Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 58 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kreslici program
PříspěvekNapsal: čtv 25.02.2016 17:23 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
jenom bych radši v nadpisu viděl modelovací program.
Kreslící je Corel.

uživatelsky příjemný - každý je na něco zvyklý a to bude doporučovat.
Pokud se chceš naučit něco rychle, je ideální, když ti to někdo v začátku ukáže, a je na telefonu, aby ti poradil v nesnázích.
Takže já bych se orientoval spíš na známé v tvém okolí s čím pracují a udělají si na tebe čas.
Když ti někdo ukáže základy, tak za týden umíš to, na co sám potřebuješ 2 měsíce i víc .

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Kreslici program
PříspěvekNapsal: čtv 25.02.2016 18:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7793
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
S tou změnou názvu bych taky souhlasil, třeba přímo "Jaký 3D CAD". Autocad určitě ne, protože to 3D modelování je v něm opravdu hodně těžkopádné a dnešní dobu zasstaralé. Pokud investovat, tak bych se přikláněl taky k Rhino, protože je k němu spousta tutoriálů a už je to profesionální parametrický CAD. Ono jde právě o to, že když se začneš učit ovládání a postupy modelování, a přejdeš na jiný CAD, je to podstatně horší, než se ho učit od začátku, protože už máš částečně zažité nějaké postupy a v tom druhém to může být úplně jinak. S tou rychlostí učení ale nesouhlasím. Konstrukce hodně jednoduchýh dílů ze základních těles, se samozřejmě dá zvládnout hodně rychle, ale nějaké průniky a práce s křivkami a plochami, případně i sestavy mechanismů, už je podstatně náročnější. V CADu dělám víc jak 25 let a za tu dobu jsem vystřídal 4 (Exapt, Euclid, Tebis a Catia) a netrofám si říct, že bych alespoň jeden z nich ovládal na 100%, a to jsem s nimi dělal denně.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 25.02.2016 18:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6301
Bydliště: Dubai, UAE
Prejmenovano a mrknu se jeste na Rhino.
Je to presne jak pisete. Nechci skakat z jednoho programu na druhy. To co jsem zkousel, bylo jen podivani jak programy vypadaji. Stejne nemam tuseni co by me tam melo zajimat a na co se zamerit. Proto se ptam, protoze je tu hodne sikovnych lidi se zkusenostmi. Je mi jasne, ze kazdy pouziva neco jineho a to se pro nej zda byt po case relativne jednoduche. A proto i doporucuje.
Jsem odkazan pouze na info dostupne na netu. Pripadne i na nejakou publikaci, knihu, navod. Nemam nikoho kdo by mi mohl pomoci. Ale mam ted pomerne hodne casu a chut se to ucit.
Chtel bych to umet, protoze lidi co maji skutecne slusne tiskarny a nebo se venuji frezovani je hodne a za nejaky uplatek je lze presvedcit. Nehodlam si kupovat tyhle stroje, neuzivil bych je, ale casem bych chtel s nekym navazat spolupraci systemem "poslat data a obdrzet vyrobek".
Diky Petr

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kreslici program
PříspěvekNapsal: čtv 25.02.2016 18:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6301
Bydliště: Dubai, UAE
jaroslav.falcon píše:
V rhinu pomocí tutorialu jsem měl výsledky během prvních dní. Je tam velká výhoda např. O proti autocadu že rovnou kreslíš ve všech osách a v autocadu musíš přepínat roviny aspoň do verze 2012. A navíc se do něj přímo implemnutuje luxusní CAM. A cena je do tvého limitu

Jak jsi se dostal k te cene ? Ja to vidim za cca 30 tisic. Je tam studentska verze, ale studentem nejsem uz vic jak tricet let. :mrgreen:

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 25.02.2016 19:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7793
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Ještě pro usnadnění toho výběru, bych ti doporučil samozřejmě pročíst co vše program umí a na trubce shlédnout od každého několik tutoriálů, aby si získal napřed představu o způsobu ovládání a možnostech ta možnost parametrického modelování je taky k nezaplacení, protože můžeš snadno hotové díly upravovat jen změnou kót.
Píšu ti SZ.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kreslici program
PříspěvekNapsal: čtv 25.02.2016 20:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 31.10.2006
Příspěvky: 212
Bydliště: Strakonice
JirkaA píše:
Fusion360 umi i offline rezim..



Ne tak uplně, jednou za čtrnáct dní musí na net, jinak se blokne a nespustí se.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 25.02.2016 20:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.5.2015
Příspěvky: 552
Bydliště: Ostrava-Poruba
Obrázky: 0
Corel Draw mas placeny ale dost dobry vektor spise na grafiku nez 3D z meho pohledu
Inkscape je zdrama ale moc sem v nem nedelal - podobny COrel Draw.
Defakto vektorove kresleni je i DRAW v Open Office, ale nevim jestli bude umet 3D.

AutoCAD mas super hlavne co do presnosti a moznosti z toho udelat technicke vykresy nebo podklady pro CNC. Bohuzel zase celkem palka licence. A zatim jsme si nehral s texturama a svetly - pouzivam jen por tvorbu 3D sablon.

Sveho casu bylo na 3D zvlaste pak pohyby a sceny bomba 3D-Studio ale zase to uz jsme leta nevidel.

Kazdopadne pocitej, ze obcasse mezi verzemi provedou zmeny a hledas kam co schovali. Obcas zjistis, ze proste dany SW uz se nevyviji a na nove platforme uz nejede, nebo ze neco neumi a zase se budes ucit znovu/

_________________
Taranis X9D Plus
Foto RC.CERNIK-NET.COM/CS/Gallery.html
Videa RC.CERNIK-NET.COM/CS/VideoGallery.html


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 25.02.2016 22:49 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 21.9.2007
Příspěvky: 719
Bydliště: Praha 6 Suchdol
Lark to popsal perfektně. Domnívám se, že pro tvoje potřeby asi vychází nejlíp Rhino, Sketchup je jednodušší ale to jen ze začátku, protože má v základu dost málo funkcí, to je na něm dost matoucí. Když pak chceš z něj dostat něco složitějšího, nevyhneš se personifikaci programu prostřednictvím pluginů. Rhino má tohle většinou už v sobě. Rhino využívá NURBS plochy, což je výhoda při modelování, pro cnc frézu nebo 3d tisk je čistější. Sketchup je vektorový program, pro kvalitnější model se nevyhneš husté polygonální síti, což dost zatěžuje výpočty. Je orientovaný primárně architektům, tomu odpovídají základní funkce a bohatá knihovna doplňků. Jakmile nějaký program zvolíš a trochu se zorientuješ, doplnění a vyladění toho programu je ten nejmenší problém. Jen je třeba začít. :)

_________________
therccustomjets.cz
customwings.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kreslici program
PříspěvekNapsal: čtv 25.02.2016 23:52 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
Lark píše:
S tou rychlostí učení ale nesouhlasím. Konstrukce hodně jednoduchýh dílů ze základních těles, se samozřejmě dá zvládnout hodně rychle...............


Nepsal jsem, že by se s tím naučil za týden .
Uvedl jsem poměr rychlosti učení , když má možnost někoho aby mu pomohl , proti tomu , aby se učil sám.
Tyhle věci se samozřejmě učí dlouho, ale bez pomoci to jsou roky , pokud to člověk dřív nevzdá.

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 26.02.2016 0:09 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 16.7.2008
Příspěvky: 246
Bydliště: Košice
Ja používam Geomagic design. Je to niečo ako inventor len sa v tom jednoduchšie kreslí. Tu je základná verzia http://www.3dsystems.com/shop/design . Za tú cenu asi nemá konkurenciu až na Fusion 360. Mal by hovoriť česky ale asi angličtina nebude problém.

_________________
Phoenix 4.0q, MiniTitan E325SE, Optic 6


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 26.02.2016 0:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7793
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
V téhle variantě ale podporuje výstup jen do STL, takže použitelné prakticky jen pro 3D tisk. Nebo jsem něco přehlídnul? Jen jsem nakouk na stránku.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 26.02.2016 2:37 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 4.9.2011
Příspěvky: 77
Bydliště: Horni Pertoltice 162
Obrázky: 2
Ahoj. Jak napsali ostatní, Rhino není špatné, ale pro tebe je nejdůležitější výstup. Pokud budeš chtít něco vyrábět a to myslím třeba na 2D řezačce (laser, frézka atd.) musíš to stejně nakonec poslat většinou v dxf. Řada strojů při překladu z něčeho jiného do G-kódu má problémy. V minulosti jsme to u nás ve firmě řešily tímto způsobem, já to kreslil v Solidworksu (je šíleně drahý) a pro výrobu jsme to přes AutoCAD LT převedly do dxf . Pak už to šlo do routeru na rozmístění na plochu (deska překližky, plechová tabule atd.) a potom na překlad do G-kodu. Já bych doporučil pro začátek AUTOCAD LT (vím, že se ti nelíbí, ale je to mocný nastroj a prosím, nepodceňuj ho, jeho "kostnatost" zmizí, jakmile s ním začneš opravdu pracovat) a pokud ho dobře zvládneš (dokážeš nakreslit nějaký objekt v excelu a pak přinutit AutoCAD LT, ať z toho sám nakreslí to, co jsi chtěl a automaticky uloží jako dxf :-) ) No né, ale prostě je to nějaký standart a odtud pokračovat dále. 3D má sice jednu výhodu a to, že můžeš kontrolovat kolize a tím pádem se vyhneš zmetkům, ale i při práci v 3D jsem vše musel potom přes výkresy generovat do dxf. Tak se jukni po internetu a pokud budeš mít štěstí, najdeš i někde výprodej starých verzí některých programů.
Lada

_________________
TORRO 900, CESSNA 182 SKYLANE, DG 300 Elan,
TURNIGY 9XR Pro a XJT


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 26.02.2016 3:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 5341
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Sir.Ignor píše:
Ahoj. Jak napsali ostatní, Rhino není špatné, ale pro tebe je nejdůležitější výstup. Pokud budeš chtít něco vyrábět a to myslím třeba na 2D řezačce (laser, frézka atd.) musíš to stejně nakonec poslat většinou v dxf. Řada strojů při překladu z něčeho jiného do G-kódu má problémy. V minulosti jsme to u nás ve firmě řešily tímto způsobem, já to kreslil v Solidworksu (je šíleně drahý) a pro výrobu jsme to přes AutoCAD LT převedly do dxf . Pak už to šlo do routeru na rozmístění na plochu (deska překližky, plechová tabule atd.) a potom na překlad do G-kodu. Já bych doporučil pro začátek AUTOCAD LT (vím, že se ti nelíbí, ale je to mocný nastroj a prosím, nepodceňuj ho, jeho "kostnatost" zmizí, jakmile s ním začneš opravdu pracovat) a pokud ho dobře zvládneš (dokážeš nakreslit nějaký objekt v excelu a pak přinutit AutoCAD LT, ať z toho sám nakreslí to, co jsi chtěl a automaticky uloží jako dxf :-) ) No né, ale prostě je to nějaký standart a odtud pokračovat dále. 3D má sice jednu výhodu a to, že můžeš kontrolovat kolize a tím pádem se vyhneš zmetkům, ale i při práci v 3D jsem vše musel potom přes výkresy generovat do dxf. Tak se jukni po internetu a pokud budeš mít štěstí, najdeš i někde výprodej starých verzí některých programů.
Lada


Znovu opakuji, to co umí Autocad i odrbaný LT za peníze, umí Draftsight zadarmo a ještě mnohem víc.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 26.02.2016 7:07 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 16.7.2008
Příspěvky: 246
Bydliště: Košice
Lark píše:
V téhle variantě ale podporuje výstup jen do STL, takže použitelné prakticky jen pro 3D tisk. Nebo jsem něco přehlídnul? Jen jsem nakouk na stránku.

Ano a do 2d dxf nikdy som nemal problem z vyrobou z .stl. Uz aj Cami vedia s tymto typom suboru narabať.

_________________
Phoenix 4.0q, MiniTitan E325SE, Optic 6


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 26.02.2016 7:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6301
Bydliště: Dubai, UAE
Vcera jsem si hrel s FreeCAD a ono to pujde. Uz jsem si vytvoril prvni jednoduchy kousek ktery zrovna potrebuji. Jeste malinko doladit a muze na tisk.
Takze posledni otazka. Mam u tohoto programu zustat ? Nebo je tam neco zasadniho proc zvolit neco jineho ?
Diky moc a moc za vsechno
Petr

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 58 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz