Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 93 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: pon 29.02.2016 7:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1443
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Ještě jej sice doma nemám, ale snad se nepletu, když napíšu, že to má klasiku videopřenos na 5,8 GHz, což je bez lagů (pokud se použije obyčejná PAL kamerka). Sice mám monitor s diverzitním příjmem (mám ještě DJI Phantoma s FPV), ale ten asi používat nebudu a k té 250 si budu muset pořídit brýle. Ten monitor se za slunného dne nedá moc dobře použít a k té 250 bych to zkusil jen v začátcích.
Edit: objednával jsem jen koptéru, ne tu sadu s monitorem a rádiem...


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: stř 02.03.2016 15:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 268
Bydliště: Praha 4
Žádné zpoždění tam není.

Jinak doporučuju FB skupinu: https://www.facebook.com/groups/151146591940482/

_________________
Radši lítám než šroubkuju...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: čtv 03.03.2016 7:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1443
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Asi zůstanu ochuzen o info z toho zdroje, ale FB nemám a ani nechci mít.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: úte 08.03.2016 17:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1443
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Tak je od včerejška doma, ale zatím jsem to nerozběhal, přestože jsem prošel kde co. Měl jsem si to načíst víc. Píše mi to po startu Openpilota: GCS and firmware versions of the UAV objects set do not match which can cause configuration problems.
To je první problém. Poradí mi někdo?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: úte 08.03.2016 17:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Jakou máš verzi openpilota? Nainstaluj si 15.02.02


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: úte 08.03.2016 17:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1443
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Tu verzi právě mám. Co jsem tak našel na RCGroups, tak něco ve smyslu, že nahrát starší verzi GCS, nebo novější firmware.
Nejdál jsme se dostal, když jsem rozchodil DSM satelit, ale kniply chodily naopak. Nevím, jestli jsem potom něco nerozdrbal, tak jsem to pak zabalil.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: úte 08.03.2016 19:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1443
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Tak nic, už to jede. Stačilo provést upgrade v Openpilotovi a pak už udělat nastavení koptéry a rádia přes wizardy. Nějak to nastavené je. Dokonce jsem zkusil pár cm nad zemí zaviset, ale na malém prostoru na vzduchovém polštáři jsem to pak moc nepokoušel a další pokusy a ladění nechal na později. Dnes stačilo, i ty sr.čky v práci a tak, radši si sednu k CSS a zastřílím si :lol: .
Kdybych potřeboval s něčím poradit, tak se ozvu sem.
Edit.: zatím s nákupem baterek nespěchám, ale má smysl jít do 4S, když už to tento prcek podporuje? Zvýšením napětí by se snížily proudy a baterky by nemusely mít tolik "céček" , na druhou stranu jsou 4články zase dražší... Tak nevím. Snad někdo poradí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: úte 15.03.2016 10:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1443
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Nakonec po všech pokusech o nahrání a rozchození Cleanflightu a Betaflightu jsem o víkendu skončil u Librepilota, který má stejné prostředí jako Openpilot. Na default nastavení to krásně visí a reaguje na kniply (vyzkoušeno zatím jen doma).
Potřeboval bych poradit, jestli jde nějakým způsobem připojit a rozchodit pípák pro nalezení modelu. Mám to teď na DSM2 satelitu a pomocí mixu jsem na DX6i rozchodil na kanále 6 všechny 3 letové módy (kombinací 2 dvoupolohových přepínačů). Dá se tedy nějak ten nějaký pípák použít?
A druhý dotaz. Chci z HK objednat aku. Budou stačit http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=73385 nebo přitlačit a koupit http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=38362 ?
Grapheny jsou už cenou trochu jinde a do 4S asi nakonec nepůjdu.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: pát 18.03.2016 20:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1443
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Tak Racer dnes vyzkoušen. Lítá dobře, spokojenost. Díky kamarádovi, který mi zapůjčil svoje starší home made eco goggles, jsem dnes poprvé letěl "na brýle". Je to trochu nezvyk, protože s Phantomem jsem používal monitor. Dal jsem 2 starší 2,2 Ah a jednu novou 1,5 Ah a s tou to vydrželo ve vzduchu déle a nebyl to takový autobus. Zrovna pofukovalo, takže to bylo cítit, ale dobrý. Startoval jsem vždy na oči a druhou a třetí baterku jsem si troufnul přistát na brýle. Vrtule použity 5x45.
Jediné, čemu bych z té sestavy něco vytknul, tak je kamerka. Při letu proti slunci bylo docela špatně vidět, což si myslím, že se starou Sony s D-WDR by se mi to nestalo, tak je jasné, který upgrade bude časem na řadě. Hlavní ale bude potřeba časem sehnat brýlky...
A taky vyřešit pípák pro nalezení koptéry.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: ned 20.03.2016 14:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1443
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Dnes pád - na ztrátu signálu. Spadlo mi to podle mapy 185 m ode mne. Už při předchozím letu mi to pěkně cuklo. A při prvních testech doma se mi to sesypalo metr ode mne. To mi mohlo být důrazným varováním. Jedno rameno kaput, roztržený balanční kablík na aku (opraveno). Možná jsem měl dát normální přijímač, místo satelitu. Buď je chyba v něm, nebo na desce a v nejbližší době nějak nemám chuť to zjišťovat...


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: sob 23.04.2016 8:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1443
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Dával už někdo z majitelů tohoto strojku jinou desku, než původní (Openpilot)? Mám na cestě tuto a trochu předem řeším, jak tam přepojím motory, protože Openpilot a Librepilot mají jiné pořadí motorů, než Cleanflight a Betaflight. Je ten náhradní kabel z balení k tomu určený? Myslím ten co propojuje řídící desku s PDB. Nebo budu muset vést kabely z PDB k těm motorům, kam patří? To bude asi jednodušší sehnat kabel, pokud to není ten náhradní a nebo pokud to není on, tak upravit stávající? Mám na mysli tento kabel:
Příloha:
P4231117.JPG
P4231117.JPG [ 37.29 KiB | Zobrazeno 1273 krát ]


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: sob 23.04.2016 16:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1443
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Tak jsem si dnes parádně zalítal. Konečně vím, co bylo za tím špatným nastavením. Bylo to tím, že jsem nastavoval na regly 50 Hz a má být 490. To byl celý problém. Fakt dobře to letí i na setové nastavení. Vzpomínám si, že jsem si těch 490 asi kdysi náhodně nastavil a tehdy to fungovalo a pak při různých x laděních tam měl už těch 50. Za to má u mne Banggood mínusové body, stačilo těch pár údajů napsat a bylo. Snad jsem ji ani nikdy nedohledal, tu frekvenci. Hrubá chyba a kvůli tomu x týdnů jenom problémy. Nehledě na to ale stejně deska odmítá už jen samotné připojení konektoru, kterým bych připojil klasický přijímač a kvůli tomu ji používat nebudu. Taky kameru budu muset nahradit, nestojí za nic. Taky ramena vypadají docela bytelně, ale stačil pád z několika metrů (na ztrátu signálu) do trávy a bylo po něm. Celkově ale jakž takž spokojenost.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: sob 23.04.2016 16:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Jestli od hračky za poměrně malý peníz toho nechceš moc. Mně to s klasickým přijímačem funguje normálně, kamera mi přijde za ty prachy taky dostatečná na FPV a co se týče ramen, tak je asi lepší zlomit rameno za padesátikačku než polámat rám s integrovanou rozvodnou deskou. On pád půlkilového droníka z několika metrů už má nějakou sílu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: sob 23.04.2016 17:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1443
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Ale jak jsem psal, jsem jakž takž spokojený. Bohužel mi klasický přijímač deska nebere a to je dost zásadní problém, protože se k ní nedá pak připojit vyhledávací pípák, když to jede přes satelit. To je tak velký problém, že mě to může způsobit ztrátu celé koptéry. Stačí zahučet do několika cm vysokého porostu i kousek od sebe a finíto.
To, že to stálo poměrně rozumné peníze, je samozřejmě potěšující.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Eachine Racer 250
PříspěvekNapsal: sob 23.04.2016 17:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Vyhledávací pípák na dvěstěpadesátce je asi to poslední, co by mě trápilo. Neznám vlastně nikoho, kdo by ho tam měl. To je ale, samozřejmě, tvoje věc.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 93 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz