Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: umístění modulu GPS
PříspěvekNapsal: ned 28.06.2015 18:30 
Mazák
Mazák

Registrován: 18.3.2013
Příspěvky: 1374
Bydliště: Zlínský kraj
takže co mám udělat? třeba dát vyžší stožárek??? ale mě kvadra necourá na pozici ale když dám rotaci jako vrtulku u heliny tak ještě sama popojede malinko ve směru kde dám pohyb


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: umístění modulu GPS
PříspěvekNapsal: ned 28.06.2015 18:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 2791
Bydliště: Olomouc, ČR
obadal.rada píše:
takže co mám udělat? třeba dát vyžší stožárek??? ale mě kvadra necourá na pozici ale když dám rotaci jako vrtulku u heliny tak ještě sama popojede malinko ve směru kde dám pohyb

To jsi dal dotaz do špatného vlákna, tady se řešilo umístění GPS. Vyšší stožárek ti asi nepomůže. Já Nazu neznám, zeptej se ve vlákně o Naze. Jediná souvislost s GPS by mohla být v tom, že Naza měří pomocí GPS úhlové rychlosti. Proto musí být GPS v těžišti a pokud není tak se musí v asistentovi zadat vzdálenost od těžiště aby se to mohlo matematicky kompenzovat. Ale to jsi určitě udělal.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: umístění modulu GPS
PříspěvekNapsal: ned 19.07.2015 19:20 
Mazák
Mazák

Registrován: 18.3.2013
Příspěvky: 1374
Bydliště: Zlínský kraj
chci se zeptat čím to může být, že kde je blbý signal gps tak modul mi ukazuje uplně nesmyslnou trasu letu v pc ale telemetrie je ok?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: umístění modulu GPS
PříspěvekNapsal: pon 20.07.2015 9:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 2791
Bydliště: Olomouc, ČR
Předpokládám, že telemetrie má jiný GPS modul, jinak by to bylo nevysvětlitelné. Nevím čemu říkáš blbý signál GPS, takový je jen v propasti Macocha a v pražském metru. Pokud ti jeden GPS modul jde a druhý blbne tak je asi zarušený nebo vadný. Já si modul připojím k PC a očuchám koptéru kde to jak ruší. Pokud je to ale NAZA modul tak ten k PC jen tak snadno nepřipojíš, musel bys přeškrábnout plošňák.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: umístění modulu GPS
PříspěvekNapsal: pon 20.07.2015 10:59 
Mazák
Mazák

Registrován: 18.3.2013
Příspěvky: 1374
Bydliště: Zlínský kraj
myslím ten telemetrický pro výšku atd.. včera mi to ukázalo uplně jinou stopu než jsem lítal, jiný vzletový bod atd..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 650
PříspěvekNapsal: pon 20.07.2015 12:37 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2008
Příspěvky: 1059
ten telemetrický co s ním nejseš spokojen není GPS/vario Hott, že ne! :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 650
PříspěvekNapsal: úte 21.07.2015 19:28 
Mazák
Mazák

Registrován: 18.3.2013
Příspěvky: 1374
Bydliště: Zlínský kraj
jasně že je ale jako jen někde mimo a ne často se to splete ale to hlavní ukazuje dobře


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 650
PříspěvekNapsal: stř 22.07.2015 8:31 
Mazák
Mazák

Registrován: 18.3.2013
Příspěvky: 1374
Bydliště: Zlínský kraj
teď zvažuji dát na drona tu laminátovou haubnu co to bude dělat s tím GPS/Vario modulem když bude pod tím a taky kompas budu muset asi přesunout bud na rameno nebo někde jinde


Přílohy:
tarot-canopy-680pro.jpg
tarot-canopy-680pro.jpg [ 104.76 KiB | Zobrazeno 1345 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 650
PříspěvekNapsal: stř 22.07.2015 21:32 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2008
Příspěvky: 1059
nezapomeň co píšou v návodu ke gps - dobré je to v dřevěném trupu, ne však laminátovém atd. Protáčely se mi panenky když jsem to četl. Nechodilo mi to dobře ani v laminátovém trupu elektrovětroně Sirius, ani nahoře na hřbetu (mluvím o gps, vario je taky mimo mísu. na tom hřbetě jsem to zkoušel výhradně jako gps) Tím si tato gps vyčerpala všechny možnosti a putovala na trestný pobyt do šuplete.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 650
PříspěvekNapsal: čtv 23.07.2015 11:43 
Mazák
Mazák

Registrován: 18.3.2013
Příspěvky: 1374
Bydliště: Zlínský kraj
takže když to přikryju tou kabinou tak to bude hlásit blbosti jo?? i když bych to dal na stojan jako je gps od nazy??


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 650
PříspěvekNapsal: čtv 23.07.2015 13:18 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2008
Příspěvky: 1059
nutno vyzkoušet, já už pro tohle čidlo nemám pochopení..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 650
PříspěvekNapsal: čtv 23.07.2015 17:49 
Mazák
Mazák

Registrován: 18.3.2013
Příspěvky: 1374
Bydliště: Zlínský kraj
to nejsou moc dobré zprávy teda :(
s tím krytem to vypadá fakt superně ale pokud by měla zlobit telemetrie tak to raději bez krytu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: kal. COPTÉRY
PříspěvekNapsal: sob 13.02.2016 17:20 
Mazák
Mazák

Registrován: 27.2.2013
Příspěvky: 518
Bydliště: okr. Olomouc
Obrázky: 0
Provedl jsme venku kalibraci i doma přes PC, vyměnil vrtule, sundal i gimbol, změnil těžiště.
Chod motorů je plynulý bez zadrhávání. je bez havárie. Jednotka NAZA V2

_________________
...polepším se, beru toho už jen půlku :):):)

www.vzduchoplavci.rajce.idnes.cz


Naposledy upravil zdenasu dne stř 24.02.2016 17:25, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OTÁČENÍ COPTÉRY
PříspěvekNapsal: sob 13.02.2016 17:36 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 909
Bydliště: Třebíč, letiště Střítež
Obrázky: 0
A co trim?

Michal


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OTÁČENÍ COPTÉRY
PříspěvekNapsal: sob 13.02.2016 17:42 
Mazák
Mazák

Registrován: 27.2.2013
Příspěvky: 518
Bydliště: okr. Olomouc
Obrázky: 0
jsou v nule

_________________
...polepším se, beru toho už jen půlku :):):)

www.vzduchoplavci.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz