Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 86 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 25.04.2017 0:45 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15884
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Jen dotaz - je nějaký důvod nedělat ty výztuhy třeba takto?
Příloha:
20170425_004322.jpg
20170425_004322.jpg [ 34.9 KiB | Zobrazeno 670 krát ]

Stále plochy, v podstatě kýbl se dnem :mrgreen: Slicováno s 8% plněním.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 25.04.2017 8:12 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
jyrry píše:
Jen dotaz - je nějaký důvod nedělat ty výztuhy třeba takto?

Stále plochy, v podstatě kýbl se dnem :mrgreen: Slicováno s 8% plněním.


V podstatě není . Já dělám 0,3 tryskou, medový plástve (což cura neumí) s plněním 2-3 % ve slic3r.
Zase mi vadí, že v tom nemohu výpň posunout jak bych potřeboval - což zase umí cura.
Váha v průměru u křídla při rozpětí 75 cm se samostatnýma křidýlkama mi vychází cca 22 g/dm2.
Není to málo , zajímalo by mne jak vycházej váhy 3dlabprint . Ale pevnost se zdá dostatečná .
A na promáčknutí je to naprosto tuhý .

Ale v podstatě co kus letadla, tak jinak udělaný :D . Pořád je to vlastně testování možností .

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 25.04.2017 8:17 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.1.2014
Příspěvky: 425
Bydliště: Zlín
Mrkni na video od rimra s popisem easymaxe, zminuje tam plosne zatizeni cca 30g/dm2. Popr stahni treba testovaci kus kridla z thingiverze a zvaz.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 25.04.2017 8:21 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
mluvím o váze křídla, ne o plošném zatížení .

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 25.04.2017 8:48 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 24.4.2008
Příspěvky: 29
Bydliště: Praha
dudaj píše:
Váha v průměru u křídla při rozpětí 75 cm se samostatnýma křidýlkama mi vychází cca 22 g/dm2. Není to málo , zajímalo by mne jak vycházej váhy 3dlabprint .


Cvičně jsem přeměřil plochu křídla P38 a Bf109 z PDF manualu a podle hmotností, který tam mají uvedený pro jednotlivý díly to vychází cca 20-22g/dm2
Takže hmotností se to až tolik lišit třeba nebude, alespoň u křídla. U trupu už ale nejspíš jo.
Vlastní výztuhy můžou být naopak optimalizovaný pro pevnost vs váha a můžu se je dát, kam potřebuju. Jen modelování dá víc práce


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 25.04.2017 11:58 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
MLK píše:

Cvičně jsem přeměřil plochu křídla P38 a Bf109 z PDF manualu a podle hmotností, který tam mají uvedený pro jednotlivý díly to vychází cca 20-22g/dm2
Takže hmotností se to až tolik lišit třeba nebude, alespoň u křídla. U trupu už ale nejspíš jo.
Vlastní výztuhy můžou být naopak optimalizovaný pro pevnost vs váha a můžu se je dát, kam potřebuju. Jen modelování dá víc práce


Dík
Ty trupy, pokud jsou povrchem zkulacený se mi zatím jako výhodnější jeví tisknout pouze obvod spirálou a dodatečně vlepit žebra,
případně podélné výztuhy z balsy . Taky zkouším dvojitý plášť s výplní , ale to tisknu 0,2 tryskou .
Záleží na tvaru trupu, kde bude jak namáhanej a td .
Bohužel jakákoli váhová úspora znamená znatelnou ztrátu pevnosti . Možností jak to dělat je spousta, a největší brzdou jsou slicery
a materiály . To se časem určitě zlepší .
Bohužel jak křídla, tak trup se tisknou tak, že největší namáhání je na stavený spoj a ne na vlákna po dýlce .

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 25.04.2017 14:04 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 21.9.2007
Příspěvky: 719
Bydliště: Praha 6 Suchdol
tak ono jde natočit křídlo tak, aby vlákna zůstala celá. Když se bude tisknout Dbox položený na stojinu. ale asi to nebude tak pohledné na náběžce.

_________________
therccustomjets.cz
customwings.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 25.04.2017 17:29 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
petrcorrado píše:
ale asi to nebude tak pohledné na náběžce.


Právě, ale asi na to dojde :D
Tisknout předek ve vyšším rozlišení

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 25.04.2017 18:11 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.1.2014
Příspěvky: 25
A co si raději na křídla vytisknout cnc řezačku na polystyren? :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 25.04.2017 18:46 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
MontyCZ píše:
A co si raději na křídla vytisknout cnc řezačku na polystyren? :-)


Jenže když křídlo vytisknu, tak osadím křidélka, propojím serva a mám hotovo .
Což u polystyrenu jaksi nefunguje . No a pokud ho zalomím , hodím data do tiskárny a dál se nezajímám .
Což u toho polystyrenu zase nelze :lol: .
Teoreticky mohu mít éro stále " nový "
mohu vytisknout jenom poškozený kus (pokud by to nešlo slepit)
A cena balsy na polep polystyrenu taky bude znatelně vyšší , než filament , ale to je odhad - nepočítal jsem .
Takže tu váhu nějak budu akceptovat .
Oni výrobci - čím se prodá víc filamentu - se budou předhánět v nových materiálech .
Když si vezmu jak se dnes prodávaj tiskárny , tak hlavní boom nás teprve čeká .

Taky jsem zkoušel paletáž - napíchat nýty pájkou a nahřátým nožem spáry jde docela dobře a vypadá to celkem slušně .
Prostě lze si s tím docela vyhrát .

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 27.04.2017 13:31 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
chlapcí jedou :D .




Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 28.04.2017 9:37 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 14.12.2009
Příspěvky: 741
MontyCZ píše:
Zkoušel jsem Sketchup ale neumím ho tak kreslím v Blenderu.
Objekt s nulovou tloušťkou stěny je každý otevřený mesh. Např válec, kdy smažeš jednu podstavu
(a máš ji klidně jako jiný samostatný mesh) nebo u složitějšího objektu prostě někde nemáš spojené
hrany (máš dva body na stejných souřadnicích). Jen nevím jestli je to ok, protože v manuálech slicerů
se všude píše že objekt MUSÍ být uzavřený, aby věděl slicer kde je venku a kde uvnitř.


Díky za pošťouchnutí. Ve Fusion360 je postup posaný zde:
https://knowledge.autodesk.com/communit ... dab7b8174b


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 28.04.2017 10:30 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
Jednoduchý objekty si slicer uzavře sám (válec bez víka, nebo dna)

Jinak na spojení bodů, škvír a jiných nedostatků v .STL ať vznikly jakkoli , samozřejmě napřed vše spojuji a optimalizuji pomocí
dostupných funkcí v modeláři . Nicméně ani to není dokonalé a slicer to kolikrát neskousne.
Ale osvědčila se mi oprava v 3D Builder ve windows . Z toho opravený výstup vzal slicer vždy vše bez chyb .

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 28.04.2017 10:45 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 24.4.2008
Příspěvky: 29
Bydliště: Praha
S těmi otevřenými / uzavřenými plochami je to podle mne takhle.
Model musí být "uzavíratelný", tzn. že třeba nemá dno nebo víko, ale to mezi tím je uzavřený obrys.
Modely 3Dlabprintu vypadají, že plochy modelu jsou jen z tenkostěnných ploch ale dají se nahoře a dole uzavřít. Když si zkusíte u part z jejich modelu ve slicru zapnout top a bottom layers, tak se pekně uzavřou.
Oni to modelují v 3D Studiu MAX a ten umí exportovat do STL i neuzavřená tělesa.
To mnohé další modeláře odmítají.
Kdybyste si zkusili vymodelovat třeba jen horní vnější plochu křídla ( v pohledu shora by to byla otevřená křivka ) a tu vyexportovat, tak to ve slicru neudělá žádný model, protože nemá co uzavřít.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 28.04.2017 10:57 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
Nevím jak ostatní modeláři, ale cinema exportuje do .stl taky neuzavřené plochy . Ale je to jedno , většina slicerů si to uzavře sama.
Ale v tom problém není .
Problém nastane, když jsou v .stl chyby . (dirky , nespojené body, štěrbiny velikosti třeba 0,005 mm)
To pak slicer kolikrát má tolik fantazije jak to spojit , až z toho "přechází zrak" :D

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 86 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz