Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 503 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 34  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 26.01.2017 15:28 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 7740
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 301
Blog: Zobrazit blog (3)
Nechal jsem si udělat zkušební barvení modelu u Prusi http://www.prusaprinters.org/color-print

Pohledem jsem zjistil, že to pouze přidá na začátek vrstvy, kterou si vyberu GKÓD: M600. Nic víc.

Mohl bych počkat, ale nedá mi to. Bude to fungovat i na Rebelovi s FW Repetier od JRC?? Není to nutné, ale dozvím se to dříve než večer. Předem díky.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.01.2017 16:02 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.1.2014
Příspěvky: 423
Bydliště: Zlín
bude ti to fungovat, když už znáš kód tak stačí mrknout na reprap wiki:

http://reprap.org/wiki/G-code#M600:_Filament_change_pause

podporovat by měl marlin i repetier(podle jiných fór)

Kód:
M600: Filament change pause

Pause for filament change X[pos] Y[pos] Z[relative lift] E[initial retract] L[later retract distance for removal].

In smoothieware:

The variable "after_suspend_gcode" is run after M600.

For example:

after_suspend_gcode G91_G0E-5_G0Z10_G90_G0X-50Y-50 # gcode to run after suspend, retract then get head out of way


Edit:

na forech použivají kód
Kód:
M401 (paměť pozice)
M600
M402 (návrat na zapamatovanou pozici)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.01.2017 16:35 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 7740
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 301
Blog: Zobrazit blog (3)
Díky. Četl jsem to i zde: https://forum.repetier.com/discussion/2 ... e-in-gcode

Už se těším na testování..


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.01.2017 16:53 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15843
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
qeex píše:
na forech použivají kód
Kód:
M401 (paměť pozice)
M600
M402 (návrat na zapamatovanou pozici)
Hm, to mě mate; http://reprap.org/wiki/G-code#M401:_Lower_z-probe ???

TomasC píše:
Tohle taky - http://reprap.org/wiki/G-code#M0:_Stop_ ... ional_stop ???

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 27.01.2017 18:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 5338
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
arachna píše:
...A NA "OBJIZDENI" MATKY TRYSKOU JE VE SLICRU FUNKCE, TAZE TAKY NO-PROBLEMO ...CHJO :lol: na co ty tiskarny mate ??? na 3,14coviny ... pistolky, vrtulky ... :wink: :lol: :lol: :idea:


Kážeš VELKÝ BLUDY, pane! :lol: :lol:
Slicr sice má funkci, ale pouze na přejezdy a to je při tisku matky nasvislo naprosto k ničemu. Jak už jsem psal, matku bys musel vložit nejdýl v okamžiku, kdy se ve 2/3 její výšky začne "zavírat" šestihran matice. Jenže v tom okamžiku začne PŘI TISKU perimetrů kolem matice tryska narážet do matice. Aby to šlo, by tryska musela vypadat jako injekční jehla délky větší než zbývající 1/3 výšky matice a stejně by tloušťkou stěny jehly byla s maticí v kolizi.
Jestli to nechápeš, tak ti to nakreslím.
A propo, všichni tu tiskneme 3,14-čoviny. Tak se nám pochlub, jaký "hlubokomysloviny" a potřebnosti tiskneš ty :?: :?: :lol: :lol: Třeba to budou zase 3,14coviny pro nás. :wink:
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 27.01.2017 18:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2008
Příspěvky: 315
Bydliště: Chebsko
...jo, to mas pravdu, ze kdyz ji tam strcis hned, tak ti konus trysky bude logicky vadit ...

Ja taky nepsal, ze ji tam mas strkat hned jak bude jasna pozice, ale v momentu, kdy tato kolize nehrozi a v klidu se to zavre. Delal sem to mockrat, takze zahada to fakt neni ... :wink:

A s tema 3,14covinama si to jeste jednou poradne precti v jaky souvislosti sem to psal ... :lol: Ja si taky tisnu 3,14... to je asi jasny ne :?: :lol: Jen v tom nehledam proste zbytecny zahady.

Ono de totiz hlavne o to, ze TEN KDO TU HLEDA ODPOVED NA SKUTECNEJ PROBLEM, NEBO NEJAKOU RADU musi nutne prelouskat TUNY STRANEK nekdy az zhovadilosti aby ji treba nasel. Nejde tedy VUBEC O TO, CO SI KDO TISKNE... :roll: :wink:

A proto se tu porad lidi ptaj na to samy, protoze ty plky nikoho asi cist nebavi ... ale bohuzel - nekoho zajimaj fakta a nekdo se proste jen rad posloucha (cte) :lol: :lol: ... uz to tak ale na forech chodi ... :wink:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 27.01.2017 18:35 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2008
Příspěvky: 315
Bydliště: Chebsko
... a matku nastorc zavres upne stejne, jen se ten otvor nebude od jeji nejsirsi strany zuzovat. Bude to proste tunylek o stejne sirce, kde ve vrstve, co ji ma zavrit, vlozis matku a tradaaaaa ... a pokud to budes chtit "dotahnout", tak s matkou soupnes do boku trohranky, co ti pak vymezi vzniklej luft okolo ... :wink:

Samozrejme zas s trochou uvahy o silach, ktery pak na tu matici budou pusobit ... M3-5 ??? asi problem nebude :roll: :wink:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 27.01.2017 23:26 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15843
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
8O
Vite prosim nekdo jak to je s temi uvedenymi kody M401 a M0?
Nebo se ptam uplne blbe? :?

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 28.01.2017 0:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 5338
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
arachna píše:
...jo, to mas pravdu, ze kdyz ji tam strcis hned, tak ti konus trysky bude logicky vadit ...

Ja taky nepsal, ze ji tam mas strkat hned jak bude jasna pozice, ale v momentu, kdy tato kolize nehrozi a v klidu se to zavre. Delal sem to mockrat, takze zahada to fakt neni ... :wink:


Tak jsem to nakreslil aby bylo jasno. Potřebuješ vsadit matku. Pokud to nejde z jakýhokoliv důvodu tisknout s matkou naležato tak nelze. Ta malůvka je pro názornost ukončená v ose Z ve vrstvě, kde musíš nejpozději vložit matku. Pak potřebuješ tisknout dál. Jenže matku vložíš, bude tryska minimálně při tisku perimetru kolem matky narážet. Někdy se to dá vyřešit bočním kanálkem na dodatečný nasazení matky. Ovšem pokud je potřeba matka v ploše tak nezbude nic jinýho, než tisknout šestihran díru pro matku až k povrchu, po tisku nalisovat matku a pak vytisknout samostatně šestihran na uzavření matky, namazat ho vteřiňákem a zalisovat za matku.
Jirka


Přílohy:
zástřik.jpg
zástřik.jpg [ 30.15 KiB | Zobrazeno 244 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 28.01.2017 3:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7792
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
jyrry píše:
8O
Vite prosim nekdo jak to je s temi uvedenymi kody M401 a M0?
Nebo se ptam uplne blbe? :?

Neptáš se blbě. Snad ti i pro další kódy pomůže tohle.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 28.01.2017 9:29 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15843
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Celeron píše:

Ale lze, jen tam Arachna krome matice strka vycpavky. Vytiskne kanal pro matici, jen dole s casti 6-hr a az bude tisk ve vysce horni hrany matky, vlozi tam matici a sestihran dovyplni vycpavkami... :mrgreen:

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 28.01.2017 9:32 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15843
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Lark píše:

No prave, tam je pro M401 uplne jiny popis nez bylo tady uvedeno.
A M0 pak vyzaduje tvrdy reset desky, podle toho popisu tam.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 28.01.2017 12:06 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 8.1.2017
Příspěvky: 6
Bydliště: Rakovník
Koukal jsem do mého arduina a tam je to programově takhle:
case 401: // M401 Memory position
Printer::MemoryPosition();
break;
case 402: // M402 Go to stored position
Printer::GoToMemoryPosition(com->hasX(),com->hasY(),com->hasZ(),com->hasE(),(com->hasF() ? com->F : Printer::feedrate));
break;


Já mám doma tiskárnu už skoro 2 roky, a celý ty 2 roky mi všechno tiskne zrcadlově - do teď jsem tisknul souměrné díly a tak jsem si toho nevšimnul... Nesetkal se s tím taky někdo? Já to teď řeším zrcadlením v repetieru, ale když zapomenu tak je to vyhozený filament..
( moje tiskárna je čínský průša + mega 2560 + ramps)

Martin


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 28.01.2017 12:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2008
Příspěvky: 315
Bydliště: Chebsko
jyrry píše:
Ale lze, jen tam Arachna krome matice strka vycpavky. Vytiskne kanal pro matici, jen dole s casti 6-hr a az bude tisk ve vysce horni hrany matky, vlozi tam matici a sestihran dovyplni vycpavkami... :mrgreen:


...huraaa aspon nekdo to pochopil ... :wink: i kdyz vycpavky sou uz jen takova blbina kdyby to chtel mit echt a nefnukal, ze tam MA DIRY ... :wink: :lol:

... a ja pochopil, proc tu ma furt nekdo CHYTRY otazky. Ne nadarmo mame asi porekadlo "hloupemu napovez ..." :lol: :lol: :lol:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 28.01.2017 12:33 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2008
Příspěvky: 315
Bydliště: Chebsko
Celeron píše:

Tak jsem to nakreslil aby bylo jasno...
Jirka


... jen se ten otvor nebude od jeji nejsirsi strany zuzovat...

cti pozorneji Jirko 8) :wink: ...nebo to mam taky nakreslit :?: :wink:


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 503 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 34  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz