Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Step Four V4 upgrade
PříspěvekNapsal: stř 29.08.2018 15:34 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.1.2005
Příspěvky: 2158
Bydliště: Hodonín
Obrázky: 53
Blog: Zobrazit blog (2)
ahoj všem
několik let obsluhuji svoji frézku SW stepfour V4
teď jsem chtěl zakoupit modul kreslení a manipulace s objekty a psal jsem českému zástupci
http://www.step-four.cz/index.php?optio ... on&catid=2

bohužel bez reakce.
Možná už ani nefunguje, stránky vypadají opuštěně

máte někdo tip u koho by se nyní dalo zakoupit jestli vůbec ještě??

_________________
Radim


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Step Four V4 uprgrade
PříspěvekNapsal: stř 29.08.2018 16:05 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 16.10.2011
Příspěvky: 69
RadimHnilica píše:
ahoj všem
několik let obsluhuji svoji frézku SW stepfour V4
teď jsem chtěl zakoupit modul kreslení a manipulace s objekty a psal jsem českému zástupci
http://www.step-four.cz/index.php?optio ... on&catid=2

bohužel bez reakce.
Možná už ani nefunguje, stránky vypadají opuštěně

máte někdo tip u koho by se nyní dalo zakoupit jestli vůbec ještě??


Měl bych na prodej celou sadu Stepfouru V4, včetně origo instalaček, klíče USB, návodu, případně i celou řídící mechaniku + PC kde je vše nainstalováno. Vše plně funkční . Licence byla ofiko zakoupena v CZ u Freeair .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Step Four V4 uprgrade
PříspěvekNapsal: stř 29.08.2018 18:56 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2570
Bydliště: Zvole u Prahy
Obrázky: 0
Vzhledem k tomu, že nabízí velmi staré programy a poslední aktualizace ceníků je 2010 , tak určitě nefungují .

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Step Four V4 uprgrade
PříspěvekNapsal: stř 29.08.2018 19:58 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.1.2005
Příspěvky: 2158
Bydliště: Hodonín
Obrázky: 53
Blog: Zobrazit blog (2)
Proto se ptám kde jinde sehnat

_________________
Radim


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Step Four V4 uprgrade
PříspěvekNapsal: stř 29.08.2018 21:03 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2570
Bydliště: Zvole u Prahy
Obrázky: 0
dobře, ale nerozumím, proč chceš dokupovat moduly na něco,co je zastaralé .
Modul kreslení - předpokládám, že máš na mysli modelování . Je spousta samostatných programů i licence zdarma, které určitě tvé požadavky splní . některé z nich byly diskutovány i na mánii . Fusion 360 třeba zdarma umí od modelování až po návrh drah vše . (domácí licence a myslím malé firmy).

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Step Four V4 uprgrade
PříspěvekNapsal: stř 29.08.2018 21:10 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.1.2005
Příspěvky: 2158
Bydliště: Hodonín
Obrázky: 53
Blog: Zobrazit blog (2)
Protože mi tohle funguje , a netuším zda mi to s jiným sw bude chodit proto jsem hledal rozšíření na něco s čím umím a co mam odladeno mam v tom spoustu dat
Ale rad si nechám poradit

_________________
Radim


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Step Four V4 uprgrade
PříspěvekNapsal: stř 29.08.2018 21:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9106
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Asi mu nejde o vlastní modelování těles a podobně, jako spíš o možnost editování vypočtené dráhy a to moc free CAD/CAMů neumí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Step Four V4 uprgrade
PříspěvekNapsal: stř 29.08.2018 21:26 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.1.2005
Příspěvky: 2158
Bydliště: Hodonín
Obrázky: 53
Blog: Zobrazit blog (2)
Nemám problém s CADem
Já chtěl jen proste do toho Stepfouru mít možnost editovat naimportovane DXF přímo v tom stepfour
V te verzi co mam musím v cad nakreslit komplet všechny díly na desce,a pak naimportovat do stepfour. No a když chci potom třeba nějaký díl smazat tak musím zpět do CAD smazat díl vyexportovat nové DXF znovu ho nahrát do druhého PC pro ovládání frezy a všechno nastavit znovu (hladiny, nástroje ,korekce, dráhy ) a přitom bych proste třeba jen rad z 20ti dílu jeden odmazal
A to prave umí ta nadstavba co schanim

_________________
Radim


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Step Four V4 uprgrade
PříspěvekNapsal: stř 29.08.2018 22:26 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2570
Bydliště: Zvole u Prahy
Obrázky: 0
Tak to asi nepomůžu .
Já používám cncgraf 5 . Jsou to programy zdarma , teď už je sedmička . Mazání objektů, nebo jejich částí v DXF bylo možné už ve trojce . http://www.boenigk-electronics.com/
Ale netuším k jakým mašinám (controllerům) se to dá použít .

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Step Four V4 uprgrade
PříspěvekNapsal: stř 29.08.2018 22:48 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.1.2005
Příspěvky: 2158
Bydliště: Hodonín
Obrázky: 53
Blog: Zobrazit blog (2)
I tak díky za snahu
Třeba se ještě někdo ozve

_________________
Radim


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Step Four V4 uprgrade
PříspěvekNapsal: čtv 30.08.2018 10:43 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2008
Příspěvky: 6766
Bydliště: Moravský kras
Stepfour v Rakousku je mrtvá firma, vývoj nepokračuje a stávající zabugovaná verze je dost zoufalá. Vrážet do toho další prostředky je investice do mrtvého koně.

Já jsem kvůli tomu překopal řízení frézky na LinuxCNC, pro 2D používám EstlCAM a pro 3D CAM funkce ve Fusion360 (pro hobby použití po registraci legálně zdarma).

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Step Four V4 uprgrade
PříspěvekNapsal: čtv 30.08.2018 10:54 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.1.2005
Příspěvky: 2158
Bydliště: Hodonín
Obrázky: 53
Blog: Zobrazit blog (2)
uvidím třeba přes zimu budu řešit jak to rozchodit s novým SW. ale těch pár kaček za nádstavbu kreslení a manipulace bych klidně dal protože na tomhle "mrtvém" koni budu jezdit ještě dlouho:0))
tak jsem čekal že se třeba najde někdo kdo by mi nasměroval ale už to zřejmě nikdo neprodává

_________________
Radim


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Step Four V4 upgrade
PříspěvekNapsal: čtv 30.08.2018 12:25 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17502
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Co zkusit třeba tady - https://forum.strojirenstvi.cz/ - třeba někdo má Step-foura pro doma a už nepoužívá...
Taky mám V4 LT a přecházet se mi nechce, jsem s ním až na pár věcí spokojený.

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Step Four V4 uprgrade
PříspěvekNapsal: pát 31.08.2018 13:52 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 7.10.2010
Příspěvky: 16
české zastoupení SF stále funguje, e-mail je funkční, ale asi prázdniny, poskytuje servis na staré frézy, udělá nové, jen program už je dnes jiný, Penta, ale stejného autora jako staré programy pro DOS


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz