Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 61 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Yuneec Q500 Typhoon
PříspěvekNapsal: pon 02.03.2015 15:28 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 3.12.2011
Příspěvky: 126
Bydliště: Hradec Králové
Kovboj píše:

To že se to jinak jmenuje ještě neznamená, že to taky není Pelikán.


To, že o tom třeba nevíš, neznamená, že píšeš pravdu. :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Yuneec Q500 Typhoon
PříspěvekNapsal: pon 02.03.2015 15:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.7.2014
Příspěvky: 561
Bydliště: Moravský Krumlov
Obrázky: 3
Pelikán to v nabídce e-shopu nemá, ale jinak kde kdo.

_________________
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Yuneec Q500 Typhoon
PříspěvekNapsal: pon 02.03.2015 16:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.9.2008
Příspěvky: 1250
Bydliště: Meziboří
Obrázky: 171
DJIvison píše:
V popisu je, že kamera přenáší obraz na 5,8GHz a přitom tam popisují, že je možný příjem na mobil pomocí softu ? Mobil má většinou ale 2,4GHz.
funguje to přes aplikaci CGO2 ale musí bejt přímá viditelnost mobil kamera skoušlsem to na IPHONE 5S


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Yuneec Q500 Typhoon
PříspěvekNapsal: pon 02.03.2015 17:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.7.2014
Příspěvky: 561
Bydliště: Moravský Krumlov
Obrázky: 3
Jak jsem koukal na youtube, kde je ten soft, má to snad kromě GPS i Glonas 8O

_________________
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Yuneec Q500 Typhoon
PříspěvekNapsal: úte 31.03.2015 19:04 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2008
Příspěvky: 29
Jak je to s tou funkcí follow me? To sleduje jen vysílač a nebo to umí jako walkera sledovat mobil?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Yuneec Q500 Typhoon
PříspěvekNapsal: pon 01.02.2016 15:16 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2010
Příspěvky: 26
Bydliště: Hradec Králové
Ahoj modeláři.
Tak to vypadá, že budu majitelem zde diskutované koptery Yuneec Q500G Typhoon. Zítra by měla drazit PPL-kou. Tuto verzi jsem zvolil, protože mám kameru Gopro Hero 3. Dlouho jsem váhal mezi DJI Phantom 3 a Typhoonem. Nakonec jsem zvolil Thypoona, hlavně proto, že i ten nejlevnější set již obsahuje CGO SteadyGrip, což je vlastně ruční držák s bateriemi pro gimbal s kamerou. To je ušetřených 6 tisíc korun, pokud bych si chtěl koupit i ruční gimbal na kameru, o kterém jsem uvažoval. Dále se mi líbí, že veškeré ovládání včetně nastavovaní a náhledu videa je přímo na vysílači. Toto vše za cca 15 tisíc Kč. Za tuto cenu bych neměl ani Phantoma 3 Standard, s okradeným vysílačem kde se musí hodně věcí ovládat pouze přes telefon a s velmi krátkým dosahem ovládání a přenosu videa.

Takže pokud někdo již máte tuto kopteru, prosím odepište, popřípadě sdělte zkušenosti. Pokud ji nikdo nemáte a uvažujete o této volbě, dejte mi pár dní na odzkoušení a můžete se ptát.

Jinak létám vrtulníky (T-Rex 500, T-Rex 700) a letadla (Jak-54, Mig-29) atd.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Yuneec Q500 Typhoon
PříspěvekNapsal: úte 02.02.2016 12:25 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2010
Příspěvky: 26
Bydliště: Hradec Králové
Tak je doma.
První dojem velice dobrý, zpracování kvalitní, je jen trochu větší než jsem si představoval.
Nabíjím a letmo dívám do manuálu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Yuneec Q500 Typhoon
PříspěvekNapsal: stř 03.02.2016 15:57 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2010
Příspěvky: 26
Bydliště: Hradec Králové
Tak létá nádherně, během chvilky nachytal 14 satelitů. Na to, jaký dnes foukal vítr a jak se ve větru mrskal, tak držel až neuvěřitelně polohu a video je absolutně klidné. Ten ruční držák na gimbal je taky úžasný. Na to, že se prodává v USA za 490 dolarů a v Německu za cca 540 euro, určitě v této cenové relaci nemá konkurenci.

Vysílačem se dá ovládat i nový Blade 350 QX3, takže to asi jede na Spektrum DSM X, protože Blade se dá ovládat vysílačem Spektrum.
Oba používají kameru C-Go2 nebo C-Go3. Video se dá sledovat i na mobilu s Androidem s příslušnou aplikací C-Go.
Co se týče Fllow Me umí sledovat vysílač, nebo dálkový ovladač TYPHOON WIZARD. O mobilu zatím nic nevím.

Po nahrání USA firmware se dají aplikací GUI měnit omezení dosahu a výškového limitu. (odzkoušeno, funguje)
Samozřejmě připomínám, že na území ČR, při provozu modelů, musejí být dodrženy nařízení Úřadu pro civilní letectví.

Takže v Hradci Králové je k vidění, mohu klidně i předvést, pokud by někdo měl zájem.

_________________
Láďa T-Rex 500,700, Yak-54,Mig-29,SU-37,Yuneec Typhoon G500+


Naposledy upravil LaKrem dne sob 06.02.2016 11:04, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Yuneec Q500 Typhoon
PříspěvekNapsal: pát 05.02.2016 19:48 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2010
Příspěvky: 26
Bydliště: Hradec Králové
Jenom kousek videa ručního gimbalu a krátkého zkušebního letu. :roll:

https://www.youtube.com/watch?v=6cyeY_F ... e=youtu.be

_________________
Láďa T-Rex 500,700, Yak-54,Mig-29,SU-37,Yuneec Typhoon G500+


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Yuneec Q500 Typhoon
PříspěvekNapsal: úte 09.02.2016 21:09 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.2.2016
Příspěvky: 5
chtěl bych se zeptat, jestli ten držáček pro gopro se dá velikostně nastavit i na jinou kamerku a jak je to s připojenim kamery do ST10 (jestli přijímá wifi přímo z kamerky, nebo je v Q500 extra vysílač. Jde mi o to, že bych chtěl připojit GIT2 kamerku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Yuneec Q500 Typhoon
PříspěvekNapsal: úte 09.02.2016 22:51 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2010
Příspěvky: 26
Bydliště: Hradec Králové
Labrava píše:
chtěl bych se zeptat, jestli ten držáček pro gopro se dá velikostně nastavit i na jinou kamerku a jak je to s připojenim kamery do ST10 (jestli přijímá wifi přímo z kamerky, nebo je v Q500 extra vysílač. Jde mi o to, že bych chtěl připojit GIT2 kamerku.


Držáček na Gopro se velikostně upravit nedá, jde tam jen Hero 3, 3+, nebo4. ST10+ nepřijímá video přímo z kamery, protože přenos videa jede na 5,8 Ghz. Na kopteře je vysílač videa MK58, do kterého je zapojena kamera přes konektor HDMI a ten vysílač spolupracuje s přijímačem v ST10+. Takže by se dalo teoreticky předpokládat, že by mohla jít připojit i jiná kamera. Prakticky jsem ale zkoušel připojit kameru AEE MagiCam,
ale přenos videa neungoval (zřejmě bude záležet, jaký kodek pro komprimaci videa kamera používá, takže je šance že by mohla chodit kamera, která používá mpeg4).
Ono to ani pořádně nefunguje s kamerou Gopro. Jediné co funguje je náhled videa. Ovládání kamery nefunguje.
Psal jsem do USA na podporu k výrobci a ti mi odepsali, že ovládání Gopro nikdy nepůjde, protože jim výrobce Gopro nepovolil ovládat kameru za letu. (zřejmě nějaký konkurenční boj.)

_________________
Láďa T-Rex 500,700, Yak-54,Mig-29,SU-37,Yuneec Typhoon G500+


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Yuneec Q500 Typhoon
PříspěvekNapsal: stř 10.02.2016 10:29 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.2.2016
Příspěvky: 5
díky za odpověď, která mě bohužel nepotěšila po žádné stránce... chtěl jsem použít odolnou kamerku, která má kvalitní video, ta jejich defaultní kamera mě moc nepřesvědčila, má to obraz jako laciné číny. A bohužel nevím o jiné coptéře, která má takle fikaně udělané funkce follow a watch me a nestojí nesmysl...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Yuneec Q500 Typhoon
PříspěvekNapsal: stř 10.02.2016 10:51 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2010
Příspěvky: 26
Bydliště: Hradec Králové
Jak jsem se díval, tak kamera GIT2 má stejné rozměry jako Gopro, tak tam by problém neměl být a jestli má výstup mini HDMI a dokáže vytvářet soubory s koncovkou "mp4", tak by to mohlo fungovat. Muselo by se to odzkoušet. Neznám bohužel ale nikoho z Hradce Králové, kdo by tuto kameru vlastnil, abych to odzkoušel.

_________________
Láďa T-Rex 500,700, Yak-54,Mig-29,SU-37,Yuneec Typhoon G500+


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Yuneec Q500 Typhoon
PříspěvekNapsal: stř 10.02.2016 11:24 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.2.2016
Příspěvky: 5
díky za snahu, videoformát z GIT2 je taky MP4 a H.264, ale s těmi rozměry si právě nejsem jistý. GIT2 má 59 x 30 x 41mm a go pro 3 má podle tabulky 58 x 20 x 40. Tzn. GIT je větší. Navíc je hloupé, že tam nejde chytit kamerka v pouzdře, v případě pádu koptéry to odskáčou oba... No a to ovládání kamery je taky celkem nutnost, když člověk chce dělat i fotky. Jasně šly by pak vyříznout z videa, ale neni to ono. Jinak ovládání gimbalu ale předpokládám funguje ne ?

EDITa: ještě mě napadlo, že by šlo případně GIT ovládat přes wifi (kdyby se nakonec vlez do toho držáčku), ale vzápětí jsem narazil na debatu, kde se uvádí, že pár lidem Q500 ulétla nebo spadla ve chvíli, kdy aktivovali wifi u gopro kamery... Takže tudy cesta taky nevede http://yuneec-forum.com/threads/gb203-g ... -q500.709/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Yuneec Q500 Typhoon
PříspěvekNapsal: stř 10.02.2016 15:56 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2010
Příspěvky: 26
Bydliště: Hradec Králové
Ano, gimbal ovládat samozřejmě jde, ale kameru ovládat 2,4 Ghz není opravdu řešení. Wifi kamery by mohlo zahltit pásmo, ve kterém se koptera ovládá a tím by teoreticky mohlo dojít ke ztrátě vlády nad kopterou. Používat Wifi kamery je pro malý dosah také nic moc. Jedině postavit kopteru s FPV.

_________________
Láďa T-Rex 500,700, Yak-54,Mig-29,SU-37,Yuneec Typhoon G500+


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 61 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz