Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Tarot 650
PříspěvekNapsal: ned 01.02.2015 21:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.9.2009
Příspěvky: 206
Bydliště: Rudník
Zdravím všechny.Začal jsem stavět novou kopterku Tarot 650 rám viz obrazek.Už se veze poštou,objednána jednotka dji naza mlite+gps.Jen nevím jaké motory ,regly,a vrtule.Doporučíte mi něco?Děkuji
http://www.bambucopter.com/wp-content/uploads/2012121915444035224.jpg

_________________
Trex 500+BeastX-V3, Quadrocopter dj Naza M Lite konfig.X,SU 47 Berkut, Mentor MPX.Dx9i mod 2


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 650
PříspěvekNapsal: pon 02.02.2015 0:17 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.3.2014
Příspěvky: 302
Bydliště: Praha 5
Obrázky: 1
Pulec píše:
Zdravím všechny.Začal jsem stavět novou kopterku Tarot 650 rám viz obrazek.Už se veze poštou,objednána jednotka dji naza mlite+gps.Jen nevím jaké motory ,regly,a vrtule.Doporučíte mi něco?Děkuji
http://www.bambucopter.com/wp-content/uploads/2012121915444035224.jpg


Čau, taky mě zaujal tento rám, ale pak jsem dal přednost rámu od Hobbykingu. Tady je specifikace z návodu:


Přílohy:
Tarot.jpg
Tarot.jpg [ 100.93 KiB | Zobrazeno 2445 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 650
PříspěvekNapsal: úte 03.02.2015 7:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.9.2009
Příspěvky: 206
Bydliště: Rudník
Tak regulátory jsem vybral tyto. http://rctimer.com/product-876.html

_________________
Trex 500+BeastX-V3, Quadrocopter dj Naza M Lite konfig.X,SU 47 Berkut, Mentor MPX.Dx9i mod 2


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 650
PříspěvekNapsal: sob 13.06.2015 7:12 
Mazák
Mazák

Registrován: 18.3.2013
Příspěvky: 1374
Bydliště: Zlínský kraj
taky řeším tuhle kvadru ale ve variantě SPORT se zatahovacím podvozkem ale nejraději bych na 3S nebo 6S


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 650
PříspěvekNapsal: sob 13.06.2015 18:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.11.2012
Příspěvky: 1026
Bydliště: Vizovice
Obrázky: 70
Toz to val na 6S


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 650
PříspěvekNapsal: stř 17.06.2015 20:37 
Mazák
Mazák

Registrován: 18.3.2013
Příspěvky: 1374
Bydliště: Zlínský kraj
tak tarot 650 sport je objednaný, poraďte jaké motory a regulátory na 4S bude potřeba
regulátory asi stačí do 20A nebo raději 30A??? stačí 3-4Snebo 2-6S???


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 650
PříspěvekNapsal: sob 20.06.2015 7:36 
Mazák
Mazák

Registrován: 18.3.2013
Příspěvky: 1374
Bydliště: Zlínský kraj
tak Tarot je doma a musím říct že to už je tedy dron na úrovni, hezky zpracované

a teď ta pohonná sada mám na výběr
-Air Gear 350 co mám v kvadrokopteře jsou tam motory AIR2213 – KV920, regulátory AIR20A
-E310 propulsion systém-pro koptery do 2,5kg, Motory 2312/960 , regulátory E310 420S

chtěl bych se motat v 3S 5000 a více mah

ale v nejhorším i 4S

vybavení je klasické, gimbal tam bude pro gopro takže žádná velká zrcadlovka


Přílohy:
11541473_1140384775979067_653796163_o.jpg
11541473_1140384775979067_653796163_o.jpg [ 68.06 KiB | Zobrazeno 1876 krát ]
11639296_1140384829312395_1441723333_o.jpg
11639296_1140384829312395_1441723333_o.jpg [ 74 KiB | Zobrazeno 1876 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 650
PříspěvekNapsal: stř 24.06.2015 19:58 
Mazák
Mazák

Registrován: 18.3.2013
Příspěvky: 1374
Bydliště: Zlínský kraj
tak už je dron v hromadě schopny letu ale co se nestalo, při balení někde v číně se asi někdo spletl a zabalil do mého setu 3 pravotočivé motory a jeden levotočivý :( takže čekám na výměnu u dovozce a pak honem jdem lítat


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tarot 650
PříspěvekNapsal: čtv 25.06.2015 13:32 
Mazák
Mazák

Registrován: 18.3.2013
Příspěvky: 1374
Bydliště: Zlínský kraj
a zítra zálet, zatím nevím váhu ale počítám okolo 2,3kg se s baterkou budu pohybovat ale na výkon motoru které mají max tah 6,4kg/4 motory to nebude tak hrozné :)baterku jsem dal na tvrdé gumy oproti origo předloze, kde to dávají na plastové držáky
na plastové držáky jsem dal gimbal


Přílohy:
WP_20150625_001.jpg
WP_20150625_001.jpg [ 70.33 KiB | Zobrazeno 1795 krát ]
WP_20150625_002.jpg
WP_20150625_002.jpg [ 61.85 KiB | Zobrazeno 1795 krát ]
WP_20150625_006.jpg
WP_20150625_006.jpg [ 76.59 KiB | Zobrazeno 1795 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: umístění modulu GPS
PříspěvekNapsal: sob 27.06.2015 19:43 
Mazák
Mazák

Registrován: 18.3.2013
Příspěvky: 1374
Bydliště: Zlínský kraj
poraďte mi kam na kvadře tarot 650 sport umístit GPS/Vario modul GRAUPNER HoTT pro telemetrii??

může rušit kompas a gps pro nazu??


Přílohy:
WP_20150625_003.jpg
WP_20150625_003.jpg [ 91.21 KiB | Zobrazeno 2241 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: umístění modulu GPS
PříspěvekNapsal: sob 27.06.2015 19:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6020
Bydliště: Písek, ČR
Rušit se to vzájemně nebude, dej to sem přímo na plato, a nemusíš dělat žádný komínek (ten je kvůli kompasu):
Příloha:
Druhá GPS.jpg
Druhá GPS.jpg [ 153.04 KiB | Zobrazeno 2219 krát ]

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: umístění modulu GPS
PříspěvekNapsal: sob 27.06.2015 20:36 
Mazák
Mazák

Registrován: 18.3.2013
Příspěvky: 1374
Bydliště: Zlínský kraj
oki je to mazec když to všechno hlásí česky telemetrie


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: umístění modulu GPS
PříspěvekNapsal: sob 27.06.2015 20:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6020
Bydliště: Písek, ČR
Jo to jo...
Já se kdysi zabýval myšlenkou použít jen jednu GPS pro řídicí jednotku a tu samou (dráty paralelně) použít pro telemetrii. Asi by to šlo, ale musely by mít obě jak ŘJ tak telemetrie stejné přenosové parametry. Pak jsem se na to vybodnul a vozím taky dvě. Dokonce jsem vozil i tři (dvě pro ŘJ), ale nepřinášelo to žádné výhody, jen byla vyšší hmotnost - a tou je třeba šetřit!!!

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: umístění modulu GPS
PříspěvekNapsal: sob 27.06.2015 21:42 
Mazák
Mazák

Registrován: 18.3.2013
Příspěvky: 1374
Bydliště: Zlínský kraj
poprosil bych o radu, Naza mi dělá to, že když dělám rotaci jako okolo osy(něco jako vrtulka u vrtulníku) tak se jakoby ještě malinko sama dotočí at v pravo nebo vlevo jak to pořešit??


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: umístění modulu GPS
PříspěvekNapsal: ned 28.06.2015 9:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 2791
Bydliště: Olomouc, ČR
Woita píše:
Rušit se to vzájemně nebude, dej to sem přímo na plato, a nemusíš dělat žádný komínek (ten je kvůli kompasu).



Ano, většina lidí dává stožárek kvůli kompasu, protože neumí udělat silové rozvody tak aby nevyzařovaly magnetické pole. Já pečlivě hledám místo pro GPS aby byla co nejdál od procesorů. Dobře umístěný modul GPS bude mít u satelitů v zenitu při bezoblačné obloze odstup signál/šum 50 dB. To se blahodárně projeví na spolehlivosti a "couravosti" polohy. Pokud nenajdu na koptéře takové místo tak zkouším stínění, když nestačí tak dám stojánek. Některé moduly ruší i samy sebe vlastním procesorem. Nejlepší řešení je oddělená anténa. I kompas v modulu může rušit GPS zatažením rušení z procesoru po vodičích I2C.
Zkouším to tak, že GPS je připojena k PC s programem U-center. Když připojím baterku koptéry tak se nesmí zhoršit "síla" (ve skutečnosti to ukazuje S/N ratio) jednotlivých satelitů.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz