Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 01.03.2017 20:33 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.8.2016
Příspěvky: 204
Bydliště: Písek, jihočeský kraj
Ahoj, znáte nějaké dobré programy které by dokázali převést soubor s 3D modelem ze hry do formátu použitelného pro 3D tisk ?

Po bůhví kolika letech (-+10) jsem si stáhnul jednu z aktuálních verzí SketchUpu protože bych si chtěl udělat nástavbu na auto a pak si jí nechat vytisknout, ale naučit se znova to ovládání mi přijde na dlouho když umím s jiným programem tak dobře že mám už i žádosti o modely od lidí tisíce kilometrů daleko napříč USA.

Protože modelů do her, cizích i vlastních mám plno tak než se učit další program a dělat to auto znova by bylo jednodušší ho převést, lehce upravit měřítko a vytisknout. Na ty modely co mám používám Zmodeler2 a formát v těch hrách je v3o.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=592682F7
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=593294B3

_________________
http://rc-pozarni-utvar-pisek.webnode.cz/
http://rcpupisek.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 01.03.2017 21:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8034
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
No nevím, já našel, že Zmodeler používá extenzi V3D, nikoli V3O a je možná jeho konverze do Blender, ze kterého už jde uložit i jako STL. Podívej se tady: https://www.google.cz/#q=z3d+to+blender&*
Prokousat už se musíš sám. :lol:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.03.2017 21:24 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 20.9.2007
Příspěvky: 721
Bydliště: Praha 6 Suchdol
model v textuře hezkej, ukaž v meshi jak vypadá, protože to bude vidět i v tisku.

_________________
therccustomjets.cz
customwings.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.03.2017 2:07 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.8.2016
Příspěvky: 204
Bydliště: Písek, jihočeský kraj
Jo soubory v programu používají formát z3d, v3o je hotový model s texturou.

petrcorrado píše:
.
Když se podíváš na ten americký model, tak jsou tam čtyři plochy, texutra je na jedné na ostatních jsou polygony.

To co bych chtěl dostat do tisku je podobné nástavbě toho malého mercedesu.

_________________
http://rc-pozarni-utvar-pisek.webnode.cz/
http://rcpupisek.rajce.idnes.cz/


Naposledy upravil Míla-P dne ned 05.03.2017 22:09, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.03.2017 7:33 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4724
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Zkus se podivat zda nepujde ten model nacpat do http://www.meshlab.net/ , pro dalsi praci s meshema je taky dobry http://www.meshmixer.com/

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.03.2017 8:11 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
petrcorrado píše:
model v textuře hezkej, ukaž v meshi jak vypadá, protože to bude vidět i v tisku.



Neříkals že máš moc práce na to abys chodil na mánii :D ??

Jak naznačil Petr , modely pro hry se dělají s co nejmenším počtem polygonů a používají se vyhlazovací režimy, aby nebyla vidět kostrbatost .Ostatní schová textura. Je to kvůli omezení množství dat v hrách - musí se šetřit .
Takový model je po převodu do herních formátů nepoužitelný pro tisk.
Prostě i když náhodou se to ho povede převést do tisknutelného formátu je nepoužitelný .
Musel bys mít program v kterém se to modelovalo a model v originálním zpracování, ale k tomu se pochopitelně nedostaneš .

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.03.2017 11:08 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.8.2016
Příspěvky: 204
Bydliště: Písek, jihočeský kraj
K tomu sprinteru se náhodou dostanu když jsem ho sam dělal.

Modely se nedělají jen s co nejmenším počtem, už jsem viděl model co měl vymodelované i nápisy a šroubky na dveřích, přibližně asi tak 100 000 polygonů jen na kabině bez nástavby a měřítka.

_________________
http://rc-pozarni-utvar-pisek.webnode.cz/
http://rcpupisek.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.03.2017 13:09 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 20.9.2007
Příspěvky: 721
Bydliště: Praha 6 Suchdol
tak ukaž skrytou geometrii.. :-) Jinak lowpoly model se dá zahustit a upravit. Nástroje na to jsou. Ale je to práce, práce, furt práce... :o
No nic, jdu makat..

_________________
therccustomjets.cz
customwings.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.03.2017 13:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8034
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
petrcorrado píše:
tak ukaž skrytou geometrii.. :-) Jinak lowpoly model se dá zahustit a upravit. Nástroje na to jsou. Ale je to práce, práce, furt práce... :o
No nic, jdu makat..

Připadá mi to podobně, jako překreslovat model z naskenovaného plánu do CADu. Jestli by nebylo lepší to auto vymodelovat rovnou v CADu a jen vyexportovat do STL. Ale to si musí každý posoudit a rozhodnout sám.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.03.2017 14:28 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
tady http://3doc.i3dconverter.com/formats.html
je nějakej prográmek, ale nemám čas studovat, jestli to umí. Nicmíně viedeotutoriály se nějaký najdou, takže to chce hledat.
Pokud někdo ve tvém programu přímo nedělá modely pro tisk , asi ti neporadí a pravděpodobnost je hodně malá.

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.03.2017 19:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.11.2008
Příspěvky: 2392
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Souhlasím s Larkem. Nějaký dopočítávání přes dalších tisíc prográmků sice může pomoct, ale ruční práci se určitě nevyhneš. Pak zjistíš, že za ten promrhanej čas na úpravách bys ses naučil jiný soft a měl modely éňo ňéňo dle svých představ. Ona ti ta amerika neuteče, neboj. Zjednodušit síť je vždy jednodušší, než ji přidělávat.

_________________
Co neubrzdíš neukecáš.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.03.2017 11:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.8.2016
Příspěvky: 204
Bydliště: Písek, jihočeský kraj
Skusil jsem poskládat skříňovou nástavbu ve SketchUpu a tohle je výsledek, je to bez dveří a střechy, to se přidá až po rozvodech elektriky které v ní budou.

předpokládané rozměry cm DxŠxV - 24x14x12

Obrázek


Ještě otázka, mohl by to někdo vyzkoušet jestli by se to dalo vytisknout ? soubor pošlu.

_________________
http://rc-pozarni-utvar-pisek.webnode.cz/
http://rcpupisek.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 11.03.2017 10:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.11.2008
Příspěvky: 2392
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Mají ty stěny nějakou tloušťku, nebo jsou to jen plochy? Dle toho pidi obrázku to vypadá jen na plochy.

_________________
Co neubrzdíš neukecáš.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 11.03.2017 11:48 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.8.2016
Příspěvky: 204
Bydliště: Písek, jihočeský kraj
Zatím jsou to všechno plochy, ale tloušťka by byla tak 2mm víc to nepotrebuje, je to jednoduchá skříň, s dutou přední stěnou a dutou střechou kvůli elektrice.

_________________
http://rc-pozarni-utvar-pisek.webnode.cz/
http://rcpupisek.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 11.03.2017 15:33 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.6.2007
Příspěvky: 3079
Bydliště: Středočesko, ČR
Obrázky: 0
Plochy nevytiskneš musíš to mít solid objekty
Doporučuju doinstaluj si do SketchUpu tyto pluginy
(export do STL a kontrolu že jsou všecny objekty solid a správně otočené plochy)
https://extensions.sketchup.com/en/content/sketchup-stl
https://extensions.sketchup.com/en/cont ... -inspector²

_________________
Buď rozumný respektuj fyziku,
nebudeš odnášet letadla v pytlíku.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: fokker1, Google Adsense [Bot], jardaham a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz