Autor |
Zpráva |
Bayeux
|
Napsal: čtv 02.11.2023 13:18 |
|
Zkušený debatér
|
|
|
Registrován: 19.2.2017 Příspěvky: 394 Bydliště: Ruda nad Moravou
|
Kuta33 píše: V RC revue 2/2013 byla na výřezy Speedy Bee od flyingwood recenze.... Dohledal jsem, že dříve než na Speedy byla v RCR 06/2012 recenze právě na Lazy Bee ze zmíněných výřezů. ( EDIT: článek už mám - netřeba shánět ) Zvažuji mocně, že se též přidám k těm "postiženým leností včely" a ty výřezy jsou mi sympatické (udělal bych z ní takovou lítající laboratoř, podělím se pak fotkami). Apropos - co některé z včel, co se stavěly zde ve vláknu - už vyletěly? Potěšila by fotka a recenze, co a jak (dost mě zajímá, kolik postavený model v elektorverzi váží...). Bayeux
_________________ EXminimaketář & El & CO2 maniac dezertující ke kořenům - KHMM.cz; Hitec FLASHman 4 až 8, HTS
|
|
Nahoru |
|
|
|
|
|
Janek2
|
Napsal: čtv 02.11.2023 18:29 |
|
Mazák
|
|
|
Bayeux píše:
Apropos - co některé z včel, co se stavěly zde ve vláknu - už vyletěly? Potěšila by fotka a recenze, co a jak (dost mě zajímá, kolik postavený model v elektorverzi váží...). Bayeux
A to tu váhu chceš vědět aj s úlem, nebo bez úlu? Já osobně jsem si taky chtěl koupit ty výřezy, ale nakonec s toho sešlo.
|
|
Nahoru |
|
|
Steve
|
Napsal: stř 15.11.2023 17:17 |
|
Mazák
|
|
|
Taky mám něco objednáno, ale není to LB. Obávám se ale, že původně frézované díly budou výpalky - balíček je ještě v úschovně PPL, tak zítra uvidíme. Někomu to vadí hodně, někomu míň, někomu vůbec...Ale do té poslední kategorie rozhodně nepatřím Za mě - velká škoda, uhlí fakt nemusím...
|
|
Nahoru |
|
|
Joker
|
Napsal: čtv 23.11.2023 10:00 |
|
Mazák
|
|
Blog: Zobrazit blog (1)
|
|
Nahoru |
|
|
Bayeux
|
Napsal: stř 03.01.2024 14:07 |
|
Zkušený debatér
|
|
|
|
Tak už se rodí můj "autobus", křídlo to má fakt jak dětskej snowboard Brzo upnu nějakou fotku kostrouna, a snad oceníte má kola Michelin ! Jen právě řeším elektrifikaci, pokud možno z domácích zásob (x případně abych něco objednal). Viz viewtopic.php?f=7&t=25469&p=1554483#p1554483 - dokáže k tomu někdo poradit? Děkuju Bayeux
_________________ EXminimaketář & El & CO2 maniac dezertující ke kořenům - KHMM.cz; Hitec FLASHman 4 až 8, HTS
|
|
Nahoru |
|
|
TomasC
|
Napsal: stř 03.01.2024 16:38 |
|
Administrátor serveru
|
|
|
Registrován: 24.4.2003 Příspěvky: 10921 Bydliště: Praha Hloubětín ČR Obrázky: 266
Blog: Zobrazit blog (3)
|
Vybral bych motory nad 60g hmotnosti. Z těch bych vybral ty, které se mi budou dobře montovat do letadla a máš na ně unašeč pro vrtuli. Prohnal bych je ecalc.ch . Nedávno jsem pro klub MK RCMania prodlužoval plný přístup. Pro baterky a vrtule co máš doma.
A z těch tří, co zůstanou bych vybral ten, který je nejtěžší.
|
|
Nahoru |
|
|
Bayeux
|
Napsal: stř 03.01.2024 17:23 |
|
Zkušený debatér
|
|
|
|
Tomáši, děkuji za vskutku fištrónskou radu! S tím přístupem na eCalc - to jsem zapomněl že se tam dostanu... Tak to jdu prubnout, děkuji Apropos - unašeče mám asi na všechny motory světa, táta byl celej JÁ - taky křeček Myslím, že to dám do kupy...
|
|
Nahoru |
|
|
Kuta33
|
Napsal: čtv 04.01.2024 11:08 |
|
Mazák
|
|
|
|
ECalc je na první odpíchnutí s návrhem pohonu výborný, ale ne úplně všemocný. Konečný výsledek hodně ovlivňuje i typ éra a Lazy Bee je zářným příkladem. Je to skutečný autobus létající "šouravou chůzí" a k takovému letu mu stačí opravdu málo. Na RCalbumu mám sice balsovou Lazynu (ne stavebnici) a s rozpětím jenom metr. Můžeš aspoň pro představu porovnávat, při tom rozpětí, hmotnosti 840 g a s celkem slabým motorem při klidném létání vydrží v pohodě půl hoďky, když se snažím 3/4. Dech ztrácí až při opravdu kolmém a delším stoupání. Takové časy mi eCalc určitě nesliboval. Zbytečně silný motor zrovna Lazyně moc dobře nedělá. Žeber má dost poskrovnu a potah na křídlech má při maximálních otáčkách motoru snahu vibrovat, je to hodně slyšet. Těžším motorem si pomůžeš při dovážení, stavebnice to asi bude potřebovat více
_________________ Rozdíl mezi chlapcem a mužem je pouze v ceně jeho hraček.
|
|
Nahoru |
|
|
Steve
|
Napsal: čtv 04.01.2024 18:13 |
|
Mazák
|
|
|
No...ono to není jen o motoru, do tohoto autobusu je potřeba taky rozumná vrtule, žádná 9x7 a pod. Chce to motor s malým kv a větší vrtuli s malým stoupáním. Kdysi u mě přebýval nějaký dvouploch od VA, s deskovým křídlem a bez profilu. Už šel dál do světa. Jakákoliv poloha plynu se nijak neprojevila, takové "dobytčáky" prostě zdatně brzdí. Naproti tomu metrový UZI s profilem a 200W motorem byl docela živý
|
|
Nahoru |
|
|
zeleznik
|
Napsal: pon 15.01.2024 19:41 |
|
Celkem nový uživatel
|
|
|
geo píše: Ahoj všichni kamarádi tady. Po delší odmlce jsem zase začal trošku lepit. Dostavěl jsem totiž dílnu po doufám posledních změnách v mém životě. Tak jsem si pro začátek zkušebního provozu koupil dříví od Flying Wood a dal se do práce. To je krása zase lepit... . Mj jsem "vyfasoval " 5 malých klučinů od 7 do 13 abych je něco naučil. Tak kluci lepí jak o život a já bláhový myslel, že budu modelařit s nimi. Opak je pravdou . jak mám udělat tohle?, a čím to mám obrousit?, proč to musí být přesně?, proč …..? proč? jak?. Tak spíš běhám mezi nima, radím , rozlepuju slepený prsty, odpovídám na … všechno. Ale musí říct, že je to docela fajn když se jim po podařený práci rozsvítí vočiska. No hlavně jsem se chtěl pochlubit, že lepím (chvílema) Měl jsme o FW postavenou Speedy bee a létalo se s ní nádherně, stavba rychlá bez problému, uvažuji o koupi s tím, že zvětším rozpětí přidáním dvou žeber do středu křídla a trochu i délku L.
|
|
Nahoru |
|
|
tondas2
|
Napsal: pon 28.10.2024 22:23 |
|
Mazák
|
|
Registrován: 22.7.2013 Příspěvky: 537 Bydliště: Světlá nad Sázavou
|
Jaké jsou použité nosníky v křídle? Stavěl jsem to ero před více jak 10 lety a bohužel paměť už není co bývala. Děkuji.
|
|
Nahoru |
|
|