Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1492 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2017 8:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.11.2008
Příspěvky: 2386
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
jyrry píše:
Co tohle?
Příloha:
Příloha stred_vrtule_13inch_R.pdf je dlouhodobě nedostupná.
příponu .pdf přejmenovat na .stp (ta není pro přiložení povolena)


Teď to načtu. Je to 29 objemových těles. Je tam těch těl zbytečně moc a překrývají se. Cihly dáváš také vedle sebe, nikoliv do sebe :-) V SW bych na to šel jinak. Buďto vytvořit kažý díl zvlášť a vytvořit sestavu ve které bych to zavazbil, nebo vytvořit výcetělový díl, což byl asi i záměr, viz tvá příloha stred vrtule, Ale s jiným postupem.
Jak píší pánové přede mnou. Chce to čas. Postupně se na to dá přijít, naučit jak to modelovat správně a v jakém pořadí.


Přílohy:
Obr0112.jpg
Obr0112.jpg [ 64.66 KiB | Zobrazeno 622 krát ]

_________________
Co neubrzdíš neukecáš.
Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2017 10:24 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 7954
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 286
Blog: Zobrazit blog (3)
Souhlas, osobně bych to rozdělil na několik dílků a ty pak slepit.
Vršek, kroužek s kryty listů, spodek k listům.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2017 12:09 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16172
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
No....
Na průmce (1979-1983) mně naučili kreslit tužkou a tuží s pomocí pravítka a kružítka...
Na pokusu o ČVUT v tom moc nepokročili... Do sálového počítače jsem nosil děrné pásky z dálnopisu.
V Autobrzdách jsem se naučil kreslit v Cadkey98.
U firmy XxXXxxxX jsem se naučil kreslit v Corelu.
U Trumpfů jsem se minulý týden učil kreslit v TruTops CADu.
Pokud si dneska jako samouk něco v PC vymodeluju (nekreslím), vyexportuju, vytisknu a ono to vypadá tak jak jsem chtěl aby to vypadalo... Tak proč do toho dál šťourat? :roll:
:lol:

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2017 12:30 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16172
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
rampa_mckvak píše:
... Je tam těch těl zbytečně moc a překrývají se....

Jooo, ty (odříznutelný) placičky... to je pozůstatek z předchozí verze, nějak se tam schoval při zrcadlení :mrgreen:
Má tam být v každém kanálku jedna, drží ty slabé stěny než se nahoře uzavřou, párkrát mi to při zkušebním tisku ulítlo...

Tome, spodek k listům se tam už nevejde, unašeč není tak dlouhý... A jak vždycky říkám, na moje letadla je záhodno nahlížet tak z pěti a více metrů :mrgreen:

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2017 18:26 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.6.2007
Příspěvky: 3078
Bydliště: Středočesko, ČR
Obrázky: 0
Základem úspěšného 3D tisku je správně vytvořený model.
Především je nutné dbát na to, aby byl "solid" tedy v kuse spojený/seskupený - prostě jeden kus.
Pokud tomu tak není slicer na tom zblbne a dělá chyby.

_________________
Buď rozumný respektuj fyziku,
nebudeš odnášet letadla v pytlíku.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2017 21:39 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16172
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Ten origo Prusa je taky taková žvýkačka?
Po přišroubování přední a zadní lišty k podkladu jsem dnes přitloukl k desce i držáky Z motorů a teprve se mi to zdá dost tuhé s opakovatelnou výškovou polohou trysky nad tiskovou deskou:
Příloha:
20170117_191528.jpg
20170117_191528.jpg [ 65.75 KiB | Zobrazeno 504 krát ]

Teď když vezmu za ten horní příčník v libovolném směru, přijde mi to konečně dost tuhé. Když jsem to podle návodu jen "postavil na rovnou desku", bylo to jak topolová alej ve větru... :?

Po vytištění zkušebního čtverce 100x100 mně uspokojilo že rozměrové odchylky jsou menší než 1 promile jak v X, tak v Y ale i úhlopříčně.

Akorát pořád nechápu proč se mi to vytisklo (pro mně dostatečně) dobře když mám modely tak zmršené :?

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2017 22:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8024
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Jirko máš v mailu STL pro levou i pravou, a taky zdroják v IGS. Musel jsem to udělat celé znova.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 18.01.2017 5:22 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.6.2007
Příspěvky: 3078
Bydliště: Středočesko, ČR
Obrázky: 0
jyrry píše:
Ten origo Prusa je taky taková žvýkačka?


Průša žvejkačka není je to pevnej rám z 7mm hliníku, nebo co to je, pravidelně ho přenáším mezi učebnama a není problém s rozkalibrováním nebo kroucením.

Rebel II se mi nerozhodil ani po loňském stěhování, kdy jsem s ním praštil kde se dalo.

Acrylovej rám spojenej šroubkama asi není moc dobrej nápad...


Vytiskne to i ze zmršeného STL (Slic3r je hodně tolerantní a něco i opraví), ale pak jsou třeba zbytečně příčky a plné plochy uvnitř modelu které to pracně tiskne nebo jezdí nesmislně dovnitř ven a pod chyby.
Loni mi studenti díky špatně vytvořenému STL kdy nebylo seskupené a ještě naházeli dovnitř "bordel" vytvořili hrací kostku, která padala na hranu a někdy na roh a tak se zastavila ... :D

_________________
Buď rozumný respektuj fyziku,
nebudeš odnášet letadla v pytlíku.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 18.01.2017 19:10 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16172
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Tak hotovo :-)
Příloha:
20170118_171836.jpg
20170118_171836.jpg [ 63.72 KiB | Zobrazeno 380 krát ]

Do toho bambulatého středu se mi podařilo zapustit duralovou matici jako zástřik :)
Příloha:
20170118_171816.jpg
20170118_171816.jpg [ 97.83 KiB | Zobrazeno 380 krát ]

Nevidím tam vliv nějakých chyb modelů, tak to snad funguje...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 18.01.2017 19:23 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 20.9.2007
Příspěvky: 721
Bydliště: Praha 6 Suchdol
dobré to je.. :)
jj, modelování pro 3D tisk, není to samé co skicování pro následný rendering.. Faktem je, že člověka to donutí osvojit si nějaké správné návyky pro kreslení 3D objektů. To třeba cnc frézka promine daleko víc... Taky ji mám radši :D

_________________
therccustomjets.cz
customwings.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 18.01.2017 20:15 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16172
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Pánové... zkusil by jste někdo jen natáhnout tohle do sliceru? Mně to nějak zahltilo Curu 15.1 co je v Repetieru a Cura 14.07 si s tím hrála asi 5 minut... :?

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 18.01.2017 20:33 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16172
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
No a tohle mi při exportu zakouslo Rhino... :?
(uvažovaná tloušťka 2mm)
Příloha:
rak.dwg [11.96 KiB]
17 krát

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 18.01.2017 20:43 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3595
Bydliště: SK Bratislava
bez problemu ... a preslo to aj slic3rom

ten prvy tiez, ale mas ho priserne husty


Přílohy:
jjj.stl [136.21 KiB]
20 krát
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 18.01.2017 21:07 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16172
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Aha. Už vím jak na to. Tvar jsem vyexportil z Corelu jako DWG. Podstatně lépe jsou podobné věci když je dám jako DXF, ty lomené čáry tomu problém nedělají.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 18.01.2017 21:12 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3595
Bydliště: SK Bratislava
rhino nie je corel, ale ked zatnes zuby, naucis sa malovat krivky aj v rhine, neboj nic :- )))


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1492 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: jyrry a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz