Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 26.11.2015 9:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.9.2008
Příspěvky: 2257
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Jedna známa by sa chcela trochu pohrať s AutoCADom.
Existuje nejaká cvičná neplatená verzia?

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.11.2015 10:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2015
Příspěvky: 687
Bydliště: Chlumčany
Obrázky: 0
Pokud je jeste student, tak existuje a pokud ne....internet je toho plny :)

_________________
Taranis X9D+ - El Marabu, Bixler 2, HK Swamp Airboat,Airacobra Alfamodel :)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.11.2015 11:05 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.5.2007
Příspěvky: 465
Bydliště: Brno
Bud trial na 30dni. Stim ze to zasere dwg hlaskou o zkusebni verzi, ktera se chova jako "vir". Kdyz neco z vykresu vytvoreneho v trial/skolni verzi pretahnes do vykresu z plne/LT verze tak to zacne delat i v tomto dwg souboru. V tomhle pripade je dobre cist tu varovnou hlasku co to 2x vyhodi.
Jediny zpusob jak se toho zbavit je ulozit dwg do dxf a zpet coz, ale muze nektere objekty v dwg znehodnotit.

Jinak sou i alternativni CAD programy.

_________________
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.11.2015 11:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7796
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Pokud jí bude stačit jen 2D, tak je Free Draft Sight od Dasault Systemes. Má podobné ovládání jako AutoCAD a data jsou s ním kompatibilní (DWG a DXF) a je česky. Dá se používat neomezeně, stačí jen 1x za rok potvrdit registraci. Velká výhoda, že i ve Free verzi jsou k dispozici import/export do různých formátů i verzí. Jediné omezení je 2D.
http://www.technodat.cz/vyhledavani?q=DraftSight
nebo přímo Dasault:
http://www.3ds.com/products-services/draftsight-cad-software/

Edit: Nezaprasí počítač, tak jako AutoCAD a automaticky ti nabízí aktualizace (pokud vyjdou). :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.11.2015 12:24 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 21.9.2007
Příspěvky: 719
Bydliště: Praha 6 Suchdol
Lark: používám, výbornej, bez problémů, můžu jen doporučit.

_________________
therccustomjets.cz
customwings.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.11.2015 12:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2007
Příspěvky: 395
Bydliště: Trenčín
Teoreticky sú všetky free pre vlastnú potrebu :D


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.11.2015 14:32 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 14.12.2009
Příspěvky: 741
SolidEdge 2d


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.11.2015 18:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2011
Příspěvky: 574
Bydliště: Slavkov u Brna
Obrázky: 0
Progecad 2009 Smart je skoro 100% verze AutoCad 2004, i ikonky jsou skoro stejné. Já mám tuto verzi 2009 Smart taky nainstalovanou a pořád taky ještě používám starší verzi Progecad 2008 Smart a před tímto jsem měl ještě starší verze toho Progecad. Progecad 2009 Smart, je plně kompatibilní s verzemi Autocad, čili žádné změny k kotách nebo popisech atd.při otvírání mezi těmito CAD. A do verze 2009 Smart je možné si nainstalovat i češtinu. Tady se dá stáhnout jak ta verze 2009Smart tak i ta čeština do této verze: http://solicad.com/c/progecad-smart


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.11.2015 19:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.1.2014
Příspěvky: 424
Bydliště: Zlín
Draftsight umi i 3d(pro nahled 3d dxf staci zobrazit "omezeny orbit"), sice vubec nevim jak bych v tom neco nakreslil, ale kolega statik si v nem chysta 3d site prutu konstrukci.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.11.2015 21:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2009
Příspěvky: 503
ProgeCad jsem používal v XP. Ve Win7 se mi ho nepodařilo rozchodit, pořád to hlásilo, že chybí nějaké soubory. Novější verze než 2009 už volná (pokud vím) není.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.11.2015 21:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2011
Příspěvky: 574
Bydliště: Slavkov u Brna
Obrázky: 0
fokker1 píše:
ProgeCad jsem používal v XP. Ve Win7 se mi ho nepodařilo rozchodit, pořád to hlásilo, že chybí nějaké soubory. Novější verze než 2009 už volná (pokud vím) není.


Víš kolik lidí - hobbystů, dokáží využívat všech možností toho kreslení třeba v tom ProgeCad, více než na pár procent bych to neodhadoval, a možná že je to ještě méně. Ve Win 7 bohužel se rozchodí pouze placené verze, ale mezi free verzí a placenou verzí snad nějaký rozdíl být musí, třeba i v tom, že hobbysta si zpravidla nekupuje nejnovější verze SW, a používá pořád ty starší pokud jsou funkční, já mám XP pořád, a nevím proč bych měnil. Zatím mě moje SW všechny na tom XP jedou :D . Akorát na Linuxcnc už to bude asi chtít místo Ubuntu, Debian.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.11.2015 22:33 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.1.2008
Příspěvky: 230
Bydliště: Velké Karlovice
Pokud postačí 2D tak používám DoubleCad a to je zase skoro Turbocad..každopádně výstupy DWG, DXF standartně a přečte skoro každý formát :-)

_________________
Turnigy 9x, nějaké éra a možná i heli?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.11.2015 22:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2009
Příspěvky: 503
Já ten ProgeCad nevyužil skoro vůbec, kreslil jsem tam pár drobností, co nejdou tužkou, většinou složitější rotační díly. Ale starý počitač odešel a ten o něco novější :lol: , co mám teď, má Win7. Ještě mám XP na starém notebooku, tak to zkusím tam.

Jenom na to upozorňuju, protože předpokládám, že dneska už bude sedmiček a novějších Windowsů víc než XP. Kupovat se ani nemusí, snad nikdy jsem nekupoval OS jinak než nainstalovaný na počítači.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 27.11.2015 18:45 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.1.2008
Příspěvky: 2249
Bydliště: Ban.Bystrica
Lark píše:
Pokud jí bude stačit jen 2D, tak je Free Draft Sight od Dasault Systemes. Má podobné ovládání jako AutoCAD a data jsou s ním kompatibilní (DWG a DXF) a je česky. Dá se používat neomezeně, stačí jen 1x za rok potvrdit registraci. Velká výhoda, že i ve Free verzi jsou k dispozici import/export do různých formátů i verzí. Jediné omezení je 2D.
http://www.technodat.cz/vyhledavani?q=DraftSight
nebo přímo Dasault:
http://www.3ds.com/products-services/draftsight-cad-software/

Edit: Nezaprasí počítač, tak jako AutoCAD a automaticky ti nabízí aktualizace (pokud vyjdou). :D

Tak program som si nainstaloval, ale cestinu neviem za boha tam navolit, na tej stranke pise , ze ide.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 27.11.2015 19:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7796
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Tak jsem to teď prohledával a taky to nemůžu nikde najít. Teď si ale nejsem jistý, jestli ta volba nebyla při instalaci, a nebo jestli se jazyk nenastavil automaticky podle systému.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz