Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Data s příponou .AI
PříspěvekNapsal: ned 20.11.2016 0:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 5341
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Narazil jsem na netu na data pro CNC router pro frézování nebo pálení laserem z 2-4 mm překližky. Ty data mají v názvu příponu AI. Netušíte prosím, z čeho to vypadlo, případně co to dokáže sežrat?
Díky!
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Data s příponou .AI
PříspěvekNapsal: ned 20.11.2016 0:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7796
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Extenzi *.AI používá Adobe Ilustrator, ale ten asi nedělá NC programy. :lol: Jak je ten soubor velkej? Můžeš mi ho poslat do mailu (pro jistotu zazipovaný), nebo zkopíruj dejme tomu 50 řádků listingu a dej to sem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Data s příponou .AI
PříspěvekNapsal: ned 20.11.2016 0:48 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5409
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
ai se občas používá pro snazší export-import mezi některými programy, kde uložení do dxf dělá na jednom nebo druhým konci občas bordel.

_________________
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Data s příponou .AI
PříspěvekNapsal: ned 20.11.2016 1:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7796
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Nebo sem dej odkaz, kde si to stáhnul.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Data s příponou .AI
PříspěvekNapsal: ned 20.11.2016 1:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 5341
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Právě že jsem to nestáhl. Je to někde letošní květen na Thingiverse, kategorie Tools. Hrozně blbě se v tom hledá.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Data s příponou .AI
PříspěvekNapsal: ned 20.11.2016 1:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7796
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Aha, jenže tam snad musí člověk být regisrovaný.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Data s příponou .AI
PříspěvekNapsal: ned 20.11.2016 1:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7796
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Na disku jsem jich pár našel a tady je z něj hlavička. Je to opravdu nějaký Postscriptový formát Adobe Ilustrator a měl by s ním umět dělat Corel Draft. Přinejmenším do něj umí exportovat. Dokážu ho importovat a editovat v Zoner Callisto.

%!PS-Adobe-3.0
%%Creator: Adobe Illustrator(TM) 7.0 Exported from CorelDRAW 9.
%%Title: (CorelDRAW! 9.0 Export)

%%CreationDate:(Unknown)
%%BoundingBox:19 19 593 768
%%DocumentProcessColors: Cyan Magenta Yellow Black
%%DocumentSuppliedResources: procset Adobe_level2_AI5 1.2 0
%%+ procset Adobe_typography_AI5 1.0 1
%%+ procset Adobe_ColorImage_AI6 1.1 0
%%+ procset Adobe_Illustrator_AI5 1.2 0
%%+ procset Adobe_cshow 2.0 8
%AI3_ColorUsage: Color
%AI3_TemplateBox:306 396 306 396
%AI3_DocumentPreview: None
%AI5_NumLayers: 1
%AI5_FileFormat 2.0
%AI7_Thumbnail: 100 128 8
%%BeginData: 10274 Hex Bytes
%0000001F1A171818182121212626262F2F2F29166FDA251D009240FFFFFF


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Data s příponou .AI
PříspěvekNapsal: ned 20.11.2016 11:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 5341
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Lark píše:
Aha, jenže tam snad musí člověk být regisrovaný.

Co Ti v tom brání? :)

Hergot, nemůžu to znova nalýzt. Ono tam nejde hledat od datumu do datumu ale jen couvat od nejnovějšího Thingu k starým. Maximálně po kategoriích. A nebo jsem na to nepřišel jak.

edit: Našel! :wink: http://www.thingiverse.com/thing:1279971 Jde to opravdu otevřít v Adobe Readeru. Ale já z toho potřebuju udělat DXF nebo SVG.

edit2: Tak jsem to zkusil nahrnout do Inkscape který by měl umět všechny možný konverze formátů a nedokáže ho načíst. Když ten AI otevřu v Readeru XI a uložím jako PDF, tak se do Inkscape taky nenačte. Jinej PDF ale bez problémů. Asi nějaká nekompatibilita.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Data s příponou .AI
PříspěvekNapsal: ned 20.11.2016 12:54 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 10.3.2009
Příspěvky: 21
Bydliště: Nový Jičín
V CNC se nevyznám (takže nevím, jestli jsou správné parametry), ale přeuložil jsem to do svg a dxf.

https://ulozto.cz/!BvMaBrmlWkTp/linbin-zip

_________________
Hups...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Data s příponou .AI
PříspěvekNapsal: ned 20.11.2016 13:19 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15846
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Jen ze zvědavosti jsem si to otevřel.
Corel 12 to nenačte, Corel X6 v pohodě.
Akorát to není pro frézku ale pro laser, nemá to dostatečné místo mezi díly pro cestu nástroje, musí se to upravit.
Přesněji - díly jsou rovnými hranami u sebe a dělí je jen jedna čára... divné i pro laser... ?
Příloha:
linbin.gif
linbin.gif [ 14.96 KiB | Zobrazeno 744 krát ]

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Data s příponou .AI
PříspěvekNapsal: ned 20.11.2016 13:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7796
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
to Celeron: Proč bych se měl registrovat na kdejakých stránkách co mě nezajímaj? :lol:

Překlad od Aradraug funguje, ale jak píše jyrry, pro frézku by se to muselo upravit. Není snazší si ty šuplíčky koupit?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Data s příponou .AI
PříspěvekNapsal: ned 20.11.2016 14:06 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 425
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
Nejedná se spíš o plánek na něco z ohebného materiálu a ty "čáry" jsou přehyby?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Data s příponou .AI
PříspěvekNapsal: ned 20.11.2016 14:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7796
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Neé. Je to pálené laserem z překližky. Podívej se na odkaz co dal Celeron.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Data s příponou .AI
PříspěvekNapsal: ned 20.11.2016 16:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 5341
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Lark píše:
to Celeron: Proč bych se měl registrovat na kdejakých stránkách co mě nezajímaj? :lol:

Překlad od Aradraug funguje, ale jak píše jyrry, pro frézku by se to muselo upravit. Není snazší si ty šuplíčky koupit?


Ty jseš ňákej cimprlich s tou registrací! :)
Je to namalovaný pěkně zhovaděle. Není to sesazený 2 díly k sobě ale opravdu malovaný jednou čárou. Divný, i ten laser vypálí určitou šířku. :roll:
Musí se to explodovat, posunout aspoň o 3-4 průměry frézy od sebe, něco smazat a zase dokreslit. Tohle je navíc vícemontáž, myslím, že bude stačit jedna bočnice, zadek, dno, předek a přední šikmina a pak si to namnožit v Estlcamu na velikost stolu a matroše na frézce. Musí se ale nahoře vpředu přidat osazení. Takhle není záruka, že se dvě a více bedny nad sebou nesesunou do strany.
A proč si to nekoupím? Protože je to generic a můžu si je udělat jak velký chci a navíc tady mám asi 8 desek 1200 x 1500 x 3 mm ABS z bejvalýho Plastimatu Libáň, tak konečně po 20 letech k něčemu budou.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Data s příponou .AI
PříspěvekNapsal: ned 20.11.2016 16:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 5341
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Aradraug píše:
V CNC se nevyznám (takže nevím, jestli jsou správné parametry), ale přeuložil jsem to do svg a dxf.

https://ulozto.cz/!BvMaBrmlWkTp/linbin-zip


Čím jsi to udělal, jestli to není tajný či placený?
Díky
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz