Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Převod scanu do vektoru
PříspěvekNapsal: úte 27.09.2016 13:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 31.10.2011
Příspěvky: 435
Bydliště: Brisbane
Máte prosím nějaké doporučení na převod scanu (balzové výřezy z laseru) do vektoru?
Nebo opravu musím jít a každý kousek obkreslit ručně v Illustratoru?

Přeci jen oprava je rychlejší než vše kreslit znova.


Rád bych si udělal kopii stavebnice než začnu stavět.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Převod scanu do vektoru
PříspěvekNapsal: úte 27.09.2016 13:11 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 7751
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 301
Blog: Zobrazit blog (3)
Již se to zde řešilo mnohokrát. Dle mě je nejlepší vše obkreslit a při té příležitosti opravit chyby stavebnice.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Převod scanu do vektoru
PříspěvekNapsal: úte 27.09.2016 13:22 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 31.10.2011
Příspěvky: 435
Bydliště: Brisbane
Je mi jasne ze je to vecne tema, nastesti se kazdou chvili objevuje novy SW.

Odpoved rucni prace jsem uplne slyset nechtel, ale dava to nejvice smysl.

Chyby stavebnice muzu opravovat az kdyz na ne prijdu pri stavbe. :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Převod scanu do vektoru
PříspěvekNapsal: úte 27.09.2016 13:29 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2013
Příspěvky: 408
Bydliště: Praha 8 , ČR
Obrázky: 1
WinTopo umí převádět z BMP do vektoru, ale stejně se asi nevyhneš ručním opravám, stačí trochu nekvalitní scan a už je tam spousta čar navíc, chybějících a tak. Přikládám předlohu a co z toho vylezlo (po odmazání nepotřebného).


Přílohy:
vektor.jpg
vektor.jpg [ 56.72 KiB | Zobrazeno 1762 krát ]
vykres.jpg
vykres.jpg [ 29.08 KiB | Zobrazeno 1762 krát ]

_________________
Fut.T9CP+Duplex, Fut.FC16+FrSky, elektro i spalováky, quadrocop. s APM 2.5, LMS Sedlec
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Převod scanu do vektoru
PříspěvekNapsal: úte 27.09.2016 14:52 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.2.2004
Příspěvky: 383
Bydliště: Bearnsdorf
zkus na začátek WinTopo a pak jak psali kolegové nademnou, nekonečná ruční práce. překreslení ručně mě přijde rychlejší :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Převod scanu do vektoru
PříspěvekNapsal: úte 27.09.2016 14:59 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15855
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
http://www.jyrry.cbcnet.cz/prevod.htm

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Převod scanu do vektoru
PříspěvekNapsal: úte 27.09.2016 15:25 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 21.9.2007
Příspěvky: 719
Bydliště: Praha 6 Suchdol
taky jsem se setkal s podobným exportem. Ale akorát mě to rozčilovalo. Souběžně několik čar, zvlněné, přerušované, duplicitní. Než jsem to vyčistil tak bych to měl obkreslený.. :-(

_________________
therccustomjets.cz
customwings.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Převod scanu do vektoru
PříspěvekNapsal: úte 27.09.2016 17:31 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2006
Příspěvky: 951
Bydliště: Česká Lípa
I já jsem si prošel různými exporty, čištěním a podobně. Nakonec bylo vždy rychlejší to nakreslit nové.
Papíra

_________________
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Převod scanu do vektoru
PříspěvekNapsal: úte 27.09.2016 23:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2015
Příspěvky: 812
Bydliště: Brno
V Corelu obvodove trasovani a pak opravit vsechny chyby.

_________________
Robin, EasyGlider 4, Beaver 25e, K3600
JETI DS-16


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Převod scanu do vektoru
PříspěvekNapsal: stř 28.09.2016 2:15 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15855
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Vážka píše:
... pak opravit vsechny chyby.
No právě...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Převod scanu do vektoru
PříspěvekNapsal: stř 28.09.2016 2:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 31.10.2011
Příspěvky: 435
Bydliště: Brisbane
dekuji vsem za info, tak to spise vypada na prekresleni rucne v Illustratoru.
Nebo mate neco lepsi na kresleni?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Převod scanu do vektoru
PříspěvekNapsal: stř 28.09.2016 8:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 2.10.2008
Příspěvky: 433
Bydliště: Roudnice, Srdov
Obrázky: 0
okno píše:
dekuji vsem za info, tak to spise vypada na prekresleni rucne v Illustratoru.
Nebo mate neco lepsi na kresleni?


Illustrator má také funkci vektorizace - nabídka objekt, dále vektorizace (cca 3. od zdola). Záleží na verzi Illustratoru, kterou používáš. V nejnovějších je to funkce poměrně propracovaná, ale ručním opravám se stejně nevyhneš.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Převod scanu do vektoru
PříspěvekNapsal: stř 28.09.2016 19:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.5.2012
Příspěvky: 531
Bydliště: Budišov u Třebíče
Vážka:
Citace:
V Corelu obvodove trasovani a pak opravit vsechny chyby.

Jenže těch chyb je stovky až tisíce, podle nastavení. Žebro se Ti potom skládá ze stovek křivek a to opravovat je opravdu zážitek.
Takže za mě obkreslit.
Dělám to už roky jako jyrry, jenom na vytvoření G-kódu používám LazyCam, který je součástí Corelu. Některé složitější věci dělám v programu Cut 2D.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Převod scanu do vektoru
PříspěvekNapsal: úte 01.11.2016 23:09 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 31.10.2011
Příspěvky: 435
Bydliště: Brisbane
pokud nekdo prekreslujete plany v Illustratoru doporucuji se podivat na http://astutegraphics.com/software/vectorscribe/

VectorScribe a SubScribe jsou presne co jsem hledal, prekreslovani planu je ted mnohem rychlejsi a presnejsi.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: tomashr a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz