Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 751 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 47, 48, 49, 50, 51  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Mikro FPV koptérky
PříspěvekNapsal: stř 04.11.2020 15:21 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 26.11.2006
Příspěvky: 598
Bydliště: Praha 10
Jejda, ta je nějaká drahá. Stejně mi ten dvoučlánek ale přijde zajímavější.
Tak děkuji za rady a porady. Musím si to promyslet.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Mikro FPV koptérky
PříspěvekNapsal: stř 04.11.2020 16:17 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 218
Bydliště: Praha 5 Smíchov
Obrázky: 3
Je to o tom kde planujes casteji litat... ja mam na doma dve 65, jednu s DC a druhou s BLDC motory (drive odkazovany Eachine US65), na venkovni poletovani Betu 75X na 2S a URUAV 85HD, ktery litam nejcasteji na 3S. S temito neni problem poletovat tam kde bych si s cimkoliv vetsim netroufl, napr. v mestskem parku - nedavno jsem takto natacel dcerku.
A znovu zvaz FPV bryle, je to razem o necem jinem a zacalo me to bavit podstatne vic nez pro poletovani na dohled.

_________________
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mikro FPV koptérky
PříspěvekNapsal: pát 06.11.2020 7:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1673
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 38
Vrátil jsem po nějaké pauze se k domácímu lítání s Mobulou a není to úplně to, co to bývalo. S kamarádem jsme letos přešli s race koptérama z analogu na HD (DJI HD FPV) a já zároveň prodal Fatsharky Attitude V3. Spoléhal jsem na to, že analogové domácí prcky budu řídit přes ty jejich (DJI) drahé brýle, jenže...
Když je spojím s analogovým přijímačem (FuriousFPV True-D), tak ten obraz není úplně ideální, to samé popisují i na Rcgroups. Ještě mám analogový monitor. Na ten to zkouším taky, ale brýle jsou brýle, takže skoro docela lituju, že jsem se těch FS zbavil. Asi si budu muset zvyknout, nebo...
Je ještě možnost použít lehčí verzi toho HD přenosu, kterou třeba Beta75X unese, akorát kamera má oproti originální horší obraz, třeba:


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
Jinak jsem našel video, jak po brutální odlehčovací kůře jde létat s malým jednočlánkem až 8 minut:


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Problem s pripojenim k radio vysilacce
PříspěvekNapsal: pát 26.02.2021 10:51 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 21.1.2021
Příspěvky: 34
Zdravim pratele, mam takovy problem s ovladacem jumper T-lite: jsem pripojeny pres Frsky D8 na maly tinywhoop a vse bylo v pohode kdyz asi po tydnu uzivani (a aktivniho trimmingu: kdyz vypnu motory na ovladaci, dam levy stick nahoru a pravym udavam smer trimmingu) me zacal se jakoby odpojovat a pripojovat behem letu pri tom kontrolu nad dronem nestracim a mam porad stejnou silu pripojeni(vidim v fpv brylich) ale na ovladaci ze 4carek pripojeni neni ani jedna a kdyz zase zavibruje jako ze se pripojil tak tam jsou zase 4 carky nebo kolisa na 3. Nevim co to a jak bych to mohl zase napravit, poradte prosim.


Přílohy:
IMG_20210224_131905.jpg
IMG_20210224_131905.jpg
[ 30.57 KiB | Zobrazeno 1310 krát ]

IMG_20210224_131851.jpg
IMG_20210224_131851.jpg
[ 32.18 KiB | Zobrazeno 1310 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mikro FPV koptérky
PříspěvekNapsal: pát 26.02.2021 11:35 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 218
Bydliště: Praha 5 Smíchov
Obrázky: 3
K indikaci signalu na radiu ti neporadim, nenapada mne ted co by to mohlo zpusobovat, snad jen ze SPI (integrovane) prijimace nebyvaji zadna slava a zlobi.

A k trimovani, respektive kalibraci akcelerometru - to je vcelku zbytecne ladit, nikdy nebude stat uplne na miste. Staci pripojit k BF konfiguratoru, dat +- do roviny, odkliknout kalibraci a vice neresit. V Acro rezimu se stejne nepouziva, takze doporucuju co nejdrive se na vykaslat na Angle/Horizon rezim a prejit i na whoopovi na Acro. Pripadne si pro zacatek snizit "rates" at neni tak divokej, ackoliv u whoopa se mi nejlepe lita naopak s vyssimy rates (klidne i okolo 1000deg/s) a primerenou exponencialou (nastavovanou v BF, ne na vysilacce, tam nic neladit, netrimovat, maximalne upravit krivku plynu pokud je potreba).

_________________
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mikro FPV koptérky
PříspěvekNapsal: pát 26.02.2021 14:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1673
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 38
Jak píše chorche - je možné, že blbne vestavěný přijímač na desce. Jeden ze způsobů jak to zjistit by bylo asi použít jiné (třeba půjčené) rádio.
A taky jak píše, tak je nesmysl pořád trimovat, stačí zkalibrovat a nějak doladit, ovšem nejlepší cesta je nepoužívat stabilizaci. Taky mi to nějakou dobu trvalo, než jsem na to přišel. A jiní taky. Úplně jinak se lítá - ta volnost v řízení. Ani doma jinak nelítám, jen v tom air režimu. Člověk se udržuje v kondici :D
Expo používám. Mám je ale ve vysílačce .Hlavní rozdíl vidím v tom, že s hodnotou nastavenou v BF počítá procesor v FC a s hodnotou nastavenou ve vysílačce počítá procesor v ní. Jestli je to lepší mít v BF jsem nikdy nezkoumal. Křivku plynu mám upravenou jak na venkovní stroje, tak na domácí - líp se s tím dávkuje plyn.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mikro FPV koptérky
PříspěvekNapsal: pát 26.02.2021 14:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 218
Bydliště: Praha 5 Smíchov
Obrázky: 3
Prese, co jsem lital whoopy (micor FPV koptery) na stabilizaci (STAB/ANGLE) a vetsi stroje venku na ACRO tak to porad nebylo ono, nemel jsem u tech vetsich takovou jistotu. Pote jsem s trosku zatnutymi zuby presel i na whoopech na ACRO rezim, po vikendu a asi 30-40 odlitanych baterkach uz to bylo o necem jinem, ruce se zklidnily, zaroven jsem si trosku poladil nastaveni. A pozitivne se to projevilo i behem letani s vetsimi stroji, mohem vetsi jistota v ovladani. Takze to zkus, mozna to ze zacatku bude narocnejsi ale rozhonde to v budoucnu ocenis. Ja zacal v nasem openspace kanclu, kde je dostatek prostoru, vetsinou kromne mne nikdo, je tam teplo, svetlo, nefouka,prisun kavy v podstate neomezeny... idealni prostor :D

_________________
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mikro FPV koptérky
PříspěvekNapsal: pát 26.02.2021 14:59 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 21.1.2021
Příspěvky: 34
Take uz litam na acro a netrimmuju:) jen doma jsem se necitil nejakou dobu na acro. jen ted mam nahnado a bojim se litat na delsi vzdalenos abych nechyt failsave s takovym ovladacem...ale jak rikam ovladac vibruje ze ho stratil v zapeti zase vibruje ze se pripojil ale ve skutecnosti signal porad stejny, na vibrace si zvyknu ale ten strach mi nada pokoj...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mikro FPV koptérky
PříspěvekNapsal: sob 27.02.2021 1:31 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 218
Bydliště: Praha 5 Smíchov
Obrázky: 3
Mas mas moznost prepnout ten SPI Rx do D16 modu? Pokud ano, vyzkousej. (v BF zalozka Config, vyberes misto FRSKY_D FRSKY_X)
Me dnes po poradnem uíezeni na celnici dorazila BetaFPV 1S AIO FC deska (davaji ji do Meteoru 65/65HD), na kterem mam stejny problem, ale v D16 rezimu, musel jsem vypnout telemetricke alarmy, jinka bych velice rychle prastil radiem o zed

_________________
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mikro FPV koptérky
PříspěvekNapsal: sob 27.02.2021 21:35 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 21.1.2021
Příspěvky: 34
V betaflight jsem to prepnul do frsky X a dron se uz nepripojoval tak jsem to zase hodil zpet. Kdyz uz jste povidal o telemetrickych alarmech, kde to najdu?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mikro FPV koptérky
PříspěvekNapsal: ned 28.02.2021 0:54 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 218
Bydliště: Praha 5 Smíchov
Obrázky: 3
no pokud jsi protokol neprepl i ve vysilacce (u konkretniho modelu) a znovu nesparoval, tak je to spravne ze se nepripojil :wink:
Telemetricke alamry vypinas v obrazovce telemetrie v nastaveni modelu (pokud se nepletu, obrazovka 12)

_________________
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: VTX 25mw 100mw 200mw
PříspěvekNapsal: úte 16.03.2021 19:25 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 21.1.2021
Příspěvky: 34
Dobry den, zjistil jsem nedavno ze mohu prepnout VTX ve svem tinywhoopu na25-100-200mw, zatim letam na 25mw a chtel bych se zeptat kdyz to prepnu treba na 200mw zda bude lepsi obraz nebo vetsi vzdalenist na kterou to vysila? Bude to vybijet vic baterku, o hodne?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mikro FPV koptérky
PříspěvekNapsal: pát 19.03.2021 9:46 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 21.1.2021
Příspěvky: 34
Tak se to neprepina, alespon teda ne pres betaflight:(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mikro FPV koptérky
PříspěvekNapsal: pát 19.03.2021 12:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 218
Bydliště: Praha 5 Smíchov
Obrázky: 3
Co je to konkretne za VTX? Je spravne nastavena VTX tabulka v BF? To byva nejcastejsi problem... nejakeho extra vetsiho vybijeni jsem si nevsiml, ono spis zalezi jak tahas za plyn pri letu.
A ano vyssi vykon zvysi dosah.

_________________
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mikro FPV koptérky
PříspěvekNapsal: ned 21.03.2021 16:31 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 21.1.2021
Příspěvky: 34
Je to tato VTX:
https://banggood.app.link/aqqsHptcOeb
Kdyby jste vedel jak to prepnout, napovezte prosim. V betaflight kdez to prepnu v okenku a pak ulozim tak sice ukazuje 200mw ale po odpojeni a pripojeninje tam zase 25mw.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 751 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 47, 48, 49, 50, 51  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz