Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 16.11.2015 13:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5532
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Vážení, nemáte někdo prošlápnutou oboustrannou datovou cestičku mezi těmahle modelářema? Oba mají STL pro 3D tisk ale potřebuju něco "zdrojovýho" aby se dalo domalovat a změnit. Rhino vím jen že existuje, Solidworks jsem se zatím moc nenaučil :oops:
Díky
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 16.11.2015 13:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.1.2014
Příspěvky: 436
Bydliště: Zlín
Rhino 4 zvladne SLDPRT soubory. Rhino 5 uz se ale nechyti. Obvykle pouzivam STEP pro prenos obema smery.
Aby se solidworks dobre chytil, nesmi bejt model meshovej.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.11.2015 1:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5532
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Zkoušel jsem STP z Rhino a je z toho hromada importovaných neupravitelných bloků, který jdou pouze vymazat.
Díky
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.11.2015 9:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.1.2014
Příspěvky: 436
Bydliště: Zlín
STL je prakticky nepoužitelnej, jde sice naimportovat editovatelně do Solidworksu (při importu nutno dát "možnosti" a nastavit "importovat jako objemové tělo"). Ale i tak se s tím dá pracovat jen hodně omezeně.
Dobře udělaný STEP se naimportuje jak má, lze dobře odměřovat i editovat.


Přílohy:
stl.png
stl.png [ 242.85 KiB | Zobrazeno 1145 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.11.2015 12:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5532
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
qeex píše:
STL je prakticky nepoužitelnej, jde sice naimportovat editovatelně do Solidworksu (při importu nutno dát "možnosti" a nastavit "importovat jako objemové tělo"). Ale i tak se s tím dá pracovat jen hodně omezeně.
Dobře udělaný STEP se naimportuje jak má, lze dobře odměřovat i editovat.


Nemyslel jsem STL (stereolitography) ale STP což je to samý co STEP. Jinak jsem ještě zkoušel IGES a stejný chování.
Nic, než bych to vybádal, tak to dřív namaluju znova.
Díky
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.11.2015 13:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8002
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Problém přenosů mezi CADy je, že to naimportuješ jen jako "mrtvý" solid, nebo plochy, bez historie, takže dodatečná editace je problém. Většinou k solidům můžeš spíš jen přilepovat, nebo odřezávat nové objekty. Pokud je to přenesené jako plochy, tak ta editovatelnost bývá trochu větší. Dají se různě trimovat. Nejvýhodnější ale je, když data upravuješ v orig. CADu, protože múžeš editovat téměř cokoli, díky vazbám na historii.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.11.2015 13:57 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.1.2014
Příspěvky: 436
Bydliště: Zlín
Celeron píše:
Nemyslel jsem STL (stereolitography) ale STP což je to samý co STEP. Jinak jsem ještě zkoušel IGES a stejný chování.
Nic, než bych to vybádal, tak to dřív namaluju znova.
Díky
Jirka


Omluvám se, jsem se přehlídnul.
Nemůžeš sem hodit soubor který potřebueš převést? Předpokladam že to bude spíše špatně vymodelované, než špatně naimportované.
I když po importu nemůžeš očekávat že se ti udělá strom prvků, ale rozpadne se ti model na jednotlivá těla, a jak píše Lark, následně se z nich musí už jen odebírat nebo přilepovat. Často vyjde nejlepe si ze modelu jen odměřit co je potřeba, a přemodelovat si model do jiného Solidworksu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.11.2015 22:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5532
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
qeex píše:
Nemůžeš sem hodit soubor který potřebueš převést?

Nedám, má 3 mega. :mrgreen:
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.11.2015 22:55 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 7945
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 286
Blog: Zobrazit blog (3)
i v zipu ?? POkud ano pošli na tomascZAVrcmania.cz a vložím...

A to nemluvím o možnosti vložit to na nějaké free úložiště.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 18.11.2015 16:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5532
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Tak jo, v zipu to má 10x míň.
Mám to i v adresáři Dropboxu. Ale zapoměl jsem jak se má nastavit, aby byl veřejnej jen ten jeden dotyčnej adresář.
Snad to proleze
Příloha:
batery pak LiPo_20Ah 001.zip [301.61 KiB]
24 krát

Ale jak říkám, nelámejte si s tím hlavu, už to je namalovaný znova a lépe. :) Snad jen výzkum pro jiné zájemce.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 18.11.2015 19:08 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.1.2014
Příspěvky: 436
Bydliště: Zlín
Ahoj,
model je v pořádku, editovatelný, těla (rozpadlé bloky) jdou sečíst (pokud potřebuješ jedno tělo), dále násobit (pokud chceš jiné složení článků), odebírát, odmazavat, natahovat apod.. Jen to rozpoznávání prvku moc nefunguje.
Model je jednoduchý, takže import bez chyb, případné přemodelování je taky rychlovka.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 19.11.2015 1:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5532
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Koukal jsem, že v Solidworku je možnost zatržení volby Rhino to Solidworks. Až se zase dostanu k mašince s Solidworkem, tak zkusím, jestli se něco nezmění.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Novas, StanleyP a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz