Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 70 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 17.01.2018 8:55 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2008
Příspěvky: 6791
Bydliště: Moravský kras
Tak nic nekupuj a zkus to s Fusion360 zadarmo..

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 17.01.2018 15:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 854
Bydliště: Dobruška
Není zadarmo. 6500,- na rok.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 17.01.2018 15:52 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5377
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Pokud to chces na doma nebo do firmy ktera ma mensi obrat nez $100.000 tak je zdarma

https://knowledge.autodesk.com/support/ ... n-360.html

Pokud je to do firmy ktera ma obrat vetsi nez $100K tak me 6500 neprijde zase tak moc

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 17.01.2018 19:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 854
Bydliště: Dobruška
Anglicky neumím, takže mám smůlu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 17.01.2018 21:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2011
Příspěvky: 641
Bydliště: Slavkov u Brna
Obrázky: 0
Golfista píše:
Anglicky neumím, takže mám smůlu.


Pro SheetCam, anglicky moc umět nemusíš, obvzlášť pokud najdeš - nebo máš k dispozici dobrého učitele, ale i s tím Fusion 360 mají na cnc foru uživatelé tohoto SW určité problémy, a navíc pokud nemáš na PC nainstalovanou 64, tak to stejně nespustíš. Každý free SW má v sobě nějaké omezení, aby Tě to jednou donutilo si koupit plnou verzi. Kdysi byl free SW Alibre Design Smart, (CAD 3D) potom výrobce tohoto SW udělal akci, že základní verzi toho Alibre Design Standard ( která tehdy stála cca 30 000Kč) nabízel za cca 100 doláčů, tak jsem si ji koupil, a oni za krátký časový úsek tu free verzi formou aktualizace očesali na skoro nic a potom tu očesanou verzi prodávali za cca 4 300Kč, a free verze, už žádná nebyla.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 18.01.2018 0:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9346
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Ono to asi není nic tak nepochopitelného. Ty solidní 3D CAD/CAM softy, které už něco umí a blíží se profesionálním softům, jsou už docela rozsáhlé, a asi na tom dělá spousta lidí, spousty hodin a zadarmo bolí ruce. Vždyť takové softy běžně stojí i stovky tisíc. :D Ty Free verze jsou hlavně pro nalákání zákazníků a spoléhají na to, že když už se to člověk jednou naučil ovládat, nebude se chtít učit zase něco jiného.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 18.01.2018 14:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2006
Příspěvky: 669
Bydliště: Českolipsko
Golfista píše:
S nákupem programu musím ale bohužel počkat-odložit na neurčito.

Tak pokud máš Rhino a potřebuješ dělat v Heidnu, tak nejschůdnější cesta bude pořídit RhinoCam, ten obsahuje postprocesory i pro Heidenhain. Bohužel, bez postprocesoru se asi nehneš z místa, Heiden má specifickou syntaxi programů, není to ISO kód a toho bez postprocesoru asi těžko docílíš. Ale Heidenhain se dá přepnout do ISO kódu a pak by to mohl zpracovat , ale nemám to vyzkoušené. Za 18 let, co jsem na tom dělal, jsem to nikdy nepotřeboval.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 18.01.2018 15:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9346
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Ten RhinoCAM už je ale za trochu jiné peníze, takže na doma je to legálně spíš utopie. Je to už profesionální CAM za hóódně peněz. Taky nevím jestli se konkrétní postprocesory nekupují samostatně. U takových CAMů už nebývá celý sortiment součástí CAMu.

Edit: Tak s těmi postprocesory je to trochu jinak a jsou free tady:
http://www.dimensio.cz/rhinocam#postprocesory


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 19.01.2018 12:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2006
Příspěvky: 669
Bydliště: Českolipsko
Nemám to sice vyzkoušený, ale existuje free cam pro Rhino "freemill", což by pro Tvé potřeby mohlo být řešení: https://mecsoft.com/freemill-for-rhino/
Nevím ale, jak je to s postprocesory, nestudoval jsem to.

Edit: Tak podle popisu by to mělo obsahovat 300 postprocesorů, takže předpokládám, že ten Heiden by tam taky mohl být.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 19.01.2018 13:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2011
Příspěvky: 641
Bydliště: Slavkov u Brna
Obrázky: 0
Pokud to je běžný FreeMill, tak to je CAM 3D, který nedokáže zpracovat DXF, a tím pádem nejde vytvořit G-kod pro frézování a gravírování v 2,5D. Navíc i tento free CAM má omezení, které jej degradují spíše na úroveň hraní a pokusů.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 70 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz