:
nemáš zač, rady jsou zadarmo. (někde) jinde se platí práce a i rady. a když přideš sem, tak Ti ten plán půjčím na okopírování. opravdu nemám čas běhat po městě, skenovat plán a pak posílat. za 100,- . možná zjistí že tim hledánim a přemýtáním kde a jak to vyšpekulovat, přijdeš a spoustu času a i nákladů¨, než když koupíš stavebnici. teď je na SIG 10% sleva. já si jí prostě koupil, protože jsem jí chtěl a tak jsem to neřešil

děkuji podruhé za výborné rady, ale co vlastně chci za ty prachy :wink:
bohužel se podle nich ale řídit nebudu, protože pro mě má cenu pouze ten výkres, nikoliv celá stavebnice. Tohle éro jsem chtěl upravit a hlavně zvětšit o cca 20%. Asi jsem tedy hroznej harpagon, když si odmítám kvůli plánku pořídit celou stavebnici za 1700,- a vymýšlim jiné řešení...Nevěděl jsem, že bydlíš mimo město a je pro Tebe problém skočit na kopírku, omlouvám se :?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 07.12.2007 13:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.6.2004
Příspěvky: 1641
Bydliště: LIBEREC
pp píše:
Citace:
pomohlo by, kdyby se sešlo více zájemců a objednala se 1 zásilka s více modely ? akorát nevím jaký počet (např. stavebnic SIG) by se musel objednat

1 kontejner, odhadem cca 50-80 ks stavebnic, samozrejme zalezi na objemu, to je takovy muj odhad

hmm tak to je unreal :roll:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 07.12.2007 13:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.6.2005
Příspěvky: 1029
Bydliště: Staré Ždánice
HERRI píše:
Kerberos píše:
nemáš zač, rady jsou zadarmo. (někde) jinde se platí práce a i rady. a když přideš sem, tak Ti ten plán půjčím na okopírování. opravdu nemám čas běhat po městě, skenovat plán a pak posílat. za 100,- . možná zjistí že tim hledánim a přemýtáním kde a jak to vyšpekulovat, přijdeš a spoustu času a i nákladů¨, než když koupíš stavebnici. teď je na SIG 10% sleva. já si jí prostě koupil, protože jsem jí chtěl a tak jsem to neřešil

děkuji podruhé za výborné rady, ale co vlastně chci za ty prachy :wink:
bohužel se podle nich ale řídit nebudu, protože pro mě má cenu pouze ten výkres, nikoliv celá stavebnice. Tohle éro jsem chtěl upravit a hlavně zvětšit o cca 20%. Asi jsem tedy hroznej harpagon, když si odmítám kvůli plánku pořídit celou stavebnici za 1700,- a vymýšlim jiné řešení...Nevěděl jsem, že bydlíš mimo město a je pro Tebe problém skočit na kopírku, omlouvám se :?


pokud neseženeš do jara, tak se ozvi, to už bude letuschopnej a plán Ti dám. :D


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 07.12.2007 14:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.6.2004
Příspěvky: 1641
Bydliště: LIBEREC
Kerberos píše:
HERRI píše:
Kerberos píše:
nemáš zač, rady jsou zadarmo. (někde) jinde se platí práce a i rady. a když přideš sem, tak Ti ten plán půjčím na okopírování. opravdu nemám čas běhat po městě, skenovat plán a pak posílat. za 100,- . možná zjistí že tim hledánim a přemýtáním kde a jak to vyšpekulovat, přijdeš a spoustu času a i nákladů¨, než když koupíš stavebnici. teď je na SIG 10% sleva. já si jí prostě koupil, protože jsem jí chtěl a tak jsem to neřešil

děkuji podruhé za výborné rady, ale co vlastně chci za ty prachy :wink:
bohužel se podle nich ale řídit nebudu, protože pro mě má cenu pouze ten výkres, nikoliv celá stavebnice. Tohle éro jsem chtěl upravit a hlavně zvětšit o cca 20%. Asi jsem tedy hroznej harpagon, když si odmítám kvůli plánku pořídit celou stavebnici za 1700,- a vymýšlim jiné řešení...Nevěděl jsem, že bydlíš mimo město a je pro Tebe problém skočit na kopírku, omlouvám se :?


pokud neseženeš do jara, tak se ozvi, to už bude letuschopnej a plán Ti dám. :D

ok diky moc !


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 07.12.2007 15:52 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.3.2007
Příspěvky: 507
Bydliště: Brno
je plno pěknějších hydroplánů tak si postav jinej taky to tak budu řešit a nebo si namaluju vlastní plánek :wink:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 07.12.2007 16:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.6.2004
Příspěvky: 1641
Bydliště: LIBEREC
Bedřich píše:
je plno pěknějších hydroplánů tak si postav jinej taky to tak budu řešit a nebo si namaluju vlastní plánek :wink:

¨no chtel jsem vyjit z Aquastaru, protoze se mi libi a je to osvedcena konstrukce, treba letajici boty typu Čochtan nebo Krásná Helena se mi nelíbí, jaké jsou další dostupné výkresy na hydroplány ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 07.12.2007 19:22 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.3.2007
Příspěvky: 507
Bydliště: Brno
nevim našel sem jen depronové ale určo jich je plno 8) a jestli to je elektro tak bych se nebál vlastní konstrukce :wink: Jinak ti pošlu na E-mail plánky co mám jako hydroplánů


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 26.01.2009 14:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.6.2004
Příspěvky: 1641
Bydliště: LIBEREC
tak aquastára mam konečně postavenýho a už to bylo 2x ve vzduchu. více na mých stránkách, ale ještě tam musim hodit fotky z lítání


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: SIG Aqua-Star Hydroplan 1079mm
PříspěvekNapsal: stř 21.12.2011 21:21 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 7.5.2010
Příspěvky: 33
Bydliště: Pardubický kraj
Ahoj, má prosím někdo zkušenost s tímto modelem. Budu ho mít naježeného, tak bych potřeboval radu ohledně motorového lože. Chci ho dát na elektro, ale změna lože motoru - tam bych měl nějaké otázky. Třeba stříkací voda do motoru, posunutí lože do předu, kvůli vrtuli... To samé ukotvení plováků. Jsou na gumičku - v tom případě nebudou možné používat křidélka, která tam také chci. V plánku to je bez křidélek. Odkaz modelu: http://www.rcm.cz/e-shop/rc-modely-leta ... 2087.eshop

Plováky bych řešil nejraději třeba na plastový šroub z hora křídla, ale musel by být asi na to tunel, abych nenaplnil křídla vodou... :) Řešil to tu už někdo? Nic jsem nenalezl. :?
Díky za spolupráci.

Je to asi tento model: http://www.youtube.com/watch?v=jzTBfCMb ... plpp_video

Nebo: http://www.youtube.com/watch?v=if_Yf_v9 ... re=related


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: SIG Aqua-Star Hydroplan 1079mm
PříspěvekNapsal: stř 21.12.2011 21:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2006
Příspěvky: 886
Bydliště: Chlumec nad Cidlinou
Zdarec
Měl jsem ho doma, koupil jsem ho postavený a měl jsem v něm AXI 2212. Bohužel motor měl málo k/V a protože tam jde maximálně 7" vrtule letadlo nechtělo z vody. Příď modelu je dost nízká a voda stříká do vrtule a strašně brzdí. Vlastně se mi povedl jen jeden start z vody. Jinak z ruky to šlo dobře a pár letů jsem s ním udělal. Přistání bez problémů. Měl jsem ovládaný křidélka a nedokážu si představit bez nich lítat. Plováky byly zalepeny napevno, bohužel původní majitel to lepil vteřiňákem a ten se ve vodě rozlepuje. Pro tento model to chce motor s minimálně 1300 k/V, na 3S Lipol, serva jsem měl - křidélka HS81, V+S HS55.
Pajax 007


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: SIG Aqua-Star Hydroplan 1079mm
PříspěvekNapsal: stř 21.12.2011 22:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4443
Není tak docela pravda, že nejdou plováky na gumičku při použití křidélek... Já to mám prakticky hotové (není čas dorazit) a křidélka jsem udělal jen na konci křídla (2 serva v křídle), plováky by ještě vyšly vedle nich.
Už to budu muset někdy dodělat a zkusit v letu, nejspíš to bude OK :D

Motor určitě s větším kV, těch 1300 zmíněných v thredu je takové rozumné minimum, možná spíš 1600, jde tam jen poměrně malá vrtule, takže to chce víc otáček. Ostatně do malé vrtule bude i méně cákat voda...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SIG Aqua-Star Hydroplan 1079mm
PříspěvekNapsal: stř 21.12.2011 22:20 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 7.5.2010
Příspěvky: 33
Bydliště: Pardubický kraj
Uvažoval jsem i o tom, že do křidélek vyříznu od odtokovky výřez na tu gumu, ale nevím, jak by to vypadalo. Je fakt, že by asi plováky mohly být na pevno. Koukám po motorech, ale nic mi nesedí. Na spalovák je to jasné, ale když vložím motor do toho lože, tak vrtuli posunu moc do zadu a budu třískat do plexiskla. Bude se to celé muset předělat do předu, nevím jak výjde těžiště. Jestli dát regl za motor, nebo dolů pod křídlo, nevím, jestli nebude vadit prodlužování kabelů. No je toho dost, co mi není až tak jasné, z amerického plánku. Asi budu muset dost improvizovat. Chtěl jsem něco na rybník a po slevě tohoto modelu jsem se pro něj rozhodl. Za ten peníz si myslím, že to bude pěkný model. Díky všem za přízpěvky.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: SIG Aqua-Star Hydroplan 1079mm
PříspěvekNapsal: stř 21.12.2011 22:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2006
Příspěvky: 886
Bydliště: Chlumec nad Cidlinou
tomashr píše:
Motor určitě s větším kV, těch 1300 zmíněných v thredu je takové rozumné minimum, možná spíš 1600, jde tam jen poměrně malá vrtule, takže to chce víc otáček. Ostatně do malé vrtule bude i méně cákat voda...

Taky to tam píšu minimálně 1300 k/V. I tak s tou 7" to je jen taktak, myslím rozměrově.
Pajax 007


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz