Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 93 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: sob 11.06.2016 16:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1415
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Místo CC3D teď mám SPR F3. Zapojit a doladit mi to pomáhal kamarád. Místo setové kamery jsem tam přehodil kameru z Phantoma - Sony s WDR. Místo setových vrtulí 5030 jsou tam nerozbitné Kingkong 5045. Dále je tam úprava pro tilt kamery pomocí ultra micro serva a taky je tam pípák spínaný buď přes přepínač, nebo aktivaný přes failsafe.
To mi dělalo taky, že se jeden motor roztáčel později. Mám tam nastavený volnoběh a tím pádem se s tím perfektně manipuluje při přistávání a díky vyrovnávání kamery pomocí vytisknutých dílů a serva se s tím perfektně závodí.
Edit: jo a ty vytisknuté díly jsou upraveny tak, aby bylo možné použít 6" vrtule, protože čelo je otočené vzhůru nohama oproti originálu. Světla jsem tam kvůli úspoře hmotnosti a nevyužití nakonec nenamontoval. A taky zadní čelo s LED je pryč, protože po jednom velkém crashi se skoro oddělilo a nakonec jsme jej sundal a baterky se tam dávají líp. Stažené je to dvěma strapkama, tak to ty baterky drží jak helvítská víra. Jediné co je na ráně je samozřejmě anténa a přijímač a ten je částečně chráněný 2 sloupky vedle něj přimontovanými. Asi brzo udělám názorné video.
A tilt kamery je ovládaný deskou, nebo otočným poťákem na rádiu, nebo vypnutý (při Air mode).


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: sob 11.06.2016 17:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1415
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Abych to zhodnotil, tak jako celek fakt dobrý. Kamera mínus, nedalo se s tím proti slunku vůbec letět, výměna byla nutná, aspoň v mém případě. Náhradní díly jsem zatím kromě jednoho zlomeného ramena zatím nevyužil. Jinak ceny motorů, reglů směšné. Jednom jsem to posadil (v zápalu boje) do potůčku. Po vysušení to jede bez problémů dál. Takže jako model pro někoho, kdo se nechce zdržovat skládáním je to jedna z dobrých voleb. To automatické naklápění kamery mi z toho udělalo stroj podle mých představ (ne zas až tak náročných) :)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: sob 11.06.2016 17:14 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 11.2.2016
Příspěvky: 11
Nad automatickým naklápěním jsem taky přemýšlel,ale ještě jsem se k tomu nedostal. Neměl by si bližší info jak si to vyřešil? Schéma na vytištění můstku pro microservo jsem někde na netu viděl a dokonce i tu obrácenou přední masku.Jen to zapojení jsem nezkoumal.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: sob 11.06.2016 18:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1415
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Je to podle tohoto nápadu.
Vytisknuto jedním zdejším 3D tiskařem (podložky - shims musí být 4 kusy). Servo jsem nejdřív použil mikro servo, ale to tam bylo strašně natěsno a tlačilo zespodu na videovysílač a ještě se musel drasticky upravit držák serva.
Pak jsem použil ultra micro servo, narychlo jsem vybral tohle a to tam sedí úplně perfektně. Vzhledem k tomu, mi přišlo tento týden, tak je to jen smontováno a nastaveny koncové body.
Původně jsem to měl ovládané přes přijímač a šlo to přes páky, nicméně jsem usoudil, že ovládané přímo deskou je to lepší a kamarád nastavil, takže s původním servem to jelo perfektně, tak s tímto to snad pojede taky.
Pozor, kamarád po zkušenosti s větším odběrem kvůli servu instaloval do své koptéry silnější BEC, tak mi jeden taky napájel do mého Racera, aby jsme se vyhnuli tomu, že to nebude stíhat. Takže nevím, je možné, že s tím současným malinkatým by to možná jelo, ale to už nezjistím, mám tam silnější 1A. Taky kvůli silnějším podložkám je potřeba koupit šroubky s delším závitem. Ty do čela zůstanou stejné, ale do ramen jsem bral tyto. Asi nebude třeba té nejvyšší pevnosti, ale za ty peníze :lol: Pokud to seženeš v železářství, tak je vezmi tam, jinak udělej větší nákup, jinak je poštovné daleko dražší, než ty šroubky.
Na desce jsou 2 výstupy na ovládání kamery servem, tak jedno z nich je použito. Kdyby bylo potřeba, tak dám printscreen nastavení z Cleanflight configurátoru. Jo a protože mám desku otočenou, aby bylo microUSB z boku, tak se musel udělat Dremelem zářez do nohy mezipatra, protože bylo počítáno s původním umístěním vzadu u baterky.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: sob 11.06.2016 18:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1415
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Příloha:
P6111130.JPG
P6111130.JPG [ 114.83 KiB | Zobrazeno 1301 krát ]

Příloha:
P6111131.JPG
P6111131.JPG [ 129.08 KiB | Zobrazeno 1301 krát ]

Příloha:
P6111132.JPG
P6111132.JPG [ 94.92 KiB | Zobrazeno 1301 krát ]

Příloha:
P6111133.JPG
P6111133.JPG [ 110.09 KiB | Zobrazeno 1301 krát ]


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: sob 11.06.2016 18:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1415
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Příloha:
P6111134.JPG
P6111134.JPG [ 100.74 KiB | Zobrazeno 1336 krát ]

Příloha:
P6111135.JPG
P6111135.JPG [ 88.35 KiB | Zobrazeno 1336 krát ]


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: sob 11.06.2016 22:48 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 11.2.2016
Příspěvky: 11
Je to skvělej popis. Asi budu mít proti tobě trošku výhodu, protože mám baterku nahoře a video vysílač až na konci u LED rampy, takže budu mít víc místa pro servo. Printscreen nastavení Claeflight by mi hodně pomohl,mě by to trvalo několik měsíců než bych na to přišel,ale to bych si moc nezalítal :D . Koukal jsem na tvoje fotky a budu mít asi problém, protože já používám Eachine desku NAZE 32 a na té tuším nejsou výstupy na ovládání kamery, takže budu muset pořídit jinou NAZE . Nic nejde jednoduše,jinak by byl život nuda :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: sob 11.06.2016 23:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1415
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Kamarád má Naze 32 a jede mu to taky přes desku, takže nějak to rozchodit jde. Jestli si vzpomenu, tak zítra udělám nějaké to video, jak to funguje. Možná zbytečně tu baterku cpeš na střechu (navíc je tam na ráně), protože na to servo je díky vytisknutým podložkám místa dost, tedy myslím tím to ultra micro servo. To větší micro servo bych tam nedával, prostě je tam natěsno. Díky tomu naklápění kamery je teď lítání o něčem jiném, když člověk konečně vidí tam, kam letí, tedy v případě módů se stabilizací, protože v Acro to využít nejde.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2016 9:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1415
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Tak slíbené video - je to hodně amatérské a taky ve spěchu - je docela hezky, tak rychle sbalit vrťas a ven.


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2016 11:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 341
Bydliště: Slovensko
Marek_Km píše:
Abych to zhodnotil, tak jako celek fakt dobrý. Kamera mínus, nedalo se s tím proti slunku vůbec letět, výměna byla nutná, aspoň v mém případě. Náhradní díly jsem zatím kromě jednoho zlomeného ramena zatím nevyužil. Jinak ceny motorů, reglů směšné. Jednom jsem to posadil (v zápalu boje) do potůčku. Po vysušení to jede bez problémů dál. Takže jako model pro někoho, kdo se nechce zdržovat skládáním je to jedna z dobrých voleb. To automatické naklápění kamery mi z toho udělalo stroj podle mých představ (ne zas až tak náročných) :)

Akú kameru si použil? Tiež s tým bojujem proti slnku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2016 12:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1415
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Jo, ta origo je skoro nepoužitelná. Současnou jsem vzal z Phantoma, mám ji už dost dlouho. Její označení je SONY Super HAD CCD 600TVL D-WDR DNR Board Camera For FPV CMQ1993X-L36 ale pochybuju, že ji ještě dělají. Bral jsem ji z http://www.securitycamera2000.com/ a tam je výběr opravdu velký. Její malou nevýhodou bylo, že má na sobě součástek víc, a tím pádem jsem ji musel oproti origo kameře vypodložit v uchycení ke kolébce. jinak spokojenost, i když jsou lepší. Kamarád má novější a při srovnání ta jeho rychleji reaguje na střídání světla a stínu.
Jo a je to funkce Backlight, díky které je něco vidět i proti slunku. S origo kamerou jsem kolikrát neviděl chvilku vůbec a teď by to bylo ještě horší, protože mám kameru vyrovnávanou a tím víc "hledí rovně".


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2016 13:10 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 11.2.2016
Příspěvky: 11
Baterie se mi dolu nevešla, opírala se o LED rampu, tak jsem jí dal nahoru.Navíc bych řekl, že baterie je trochu odolnější než přijímač a video vysílač (v případě pádu ), tedy je to jen můj názor. A vejde se tam i silnější baterie.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2016 16:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1415
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Tak dolů se vlezla i 2,2 Ah Zippy compact, ale už se dotýkala z jedné strany té LED rampy a z druhé o řídící desku. Teď jak tam mám to tištěné mezipatro, tak to má jakési výstupky právě chránící řídící desku, takže dnes už bych tam tu 2,2 Ah nedostal, ale protože mám rampu dole, tak mi tam krásně vejde a pomocí dvou strapek tam drží neskutečně pevně. Je fakt, že bych radši obětoval baterku, než přijímač, nebo videovysílač, ale videovysílač je schovaný a kolem přijímače mám (jak jsem psal) ze dvou stran plastové sloupky. Takže první, co je na ráně, je FPV anténa. Ta původní se při jednom velkém crashi odporoučela, a vlastně je to to jediné (kromě vrtulí), co je opravdu na ráně. Občas si to při crashi sedne na záda a pokud se anténa nezlomí, tak se aspoň trochu musí rovnat. Vyrábí kamarád a fungují fakt dobře.
Jinak co se týká baterek, vzal jsem na zkoušku tyto a v půlce března stál kus 10.23$ a dnes stojí 15.56$ což je pěkné zdražení koukám. Že by to bylo sezónou?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2016 16:05 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 11.2.2016
Příspěvky: 11
Tak já lítám na 2200 mAh baterkách a párkrát se mi stalo, že při pádu jí ani pásky neudržely a posunula se, takže by to schytala deska.LED rampu nechci sundavat, protože jsme si koupili coptery společně s bráchou a chtěli by jsme se dopracovat k létání v lese nebo podzemních garážích a s rampou je přece jen v brýlích lépe vidět coptera přede mnou. Pádů jsem měl hodně a baterka je pořád v pohodě, i když je první na ráně při pádu na záda. Naštěstí lítám zatím nad loukou,takže nejde na tvrdo :D . Kolik si kamarád účtuje za anténu? Dnes mi přišly antény z Číny a počítám, že budou nic moc, ale na zkoušku stačí. Později bych to chtěl vyměnit za kvalitní věci.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2016 16:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1415
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Za antény nevím co bude chtít, zatím to bylo v rámci protislužby (brávám auto) a vzájemného výměnného obchodu. Sice ty antény nemá čím proměřit, ale fungují. Antény na míru tady dělal (protože netuším, jestli ještě dělá) Standa.
Nad jinou LED rampou jsem uvažoval, protože není špatné být viděn, možná bude.
Pokud plánujete lítat v podzemních garážích, tak tam se bude lámat chleba a asi nejen ten. Doporučuju se předzásobit náhradními díly. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 93 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz