Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 61 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Yuneec Q500 Typhoon
PříspěvekNapsal: pát 12.02.2016 15:54 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.2.2016
Příspěvky: 5
jojo, nad postavením jsem už taky uvažoval, ale musel bych to někomu svěřit. Sám jsem stavěl naposled model někdy před 20 lety :) Na ruskou radugu hornoplošník z takového pseudovšotinového materiálu na reklamní tabule... Ty koptéry jsou pro mě zatím španělská vesnice.
Pro mě prioritou je kvalitní video (třeba ten GIT2) a blbuvzdorné ovládní, které zvládne ženská, respektive funkce follow me a RTL. Jezdíme offroad expedice a chtěli jsme krom standartního videa mít i videa z luftu za pohybu (něco jako tady např. https://www.youtube.com/watch?v=Sn7l3UDPV0M ) . Proto se mi zamlouval ten Q500, ovládá se defakto sám, nebo přes ten jejich dálkový ovladač. Ale jak jsem psal, kvalita videa z jejich kamerky je nevalná. A cena gopro 3-4 je zase pro mě už mimo mísu (a kvalita taky není bůh ví jaká).


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Yuneec Q500 Typhoon
PříspěvekNapsal: pát 12.02.2016 16:53 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2010
Příspěvky: 26
Bydliště: Hradec Králové
Labrava píše:
Pro mě prioritou je kvalitní video (třeba ten GIT2) a blbuvzdorné ovládní, které zvládne ženská, respektive funkce follow me a RTL. Jezdíme offroad expedice a chtěli jsme krom standartního videa mít i videa z luftu za pohybu.


Tak si počkej na LILY

https://www.youtube.com/watch?v=4vGcH0Bk3hg

a nebude snad ani moc drahá.

_________________
Láďa T-Rex 500,700, Yak-54,Mig-29,SU-37,Yuneec Typhoon G500+


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Yuneec Q500 Typhoon
PříspěvekNapsal: pát 12.02.2016 19:48 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.2.2016
Příspěvky: 5
Lily za 30 tisíc je už trochu mimo moje možnosti. Navíc nevim jaká bude kvalita videa. Z reklamních toho člověk moc nepozná, protože kdoví čím to točili...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Yuneec Q500 Typhoon
PříspěvekNapsal: sob 16.04.2016 5:47 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.4.2016
Příspěvky: 5
LaKrem píše:
Ahoj modeláři.
Tak to vypadá, že budu majitelem zde diskutované koptery Yuneec Q500G Typhoon. Zítra by měla drazit PPL-kou. Tuto verzi jsem zvolil, protože mám kameru Gopro Hero 3. Dlouho jsem váhal mezi DJI Phantom 3 a Typhoonem. Nakonec jsem zvolil Thypoona, hlavně proto, že i ten nejlevnější set již obsahuje CGO SteadyGrip, což je vlastně ruční držák s bateriemi pro gimbal s kamerou. To je ušetřených 6 tisíc korun, pokud bych si chtěl koupit i ruční gimbal na kameru, o kterém jsem uvažoval. Dále se mi líbí, že veškeré ovládání včetně nastavovaní a náhledu videa je přímo na vysílači. Toto vše za cca 15 tisíc Kč. Za tuto cenu bych neměl ani Phantoma 3 Standard, s okradeným vysílačem kde se musí hodně věcí ovládat pouze přes telefon a s velmi krátkým dosahem ovládání a přenosu videa.

Takže pokud někdo již máte tuto kopteru, prosím odepište, popřípadě sdělte zkušenosti. Pokud ji nikdo nemáte a uvažujete o této volbě, dejte mi pár dní na odzkoušení a můžete se ptát.

Jinak létám vrtulníky (T-Rex 500, T-Rex 700) a letadla (Jak-54, Mig-29) atd.


Ahoj, uvažuji také o téhle koptéře. Chtěl jsem se zeptat, je návod v češtině, na co si dát pozor, nějaké nové zkušenosti? Díky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Yuneec Q500 Typhoon
PříspěvekNapsal: sob 16.04.2016 20:07 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2010
Příspěvky: 26
Bydliště: Hradec Králové
Kopteru jsem prodal a koupil jsem stejnou, ale i s kamerou CGO2+. Gopro se totiž nedá za letu ovládat. Proto jsem ji prodal a koupil jsem Yuneec G500+, která je i s kamerou, která se dá ovládat za letu.
V současné době se dá nejlevněji koupit u nás. Není problém s českým návodem a odpadá i problém s případnou reklamací. Já ji koupil v Alze za 16.900 Kč. Levněji se v zahraničí koupit nedá. Zaím funguje bez problémů a jsem s ní velmi spokojen.

_________________
Láďa T-Rex 500,700, Yak-54,Mig-29,SU-37,Yuneec Typhoon G500+


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Yuneec Q500 Typhoon
PříspěvekNapsal: ned 17.04.2016 5:35 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.4.2016
Příspěvky: 5
Díky za info.
Jsem naprostý začátečník. Je vhodné potrénovat s tímhle: http://www.astramodel.cz/cz/katalog/yuneec/yuneec-uav-pilot-hw-klic-simulatoru-p45761.html , nebo je ovládání tak jednoduché, že je naděje, že to hned nerozbiju :lol:
At´ se daří :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Yuneec Q500 Typhoon
PříspěvekNapsal: ned 17.04.2016 7:57 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2010
Příspěvky: 26
Bydliště: Hradec Králové
Ovládání je velice jednoduché, zvládne určitě každý. Chce to ale určitě důkladně pročíst manuál a pro začátek létat na větším volném prostoru a za bezvětří, nebo jen slabšího větru.

_________________
Láďa T-Rex 500,700, Yak-54,Mig-29,SU-37,Yuneec Typhoon G500+


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Yuneec Q500 Typhoon
PříspěvekNapsal: stř 20.04.2016 11:06 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 19.8.2007
Příspěvky: 67
Bydliště: Karolinka
Pokud odstartuju na kopci, horizontu, terénní vlně atd., dá se letět dolů pod sebe do údolí? Poradí si s tím elektronika nebo se začne chovat, jakože chce přistát při přiblížení se k nulové výšce startu? Nerad bych to testoval na manželčině hračce :? . Díky.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Yuneec Q500 Typhoon
PříspěvekNapsal: stř 20.04.2016 15:40 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2010
Příspěvky: 26
Bydliště: Hradec Králové
Létat pod sebou není problém, mám to odzkoušené, akorát bych nedoporučoval automatický návrat. To vyzkoušené nemám, nevím jak by se to zachovalo, nejsem si jistý, jestli by to nabralo dostatečnou výšku před návratem na souřadnice místa vzletu. Nebo aspoň opatrně a být připraven přepnout na normální režim v případě, že by to chtělo narazit do svahu.

_________________
Láďa T-Rex 500,700, Yak-54,Mig-29,SU-37,Yuneec Typhoon G500+


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Yuneec Q500 Typhoon
PříspěvekNapsal: pon 25.04.2016 8:31 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.4.2016
Příspěvky: 5
LaKrem píše:
Ovládání je velice jednoduché, zvládne určitě každý. Chce to ale určitě důkladně pročíst manuál a pro začátek létat na větším volném prostoru a za bezvětří, nebo jen slabšího větru.


Díky za pozitivní zprávy :-)

Jsou fotky z kamery (v nejvyšším rozlišení) použitelné?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Yuneec Q500 Typhoon
PříspěvekNapsal: pon 25.04.2016 22:02 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2010
Příspěvky: 26
Bydliště: Hradec Králové
Fotky jsou srovnatelné s kamerou GOPRO Hero 3 Black, takže nic moc.

_________________
Láďa T-Rex 500,700, Yak-54,Mig-29,SU-37,Yuneec Typhoon G500+


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Yuneec Q500 Typhoon
PříspěvekNapsal: stř 27.04.2016 23:02 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.4.2016
Příspěvky: 5
Tak jsem nakonec objednal ten se 4K kamerou. Už se těším :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Yuneec Q500 Typhoon
PříspěvekNapsal: čtv 28.04.2016 18:17 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2010
Příspěvky: 26
Bydliště: Hradec Králové
Pozor! Některé sady s kamerou 4k jsou bez vysílače.

_________________
Láďa T-Rex 500,700, Yak-54,Mig-29,SU-37,Yuneec Typhoon G500+


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Yuneec Q500 Typhoon
PříspěvekNapsal: ned 01.05.2016 21:02 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.1.2016
Příspěvky: 15
zdravím,jakou oužíváte verzi cgo2+ standart a nebo Eu.Chtěl bych provést update a nevím jakou tam nahrát a jak vůbec zjistiit jakou verzi mám ted´v kameře.Občas si všimnu,že se objeví jakoby roztřesený obraz v dolní polovině obrazu.Nepozorujete stejný problém.Jinak zatím spokojenost a ovládání super.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Yuneec Q500 Typhoon
PříspěvekNapsal: ned 01.05.2016 21:45 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.4.2016
Příspěvky: 5
LaKrem píše:
Pozor! Některé sady s kamerou 4k jsou bez vysílače.


Naštěstí je s vysílačem :lol:

Potrénoval jsem trochu na simulátoru (ačkoli přímo od Yuneecu, počítač jej detekuje jako trojského koně :D ) a dneska k večeru jsem vyrazil na testovací let. Pěkné polítáníčko :D

Chci se zeptat, jako úplný laik, k čemu slouží kalibrace kompasu a kdy jí provádět?
A obrázky a videa se z kamery dají stáhnout jen přes kartu nebo i jinak?

Díky.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 61 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz