Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 93 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2016 15:50 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 11.2.2016
Příspěvky: 11
S tím počítám, že to nepůjde bez hromady dílů. Je to zatím vzdálená budoucnost, nedávno jsem se naučil lítat a teď mě čeká zvládnout lítat přes brýle, takže garáže počkají zřejmě do příští sezony :lol: :lol: . Dnes jsem poslal čelo a držák kamery do tisku, ještě musím koupit servo a začnu to pomalinku skládat.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: ned 19.06.2016 20:46 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 11.2.2016
Příspěvky: 11
Ahoj, měl bych ještě jeden dotaz. Kolika volty je napájený FPV vysílač,myslím ten originální Eachine,který je Raceru dodáván. Naměřil jsem 12 V. Stala se mi jedna nemilá věc. Zapojil jsem FPV a létal přes brýle(poprvé),vše proběhlo v pořádku. Za pár dní jsem to chtěl ukázat bráchovi a při zapojení baterie mi shořel kompletně napájecí drát , od desky až do vysílače, konkrétně kostřící drát. Podotýkám, že jsem zapojil copteru až jako poslední, nejdříve vysílačku,pak brýle a až potom copteru. Od posledního letu zůstalo vše bez jakéhokoliv zásahu. Díky za jakékoliv postřehy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: pon 20.06.2016 6:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1305
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Tak to neporadím, multimetr doma nemám a kvůli směně se k tomu proměření nedostanu dřív, než o víkendu. Ale nejsem si jistý, jestli by tam mělo jít 12V, spíš bych tipoval 5V, ale to je jen tip. Třeba Ti to někdo tady proměří a odpoví.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: úte 21.06.2016 13:49 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.12.2015
Příspěvky: 8
Bez komentáře :D


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
Eachine 250 Racer, FlySky-i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: pát 24.06.2016 16:07 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.11.2012
Příspěvky: 260
Bydliště: P 5 Košíře
Zase ta origo kamera kouká slušně v noci,akorát to chce svítit,kam koukám.
2g mikroservo sem přilepil tafixou a kousek páčky od serva na kameru taky.Kamera je na modelářskym pantu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: pát 24.06.2016 16:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1305
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Jako dá se to samozřejmě udělat i jinak, než jsem postoval, ale tamto tištěné je hotové řešení. Všechno sedí a funguje podle představ. :)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: sob 25.06.2016 21:54 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 11.2.2016
Příspěvky: 11
Ahoj, vážně by se tu nenašel někdo,kdo by dokázal změřit napětí na desce pro napájení FPV ? Mám už opravený kabel,ale nechci vysílač připojovat, nerad bych aby mi shořel stejně jako ten drát předtím. Díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: sob 02.07.2016 8:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1305
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Tak bylo na čase provést 2 upgrady koptéry. Upgrade č.1 spočíval v propilování horní části vytisknutého čela, aby se mohla kamera naklopit ještě víc, což je pro rychlejší lítání potřeba. Na fotkách je to při vypnuté koptéře vyklopené co to šlo, tahle to při letu není. Mám to omezené o trochu jiný úhel, aby servo netrpělo.
Příloha:
P7021153.JPG
P7021153.JPG [ 120.38 KiB | Zobrazeno 1674 krát ]
Příloha:
P7021154.JPG
P7021154.JPG [ 126.46 KiB | Zobrazeno 1674 krát ]

Druhý upgrade se týkal problému opotřebení středu otáčení držáku kamery. Šroub, který je uchycený v pevné části čela kamery vykloktal větší díru v tom držáku a vyřešil jsem to ještě o trochu zvětšením té díry a vložením pouzdra. To jsem získal z použité ocasní vrtulky ze 450 vrťasu. Sedlo úplně přesně a snad by to už mělo být tímto vyřešeno. Jediné slabé místo tak zbývá otvor v držáku kamery, kterým prochází táhlo k servu. To snad ale není tak namáhané, jak byl ten otvor ve středu otáčení a zatím to řešit nebudu.
Příloha:
P7021149.JPG
P7021149.JPG [ 51.7 KiB | Zobrazeno 1674 krát ]
Příloha:
P7021150.JPG
P7021150.JPG [ 81.46 KiB | Zobrazeno 1674 krát ]


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: ned 31.07.2016 8:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1305
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Udělám průběžnou recenzi. Teď jsem opravdu se strojem spokojený. Jak jsem popisoval, tak jsem měnil řídící desku, kameru, dodělal naklápění kamery a už není co řešit. Po začátcích, kde se mi při prvních letech zlomilo rameno, jsem byl z toho dost špatný, ale další odešlo až včera a to ta koptéra zažívá tvrdé zacházení a má za sebou stovky crashů a to i fakt dost tvrdých (na předchozí dráze). Celkově tedy odešla 2 ramena, 1 regulátor, 1 origo vTx a nějaké kamarádem vyráběné a taky vrtule.
Radím tedy nakoupit do zásoby rameno (ramena), 2 ks motorů (1 s pravým a 1 s levým závitem), aspoň jeden regulátor a taky vTx anténu. Ta je totiž opravdu na ráně a koptéra často končí na zádech a leží na té anténě. Co se týká baterek, tak i podle hodnocení na Banggodu i podle mého je ta originální (přestože má mít 25C) plně srovnatelná se Zippy 40C z HK co se výkonu a letového času týká. Mám od každého po 3 ks a dolítávám i staré 2,2 Ah (to je jen na rozlet, s tím je to autobus).
Perfektní vrtule jsou tyto. Osobně jsem po x crashích (ti 2 kámoši je lítají taky) viděl snad jen jednu, co se jí ulomil list. Jsou neuvěřitelně houževnaté, dají se párkrát porovnat a jedou dál, jakoby nic.
Celkově tedy s koptérou spokojenost, protože za tu dobu, kterou ji mám, tak jsou ztráty minimální.
Příloha:
P7311123.JPG
P7311123.JPG [ 110.07 KiB | Zobrazeno 1547 krát ]


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: úte 16.08.2016 21:20 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.12.2015
Příspěvky: 8
Můžu s tebou jen souhlasit. Quad to je super a určitě nelituji, že jsem si jí pořídil.
Bohužel se mi povedlo ho disarmnout mid-air https://youtu.be/7zXQ3hjTtQ8?t=58s a ačkoliv by to šlo ještě asi opravit,
vrhnul jsem se na stavbu nové quad.

Rám king kong 210 gt, emax RS2300, Aikon 30A esc celkem nálkady asi 5-6k. Ten rozdíl v letových vlastnostech je neuvěřitelnej.
Takže jo, kupte si racera, naučte se na něm, ale pak si postavte něco pořádnýho, stojí to za to.

_________________
Eachine 250 Racer, FlySky-i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: sob 10.09.2016 22:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1305
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Tak jsem měl včera blbý den. Při jednom crashi zavadil o nezakrytou železnou tyč na brance a urval závit na motoru (samozřejmě výměna), pak poškodil i jedno rameno a do finále se mi povedlo víc než je zdrávo dotáhnout k hornímu platu konektor od vTX a při dalším crashi se od něj přerušily kontakty a ten videovysílač odešel a už se nevrátil. Dost mě to štve, protože mám sice náhradní vTX, ale ten originální měl v sobě OSD a já lítal podle napětí. Dnes se mi podařilo zapomenout vynulovat stopky, ty jsem pak sice vynuloval, ale pak jsem na to zapomněl a jednu z baterek trochu podvybil (lépe řečeno spadl na malé napětí). Origo vTX za ty peníze kupovat nebudu, to tam asi dám samostatné OSD, případně se podívám po jiné variantě. Pípák na baterku tam dávat nechci a na řídící dese nechci nastavovat alarm na nízké napětí, protože používám i starší aku a to by při nich imrvére řvalo...
Dnes jsme nahrávali blbnutí na DVR. Samozřejmě kvalita je v porovnání s krásnými FHD videi neporovnatelně bídná a to ji ještě Youtube dorazí.
viewtopic.php?f=131&t=62529&p=1319054#p1319054


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: stř 21.09.2016 18:36 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 11.2.2016
Příspěvky: 11
Ahoj, tak jsem si pořídil úspěšně jinou jednotku a to Naze32 full.Po veškerém zapojení a nastavení včetně naklápění kamery se mi vyskytl menší problém. Po přidání plynu se mi roztočí jeden motor na maximum, dva na půlku výkonu a poslední motor se úplně zastaví. Stačí mírně pohnout kniplem a během 2 vteřin nastane tahle situace, stejně tak když najednou dám plný plyn,tak jeden motor naběhne na 2000, zbylé tři na 1650 a během 2 vteřin se to samovolně přestaví zase do zmiňované pozice. Nemáte někdo radu prosím, veškerá nastavení jsem kontroloval asi 10x,možná jsem něco přehlédl. Vysílačku mám Flysky FS-T6,pokud to je k něčemu. Díky za každou radu


P.S. : zkusil jsem vzít quadru do vzduchu a odlepí se od země, pak se rozklepe ze strany na stranu a vzápětí se překlopí na záda a to jsem asi 10 cm nad zemí.


Tak zjištěn problém, pokud by se někdo dostal do podobné situace, tak moje Naze32 nefunguje s Cleanflightem, po přehrání na Baseflight vaše funguje, tak jak má. :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: čtv 27.10.2016 17:02 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2016
Příspěvky: 63
Panove vetru se do diskuze
Mam na ceste tento kopter a fakt me zajima to naklapeni kamery
Mohl bych vas poprosit o par info?
- mohli by jste mi poskytnout nakresy na ten mechanizmus?
- nick clena klubu co tiskne
- podporuje to deska F3 6DOF
- nejaky strucny a nebo klidne obsahly navod na zprovozneni

Omlouvam se za tolik otazek, ale jsem zacatecnik a tohle me fakt chytilo

Predem dekuji

Edit: prvne jsem si nevsimnul ze jsou soubory ke stazeni mechanismu zde http://www.thingiverse.com/thing:1351425


Sent from my iPhone and I will remove the signature


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: pát 28.10.2016 11:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1305
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Jo, to naklápění z Thingiverse bylo použito. Teď už lítám bez něj. Jako fungovalo to dobře, fakt se s tím příjemně lítalo, ať jsi stál na místě, nebo letěl pilu, pořád jsi viděl před sebe. Jenže pokud se občas dost tvrdě crashuje, tak pak je to otrava, měnit servo, nebo převody, nebo poničené čelo...
Takže pro normální polítání fakt dobré, ale já už se k tomu nevrátím. Desku mám SPR F3, takže podporuje. Tu stabilizaci ale podporuje i starší Naze32 (v nastavení je to položka CAM STAB). Když tak napiš, kdyby to nechtělo fungovat.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: pát 28.10.2016 12:18 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2016
Příspěvky: 63
Super, diky za ochotu.

Jeste se zeptam ktery clen tady tiskne? Abych ho mohl zkontaktovat


Sent from my iPhone and I will remove the signature


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 93 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz