Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 400 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 23, 24, 25, 26, 27
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Mikro FPV koptérky
PříspěvekNapsal: pát 13.10.2017 10:35 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 6.3.2014
Příspěvky: 143
Leda tak jak pises, protoze jinak si nedokazu predstavit mereni na setiny presne, neni mozny abych letel idealne stejne, nastavim cas na radiu na 5minut a pak radeji pristavam,casto treba hledam zapnuty copter v trave nebo neco nastavuju a pritom se mi netoci vrtule,ale vzhledem treba k ledkam atd si coptera taky neco vezme coz je dalsi ovlivneni celkoveho casu


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Mikro FPV koptérky
PříspěvekNapsal: pát 13.10.2017 20:06 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 5.9.2014
Příspěvky: 393
Když dělám ty zkoušky,tak lítám doma, to mě nutí díky uličkám lítat prakticky stejně, při porovnání vlivu váhy rámu na délku času mám v E10 tu základní desku, letím tak dlouho až omezení napětí pošle coptéru na přistání ,ale je to fakt tolerance max 5 vteřin se stejnou baterkou. Jiná je situace s deskou F3,to je ale jiná,tam to má vliv a venku to neměřím, to nemá cenu, ale byt mě nepustí do nějakého divočení, to je klídek, nechce se mi taky pro to pořád chodit, tak se snažím neblbnout.
Prozatím nejdelší let doma s třílistou vrtulí byl 5,20 s tou váhou 18gr + 300mAh baterkou.
Zkusil už taky někdo ty 67000RPM, to je fakt mazec. Lítám je s deskou F3 + OSD, přistávám na 2,5V,nevím ale jestli to nízkou hodnotu ukazuje správně, ihned to pak skočí na 3,2-3,4V. Baterky se tváří, že jim to fakt nevadí. Dám časem vědět.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mikro FPV koptérky
PříspěvekNapsal: čtv 19.10.2017 14:28 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.11.2009
Příspěvky: 76
Bydliště: Praha 8
Obrázky: 2
jsem lama!

před 3 měsíci jsem koupil TinyWhoop s deskou Beecore F3 Evo Brushed
napojil na CleanFlight a vše fungovalo.

Dnes jsem se chtěl změnit nastavení a problémy začaly (nenahrával jsem nové verze)
připojil jsem desku a vůbec se nedostanu do nastavení - CleanFlight chce upgrade zařízení (asi desky) a já nevím jak
6447

nenalezl jsem desku v seznamu CleanFlight abych mohl upgradovat desku (a ani nemám nikde zálohované nastavení, předpokládám, že se upgradem vše smaže)
6448

1) když nahraju původní verzi CF bude to fungovat?
2) je deska Beecore F3 Evo Brushed = desce, která se jmenuje v CleanFlight TINYBEEF3???

_________________
DX6i,
Blade MSR, GAUI 200
Sky Surfer 1400, Crack Wing, Eddi vs Otto varianta Albatros, Magnum Acro


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mikro FPV koptérky
PříspěvekNapsal: pát 20.10.2017 10:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 3787
Dej tam BF, na CF kašli...
Jinak jak ti CF konfigurátor píše to "use CLI", tak když přejdeš do CLI a napíšeš příkaz "version", tak tam bude vidět, jak se této desce říká v CF a podle toho vybereš firmware, opakuji ale, že dnes už je užívání CF nesmyslné. Časy, kdy CF byl řekněme odladěná jednodušší verze a BF spíš "beta pro zkušené" jsou minulostí někdy od nástupu BF3, od té doby se přístup dost změnil.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mikro FPV koptérky
PříspěvekNapsal: pát 20.10.2017 12:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7194
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
lemak píše:

Dnes jsem se chtěl změnit nastavení a problémy začaly (nenahrával jsem nové verze)
připojil jsem desku a vůbec se nedostanu do nastavení ..


CF konfigurátor v PC se ti asi automaticky updatoval na novou verzi. Nahrej zpět starou verzi a bude to fungovat.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mikro FPV koptérky
PříspěvekNapsal: pát 20.10.2017 13:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2011
Příspěvky: 1881
Bydliště: www.LMKTrinec.cz
Blog: Zobrazit blog (1)
Tady máš návod jak nahrát spět starší verzi:
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=1 ... 0#p1330260

_________________
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ PROTOS-500/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ Hotwing 1200/ FPV QAV 210/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mikro FPV koptérky
PříspěvekNapsal: pát 20.10.2017 14:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 3787
Hele nic proti té radě s návratem staršího konfigurátoru, ale je fakt smysluplné úmyslně držet starou verzi firmwaru? Možná u nějaké staré desky s F1 CPU, ale u F3 Beecore je to fakt nesmysl...

Dejme tomu má ten downgrade konfigurátoru smysl na jednorázovou akci, aby se komfortně zazálohovala/opsala konfigurace, ale jakmile se toto provede, tak bych vůbec neváhal a provedl upgrade minimálně na nový CF, ale spíš fakt na Betaflight.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mikro FPV koptérky
PříspěvekNapsal: pát 20.10.2017 17:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7194
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
A co tím novým softwarem uživatel konkrétně získá?

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mikro FPV koptérky
PříspěvekNapsal: pát 20.10.2017 20:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 3787
Přijde na to, jak moc je starý ten "starý"... Proti výrazně starším získáš docela dost, byla hodně překopaná architektura výpočtu v plovoucí čárce (což se právě týká F3 desek) a rychlost odezvy šla nahoru, což mimo jiné snižuje náročnost na nastavení (deska toho víc ustabilizuje sama od sebe), to ocení i začátečník.
U pozdější už se musí brát konkrétní verze, někde přibyly docela zajímavé věci, někde se to nepozná skoro vůbec (nebo je to spíš pro pokročilejší). Obecně se ale letové algoritmy pořád zlepšují a ne že ne.
Jinak reaguji na použití s TinyWhoop brushed, u stříďáků se mění i další věci kolem regulátorů atd., ale to je jiné téma.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mikro FPV koptérky
PříspěvekNapsal: sob 21.10.2017 8:37 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.11.2009
Příspěvky: 76
Bydliště: Praha 8
Obrázky: 2
tak jsem nahrál staré CF a přes příkaz "dump" zálohoval do *.txt

pokusil jsem se spárovat to s Teranisem+externí modul DSM - bez úspěchu
bohužel se to nějak úplně zbláznilo a nedokážu do spárovat už ani s DX6i(původně to s ní fungovalo), takže už ani nelétám


1. je potřeba udělat ještě nějakou jinou zálohu?
2. když to flashnu, dostanu tam potom skrz CLI původní nastavení?

díky

_________________
DX6i,
Blade MSR, GAUI 200
Sky Surfer 1400, Crack Wing, Eddi vs Otto varianta Albatros, Magnum Acro


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 400 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 23, 24, 25, 26, 27

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz