Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 483 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 33  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Quadro HK Quanum Nova
PříspěvekNapsal: pát 26.12.2014 11:19 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.12.2014
Příspěvky: 3
Ahoj uvažuji o tomto modelu quadrokoptéry. Máte s ní někdo zkušenost? Je to klon cheerson cx-20

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__55106__quanum_nova_fpv_gps_waypoint_quadcopter_mode_2_ready_to_fly_.html


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Quadro HK Quanum Nova názor?
PříspěvekNapsal: stř 11.02.2015 4:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.11.2010
Příspěvky: 588
Bydliště: Ostrava
Zdarec, tak co koupil jsi tu quadru ? Já jsem si ji obědnal tak jsem zvědav.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Quadro HK Quanum Nova názor?
PříspěvekNapsal: čtv 12.02.2015 16:04 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.6.2013
Příspěvky: 881
Bydliště: MidWest of Ireland
Taky o ni uvazuju. Jsou uz nejake zkusenosti?

_________________
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Quadro HK Quanum Nova názor?
PříspěvekNapsal: čtv 12.02.2015 16:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.11.2010
Příspěvky: 588
Bydliště: Ostrava
Zatím na ni čekám, sbírám na netu informace :)
Ale výhodný nákup už skončil :(


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Quadro HK Quanum Nova názor?
PříspěvekNapsal: ned 22.02.2015 10:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 3886
Z popisu celkem jednoznačně plyne, že je postavena na řídící jednotce APM, od čehož se ve srovnání s Phantomem, kterého to evidentně kopíruje, odvíjejí klady, ale i zápory.

Jednotka APM je "tvárnější" a určitě víc připravená na připojevání různých "doma bastlených" doplňků - snadné řešení OSD pro FPV, v podstatě jakýkoli gimbal (pro něj dokonce příprava od výrobce) atd. Na druhé straně je ale proti Naze ve Phantomu jednoznačně nižší "blbuvzdornost" a je větší šance, jak něco zkazit. Dá se čekat, že při optimálním nastavení to bude létat stejně jako Phantom, ovšem dostat se do tohoto stavu dá práce víc. A při nastavení řekněme "průměrném" bych odhadl, že "průměrný Phantom" na tom bude lépe než "průměrná Nova".

Jinak si myslím, že pro hodně lidí je zajímavější verze PNF - dostupná i v EU warehouse: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html . Řídit to lze prakticky jakýmkoli vysílačem, což valná většina modelářů má, nabíječ v RTF verzi je stejně mizerný, takže je možná lépe si to poskládat sám.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Quadro HK Quanum Nova názor?
PříspěvekNapsal: ned 22.02.2015 18:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.11.2010
Příspěvky: 588
Bydliště: Ostrava
tomashr píše:
Z popisu celkem jednoznačně plyne, že je postavena na řídící jednotce APM, od čehož se ve srovnání s Phantomem, kterého to evidentně kopíruje, odvíjejí klady, ale i zápory.

Jednotka APM je "tvárnější" a určitě víc připravená na připojevání různých "doma bastlených" doplňků - snadné řešení OSD pro FPV, v podstatě jakýkoli gimbal (pro něj dokonce příprava od výrobce) atd. Na druhé straně je ale proti Naze ve Phantomu jednoznačně nižší "blbuvzdornost" a je větší šance, jak něco zkazit. Dá se čekat, že při optimálním nastavení to bude létat stejně jako Phantom, ovšem dostat se do tohoto stavu dá práce víc. A při nastavení řekněme "průměrném" bych odhadl, že "průměrný Phantom" na tom bude lépe než "průměrná Nova".

Jinak si myslím, že pro hodně lidí je zajímavější verze PNF - dostupná i v EU warehouse: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html . Řídit to lze prakticky jakýmkoli vysílačem, což valná většina modelářů má, nabíječ v RTF verzi je stejně mizerný, takže je možná lépe si to poskládat sám.

Já to koupil ve verzi Ready to Fly ale dám si tam rx svůj měl jsem to za 254,- pošta zdarma no ale zase daň, rádio jsem vzal abych to v budoucnu mohl dát jako set chci to totiž jen vyzkoušet jsem spíš na letadla :-)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Quadro HK Quanum Nova názor?
PříspěvekNapsal: sob 28.02.2015 22:54 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.2.2015
Příspěvky: 5
Ahoj vespolek, jedna Nova mi uletěla v říjnu, po 4 úspěšných létáních - nastavila si vlastní směr i plný plyn (v té době cca ve 100m dosahu) a prostě letěla pryč, na nějaké funkce go home vůbec nereagovala. Našel jsem ji asi 3km na louce, dost poničenou, ale to nejcenější - kameru se záznamem crashe měla na sobě. Lamináty, vrtule atd jsem si nechal poslat a postavil to do nového těla. Ovšem odmítala vzlétnout. Pak spousta hodin s nastavováním řídící jednotky, ani hovno, když ji chci zvednout udělá kotrmelec a k zemi. Tak jsem si nechal poslat novou jednotku a novou Quanum Nova, ze budu mit dvě, dostatek náhradních dílů a hlavně možnost nastavit v APM té bourané ty samé parametry, co má ta nová funkční... Zase na tom stráveno pár pěkných večerů ani hovno.Nová lítá obstojně, starou do vzduchu nedostanu. Mám vztek, sám to zřejmě nerozchodím a metoda pokus omyl s výhledem na roční testy mě fakt nebere.
Jo, ta druhá Nova mi taky uletěla, ale za to můžu já, pustil jsem ji do 200m vysoko a dost tam zrejmě foukalo. Odnes mi ji vítr, prostě se mi ztratila za lesem... Tu jsem našel taky i funkční kamerou až druhý den, na základě plakatovací kampaně s odměnou v místě dopadu.
Té nic není, podle videa došla baterie a zafungoval failsafe, keclo to sebou do trávy a večer ji babička, co šla pro trávu králíkům našla...
Nevíte prosím někdo o odborníkovi, nejlépe Liberecko, Jičínsko nebo Boleslavsko, který dokáže naladit APM, aby ta první zase bez problému lítala?
Pokud se mi nabídne šikovný mechanik a dá to do pořádku, rád mu zaplatím, já se s tím už moc zabývat nehodlám.

Hodnocení : Na začátky quadro litání Nova docela dobře dostačuje, nemusíte platit DJI nesmysly za stroje, které stejně jako začátečníci tak z 80% pošlete na steč s matičkou zemí i přes všechny různé stabilizace.


Naposledy upravil dejvid.black dne ned 01.03.2015 10:17, celkově upraveno 4

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Quadro HK Quanum Nova názor?
PříspěvekNapsal: ned 01.03.2015 6:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.11.2010
Příspěvky: 588
Bydliště: Ostrava
To si mne Teda potěšil :(


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Quadro HK Quanum Nova názor?
PříspěvekNapsal: ned 01.03.2015 19:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 3886
dejvid.black píše:

Nevíte prosím někdo o odborníkovi, nejlépe Liberecko, Jičínsko nebo Boleslavsko, který dokáže naladit APM, aby ta první zase bez problému lítala?
Pokud se mi nabídne šikovný mechanik a dá to do pořádku, rád mu zaplatím, já se s tím už moc zabývat nehodlám.


Podle popisu mi to spíš přijde jako odešlá jednotka, já APM měl 5 kusů a jedna deska mi odešla trochu podobně, jak popisuješ. S PC to normálně komunikovalo a vypadalo OK, ale po startu to po prostě po chvíli zblblo (posléze jsem dokázal nasimulovat i na zemi.
Řešením je asi pouze koupě nové APM jednotky, viz třeba http://www.rctimer.com/product-1266.html , přemontovat ji do Nova by nemělo být nic složitého. Jen bude třeba předem změřit původní jednotku, podle fotek mají asi nějak modifikovanou a možná zmenšenou. Opět nic neřešitelného, APM jde koupit i v menší verzi, třeba http://www.rctimer.com/product-1170.html , je to ale třeba prozkoumat předem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Quadro HK Quanum Nova názor?
PříspěvekNapsal: ned 01.03.2015 22:26 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.2.2015
Příspěvky: 5
tomashr píše:

Podle popisu mi to spíš přijde jako odešlá jednotka, já APM měl 5 kusů a jedna deska mi odešla trochu podobně, jak popisuješ. S PC to normálně komunikovalo a vypadalo OK, ale po startu to po prostě po chvíli zblblo (posléze jsem dokázal nasimulovat i na zemi.
Řešením je asi pouze koupě nové APM jednotky, viz třeba http://www.rctimer.com/product-1266.html , přemontovat ji do Nova by nemělo být nic složitého. Jen bude třeba předem změřit původní jednotku, podle fotek mají asi nějak modifikovanou a možná zmenšenou. Opět nic neřešitelného, APM jde koupit i v menší verzi, třeba http://www.rctimer.com/product-1170.html , je to ale třeba prozkoumat předem.


Novou jednotku APM jsem si z HK nechal taky poslat,bratru za 80€ nastavil jsem ji přesně podle APM z funkční quadry, několikrát zkalibroval, ale pro změnu to nepustí motory na start. Pouze to propípává. Taky pěkné 3 zimní večery k ničemu. Myslíš že mám koupit třetí s tím, že se ke mě dostali už dva šunty? Reklamace na HK vyjde asi na stejno (platím poštu tam) jako když objednám další - novou. :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Quadro HK Quanum Nova názor?
PříspěvekNapsal: ned 01.03.2015 22:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 3886
To zas ne, já to pochopil tak, že jede start a pak rána... Propípávání motorů by mohlo být blbé nastavení, to by se muselo vidět, na dálku asi neporadím. Napadá mě blbá kalibrace reglů (ať už chyba v nastavení nové APM anebo se "rozeskalibrovaly" s tou předchozí špatnou), ale je to jen nápad.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Quadro HK Quanum Nova názor?
PříspěvekNapsal: pon 02.03.2015 20:44 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.2.2015
Příspěvky: 5
tomashr píše:
To zas ne, já to pochopil tak, že jede start a pak rána... Propípávání motorů by mohlo být blbé nastavení, to by se muselo vidět, na dálku asi neporadím. Napadá mě blbá kalibrace reglů (ať už chyba v nastavení nové APM anebo se "rozeskalibrovaly" s tou předchozí špatnou), ale je to jen nápad.



Ale jo, pochopil si to dobře, resp. jednoduše řečeno : stará jednotka : start a kotrmelec , nová jednotka : ani se neroztočí motory. :( Parametry jsem v APM nastavil úplně stejné, jako jako jsou ve funkční kvadře.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Quadro HK Quanum Nova názor?
PříspěvekNapsal: pon 02.03.2015 21:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.11.2010
Příspěvky: 588
Bydliště: Ostrava
Tak to mám už doma ,vypadá to dobře dnes jsem to jen vybalil jen ta celnice mne nasrala doplácel jsem 2130,-
Zkoušel jsem připojit gimbal ale jen se furt třepe.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Quadro HK Quanum Nova názor?
PříspěvekNapsal: pon 02.03.2015 21:31 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 27.6.2013
Příspěvky: 101
Bydliště: Praha
Obrázky: 10
Ryko píše:
Zkoušel jsem připojit gimbal ale jen se furt třepe.

a máš na ten gimbal namontovanou kameru? Gimbal je kalibrovaný na určitou zátěž, bez ní se cuká...

_________________
CrackWing, MiniTitan, Phoenix RC sim


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Quadro HK Quanum Nova názor?
PříspěvekNapsal: pon 02.03.2015 21:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.11.2010
Příspěvky: 588
Bydliště: Ostrava
tomyn píše:
a máš na ten gimbal namontovanou kameru? Gimbal je kalibrovaný na určitou zátěž, bez ní se cuká...

Ok,dík to mi ušetří spoustu času zítra vyzkouším a kolik asi váží taková kamera ?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 483 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 33  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz