px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 560 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 38  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 25.01.2017 22:45 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16154
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
dudaj píše:
3d tisk má nevýhodu v tom, že se nedá současně při tisku zatavit do objektu třeba ocelová trubička. ...

Tohle chci pokořit. Udělat třeba matici uvnitř jako zástřik. :idea:

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 25.01.2017 23:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.9.2013
Příspěvky: 1420
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 38
dudaj píše:
3d tisk má nevýhodu v tom, že se nedá současně při tisku zatavit do objektu třeba ocelová trubička


TADY SI DOVOLÍM NESOUHLASIT.

mám opakovaně a s úspěchem vyzkoušený tisk, kdy zastiskávám do modelu uhlíkové pásnice tak že zvenku nejsou vůbec patrné. Modeloval jsem si to pochopitelně sám od počátku tak, aby tam ta dutina na pásnici v příslušném rozměru byla a do gcodu jsem pak jen vložil příkaz pro zapauzování tisku, které umožnilo ve správnou chvíli vložit do těch kapes ty pásnice. Zcela stejně by tam šla zatisknout skoro libovolná trubička, matka a podobně. Podobně mám model, kam zatiskávám olůvko, abych dosáhl negativního vztlaku výtisku. Taktéž by tam šlo zatisknout lecos podobného při vhodně navrženém modelu


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.01.2017 0:04 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3592
Bydliště: SK Bratislava
jyrry píše:
Tohle chci pokořit. Udělat třeba matici uvnitř jako zástřik. :idea:


to predsa ide lahko urobit, normalne tam nechas 6 hrannu dieru na velkost matky a bud vylisku nechas z boku dieru a potom tam maticu vrazis, alebo ako pise jindraj v momente ked si tryskou nad urovnou matky, tak ju tam proste vrazis a pokracujes


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.01.2017 0:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5532
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
A jak donutíš slicr aby objížděl například vloženou vystouplou matku? Teoreticky se vodorovná matka dá osadit až těsně před "zavřením" matky do plastu ale sedět u toho a chytat správný okamžik? No a někdy tu matku potřebuješ dát na bok a pak se musí osadit už ve 2/3 tisku. Nojo, ale pak bude tryska narážet do vystouplý části při tisku kolem matky. Navíc, pokud zapauzuješ tisk na dlouho, vyteče nebo se spálí obsah hotendu, nebo se dokonce ucpe. Takže návaznost pofiderní.
Já když něco maluju, tak pro matky dělám boční kapsy na dodatečný nasunutí. Používám buď nízký a nebo čtyřhraný matky.
Jirka
edit: igorb byl trošku rychlejší.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.01.2017 0:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2008
Příspěvky: 319
Bydliště: Chebsko
oboji jde uplne v poho ... pauznes v G-kodu nebo rucne na jak dlouho chces, popojedes kam chces, pizolis se s tim jak dlouho chces, yvmenis matros jak chces ... a PAK protlacis kousek nudle-das pokracovani v tisku-a tesne nez se tryska dotkne tisku ji utres pinzetou- A FRCI TO DAL JAKOBY NIC ... :lol: :roll:

...A NA "OBJIZDENI" MATKY TRYSKOU JE VE SLICRU FUNKCE, TAZE TAKY NO-PROBLEMO ...CHJO :lol: na co ty tiskarny mate ??? na 3,14coviny ... pistolky, vrtulky ... :wink: :lol: :lol: :idea:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.01.2017 1:01 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2008
Příspěvky: 319
Bydliště: Chebsko
...dokonce i jeden z mejch uplne prvnich tisku, hned po kostce byla takova ta proflaknuta sova a tisknul sem ji s honeycomb vyplni a po nejakym case moje oci drazdily ty tunylky, co to tisklo - hned sem tam supl par malejch kulicek do lozisek .... a chrastitko bylo na svete ! A bez pauzy, za provozu a vyplasenej co ty hejblatka dokazou ... takze vlasne muj prvni vytisk s vyplni jinym predmetem. Od ty doby bezne do tisku "zaviram" matky, pouzdra, trubicky ... atd
Proste to co je potreba ... :lol: 8) A zas si nemuzu odpustit, ze na vsechno dete moc vedecky hosi :roll: :lol:
...a vetsinou to de tak samo a jednoduse ... :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.01.2017 5:17 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16154
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
No jo, když my nejsme tak úžasně chytří, no... :roll:

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.01.2017 5:34 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16154
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
igorb píše:
... to predsa ide lahko urobit, normalne tam nechas 6 hrannu dieru na velkost matky ...

No jasně :-)
Přidal jsem pár řádek do G-kódu, hlava mi pomalu odjede pryč a pomalu se vrátí, stačí stihnout vložit tu matku.
Příloha:
20170126_052702.jpg
20170126_052702.jpg [ 44.49 KiB | Zobrazeno 266 krát ]
Jen jsem nechal moc vůli nad matkou a nenalepilo se to na ní. Ale zavřelo by se to, ještě pár vrstev.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.01.2017 7:37 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
arachna píše:


...A NA "OBJIZDENI" MATKY TRYSKOU JE VE SLICRU FUNKCE, TAZE TAKY NO-PROBLEMO ...CHJO :lol: na co ty tiskarny mate ??? na 3,14coviny ... pistolky, vrtulky ... :wink: :lol: :lol: :idea:


Tiskárnu zatím nemám , stále nejsem rozhodnut, jestli pro mne má význam.
Co potřebuji dělám na fréze radši z kvalitních materiálů.
Ale jestli je tam ta funkce , tak to je dobrý, ale v případě toho rotoru oběžky to problém neřeší.

Kulička v píšťalce , nebo zasunutá matička a následně dotištěno asi není žádný problém.
Ale myslel jsem to tak, že obtisknout vystouplý předmět, který brání dostat se tiskové hlavě do místa tisku prostě nelze.

Mým záměrem je do dmychadla vyrobit motor,oběžku, který bude součástí rotoru . A jestli by v některých částech - hlavně
výroba statoru se zabudovanými rovnacími lopatkami edf byla za pomoci tiskárny reálná.
Jde spíš o protestování prototypů . Pokud by to fungovalo, výroba by stejně byla asi vhodnější jinými technologiemi.

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.01.2017 8:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.9.2013
Příspěvky: 1420
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 38
jyrry píše:
Přidal jsem pár řádek do G-kódu, hlava mi pomalu odjede pryč a pomalu se vrátí, stačí stihnout vložit tu matku.


jde to ještě o něco elegantněji :)

já na to používám Průšovic colorprint utilitu. Ta slouží normálně k tomu, abys mohl v klidu vyměnit filament za jinou barvu a pak pokračovat v tisku daného modelu dál bez přerušení. Jednoduše v ní označíš výšku /vrstvu, na které má tisk pauznout. Když ji nastavíš, tak utilita vloží do kódu část, která zajistí, že tiskárna dokončí hezky celou určenou vrstvu, pak ale než začne dělat další tak odjede stranou, zastaví se tam a pípá a čeká dokud jí nedovolíš, že může zase pokračovat. Tak nemusím jednak u tiskárny čekat jak tu dudaj psal ... prostě si piji kdesi kafíčko a až začne hulákat, tak si to s ní jdu vyřídit a taky mám neomezeně času a prostoru si udělat co potřebuji. Já tam takto vkládal pásnice a ještě jsem je pro větší strukturální pevnost výtisku (byly to díly rámu kvadry) zalejval vteříňákem. Když jsem si to došudlal, tak jsem tiskárně na dipleji potvrdil, že jsem filament vyměnil (nic takového jsem nedělal, ale pro daný účel to zafungovalo) a tiskárna se spokojeně vrátila k tisku další vrstvy. Uzavření pak bylo naprosto přesné a já přitom nebyl nijak ve stresu a mohl s materiálem docela blbnout.

Protože ty vtištěné pásnice byly celkem sexi, tak jsem nakonec udělal i verze vytištěné z průhledného filamentu, kde byly uvnitř hezky vidět :)


P.S. jediné co to chce je nedrcnout si silou do podložky ... koukám, to jsem měl ještě MK1, teď by to na MK2 šlo ještě lépe


Přílohy:
Poznámka: tiskárna stojí na určeném místě a čeká než si dohraji s vkládaným materiálem - v mém případě to zahrnovalo i vlepení a pak focení postupu pro kámoše ... času dost
IMG_0026.JPG
IMG_0026.JPG [ 78.34 KiB | Zobrazeno 486 krát ]
Poznámka: tiskárna tiskne vesele dál po vložení cizího materiálu a jeho zalepení do připravených kapes v modelu
IMG_0028.JPG
IMG_0028.JPG [ 63.76 KiB | Zobrazeno 486 krát ]
Poznámka: výsledek
IMG_0029.JPG
IMG_0029.JPG [ 51.47 KiB | Zobrazeno 486 krát ]
Poznámka: zatištěná pásnice ve výsledku v průhledném matroši
IMG_0032.JPG
IMG_0032.JPG [ 44.96 KiB | Zobrazeno 486 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.01.2017 10:20 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16154
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Hledal jsem kod neco jako " pause", nasel jsem "wait" kde to ceka na dosazeni teploty. Zkusim tam vlozit kody pro vypnuti topeni desky, odjeti pryc a to cekani. Pak to na mne pocka, vlozim insert, zapnu rucne topeni a az dohreje, pofrci to dal.
Teda asi :mrgreen:

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.01.2017 10:41 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2008
Příspěvky: 319
Bydliště: Chebsko
jyrry píše:
No jo, když my nejsme tak úžasně chytří, no... :roll:


...no dyt pisu, ze neni vubec treba byt kdovi jak "CHYTREJ" vetsinou ty nejjednodussi postupy maj nejlepsi vysledky, ale obcas me tu dost zarazi, jak nekdo napise rovnou ze to nejde aniz by se jen trochu pokusil prijit na to, jak by to jit mohlo a nebo naopak vymysli slozitost ztracejici vyznam touhle technologii ... :lol: 8)

... a zrovna ty ses s tim teda popasoval celkem statecne :D i kdyz zrovna ty civky,... no, asi brzo zjistis sam, ze to nebyl dobrej napad ... :lol:
Za me myslim, ze to ma vic nevyhod nez vyhod - a uz je tu vesmes popsali ostatni, tak to nebudu rozpatlavat :wink: :idea:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.01.2017 10:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2008
Příspěvky: 319
Bydliště: Chebsko
...proc tak slozite ? Proc vypinat topeni ??? nechapu ... :roll:
udelej to jak pise jindraj a mas klid ...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.01.2017 12:33 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4713
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
da se ten tisk pustit po pauze pustit i jinak nez z LCDcka ?

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.01.2017 12:34 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16154
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Ale můžu to udělat podle sebe, že ju? Možná jsem přechytřenej, možná blbej ale vymyslel jsem si to sám. :roll:

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 560 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 38  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Novas, StanleyP a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz