Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Stol na CNC
PříspěvekNapsal: úte 31.10.2017 13:23 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 9.2.2012
Příspěvky: 57
Ahojte,

Co pouzivate na freze ako podlozku na frezovanie medzi stolom a materialom? Mam tam nahodenu 2cm drevotrieskovu dosku, ale nepaci sa mi to. Po case mi zvlhla, prehla sa a na diagonale mi to robi +0,35mm. A to uz pri frezovani duralu je moc.

Mate niekto skusenost s niecim trvacnejsim? (napr. silonova platna, alebo mdf...)


Přílohy:
IMG_1896.JPG
IMG_1896.JPG [ 56.39 KiB | Zobrazeno 1803 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Stol na CNC
PříspěvekNapsal: úte 31.10.2017 13:40 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.3.2010
Příspěvky: 417
Bydliště: Mýtna LC
Ahoj ja mám teraz MDF predtým som mal DTD . Z pohladu upínania dielov samorezkami je to horšie ako DTD. čo sa týka zvlhnutia a zmeny hrúbky tak si myslím že to bude ako v prípade DTD. Možno keby si ju niečim napustil tak by to bolo lepšie (napríklad riedka laminovacia živica , tá zvýši o dosť aj mechanickú pevnosť dosky). toto skúsim urobiť aj ja na mojej MDF aby som zamedzil drobeniu materiálu pri upínaní samorezkami. MDF riedku živicu perfektne saje.


Naposledy upravil StanleyP dne úte 31.10.2017 14:29, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stol na CNC
PříspěvekNapsal: úte 31.10.2017 14:28 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5331
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
pouzivam hobru ale tobe nebude vyhovovat, vejskova presnost je naprd. Pro tvuj ucel bych to videl na MDF a jednou za cas ji proste prebrousit frezkou

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stol na CNC
PříspěvekNapsal: úte 31.10.2017 19:36 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.11.2013
Příspěvky: 1087
Bydliště: Chocerady
s tvými požadavky. nic. všechno se časem zkroutí a bude to mít více odchylky.
ale udělej to z mdf. je to levné a můžeš jich mít za málo peněz hodně a měnit to

ještě by mě zajímala otázka. ty na tomhle stroji frézuješ 3D objekty do duralu??

_________________
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stol na CNC
PříspěvekNapsal: úte 31.10.2017 22:59 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 9.2.2012
Příspěvky: 57
Dik. Bude to ok. Skusim tu mdf, popripade budem castejsie menit dosky.
Tak 3D som este dural neskusal. Robim iba 2D.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stol na CNC
PříspěvekNapsal: úte 31.10.2017 23:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9117
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Na to frézování duralu by to asi chtělo spíš bytelný kovový stůl a plech upínat upínkama na podložky, aby pod ním byla vůle.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stol na CNC
PříspěvekNapsal: stř 01.11.2017 7:58 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.11.2013
Příspěvky: 1087
Bydliště: Chocerady
Waldas píše:
Dik. Bude to ok. Skusim tu mdf, popripade budem castejsie menit dosky.
Tak 3D som este dural neskusal. Robim iba 2D.


na 2D je to zhruba jedno jestli je to 0,3mm výše. Já běžně frézuju s tabulí plechu 1x1metr a tam opravdu nejde zaručit takové přesnosti ve výšce upnutí.

_________________
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stol na CNC
PříspěvekNapsal: stř 01.11.2017 10:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9117
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Pro frézování z tabule 1x1m je přece jedno jestli jí budeš mít třeba na 20mm podložkách. Většinou je lepší, když můžou špóny propadávat, než když frézuješ společně i podložku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stol na CNC
PříspěvekNapsal: stř 01.11.2017 13:25 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17522
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Takhle to mám od začátku i když frézuju jen dřevo, sklotex a spol. - rastr 2x2mm lišt to podepírá a překližkové upínky s PAD šrouby to drží... Nástroje mi tak obvykle neryjou do desky (ta by za chvíli vypadala...) a nekovovou upínku či šroub fréza projede bez ztráty kytičky 8)

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stol na CNC
PříspěvekNapsal: čtv 02.11.2017 10:27 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 9.2.2012
Příspěvky: 57
Jirko, daj fotku, nech si to dokazem predstavit.
Dik.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stol na CNC
PříspěvekNapsal: pát 10.11.2017 23:52 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17522
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Konečně jsem to nafotil:
Příloha:
20171110_164646.jpg
20171110_164646.jpg [ 83.61 KiB | Zobrazeno 864 krát ]

Příloha:
20171110_164701.jpg
20171110_164701.jpg [ 74.8 KiB | Zobrazeno 864 krát ]

Je tam v laminu rastr osazený závitovými vložkami M5, mezi to lepím nebo pokládám lišty vysoké 2mm, případně když frézuji balzu podkládám prkénko odpadové balzy 2mm. Po nějaké době (třeba díly na 8-10 rozsypů Admirál) to je rozfrézované na padrť.

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz