Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 26.06.2015 10:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
Kluci v Exelu dva v Open Office tři (tedy i ten s platbama) - Radek

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 26.06.2015 10:20 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.6.2007
Příspěvky: 3075
Bydliště: Lysá n/L, ČR
Obrázky: 0
No jooooo protože MS Excel
Pánové pánové Excel musíte usilovně prosit, aby vám ukázal co je skryto od autora :o))))

Bacha na to, když si něco někde stáhnete, upravíte a pošlete dál ... nikdy nevíte co tam máte navíc ...

Došel jsem teda k jinému PC a s velkým odporem k Windows a Office jsem to tam stáhnul a otevřel výsledek - 3listy s platbama....
Otevřeno v MS Excel 2013

Dole na záložce listu klikněte PT myši a zvolte zobrazit ....


Přílohy:
Listy.PNG
Listy.PNG [ 230.36 KiB | Zobrazeno 879 krát ]

_________________
Buď rozumný respektuj fyziku,
nebudeš odnášet letadla v pytlíku.
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 26.06.2015 10:36 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.6.2007
Příspěvky: 3075
Bydliště: Lysá n/L, ČR
Obrázky: 0
arda1 píše:
Kluci v Exelu dva v Open Office tři (tedy i ten s platbama) - Radek


"Děkuji ti náčelníku, že jsi se mě zastal." :wink:

_________________
Buď rozumný respektuj fyziku,
nebudeš odnášet letadla v pytlíku.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 26.06.2015 11:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.6.2008
Příspěvky: 4244
Bydliště: Děčín
Obrázky: 0
Jo, tak zkrytý list platby není ode mě, dál bych to neřešil.
Tisková hlava? Hotend tam je. ten z ali co mám já je dnes už pod 10USD i s poštou a funguje perfektně.
http://www.aliexpress.com/snapshot/6655 ... 6247046444

_________________
T14SG
Logo 700XXTREME, MiniProtos, Logo550SX
Osiris II,RCF 80cm Sbach, Discovery Micro F3K


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 26.06.2015 13:06 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.12.2014
Příspěvky: 156
Bydliště: Klecany
zdravím,
touto debatou jste mě inspirovali. Materiál na stavbu tiskárny mám na cestě a tak trocho přípravy - prosím jak je to se software ? :
- 3D program, v kterém to nakreslím mám - z něho to pak exportuji do souboru STL.
- mám Arduino s deskou s deskou RAMPS1.4 a drivery motorů. Na balíčku s Arduinem je napsáno, že tam mám firmware Repetier.
A teď asi potřebuji nějaký program do PC, kterým budu ovládat to Arduino. A ještě program kterým vygeneruji G-kody ?
Není mi jasné co potřebuji mezi tím, že to nakreslím a tím že do tiskárny pošlu G-kody. Děkuji za vysvětlení
Petr


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 26.06.2015 14:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.6.2008
Příspěvky: 4244
Bydliště: Děčín
Obrázky: 0
repetier host, ten už má v sobě i Slic3r (na tvorbu g-code), přes repetiera ještě nahraj do arduina eeprom pro rebel2 z JRC webu, myslím že je v balíčku s firmwarem

_________________
T14SG
Logo 700XXTREME, MiniProtos, Logo550SX
Osiris II,RCF 80cm Sbach, Discovery Micro F3K


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 26.06.2015 14:52 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 1174
Bydliště: Hlučín, CZ
K tomu materiálu - doporučíte mi někdo eshop na kvalitní lineární ložiska a tyče? Mám všude ty LM8UU a na y-ose už mi začínají drápat tyče.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 26.06.2015 15:15 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.12.2014
Příspěvky: 156
Bydliště: Klecany
to krtek2k : to jsi mi pomohl :-) vůbec nerozumím :(
Nahrál jsem si do počítače Slic3r- a v něm je tedy tedy i ten repetier host (je to tak ?)
Teď kouká na nějaký video o nastavení toho Slic3r. Tak až dokoukám, možná budu chytřejší :-)
Teď mi prosím vysvětli tuto větu : přes repetiera ještě nahraj do arduina eeprom pro rebel2....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 26.06.2015 15:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.6.2008
Příspěvky: 4244
Bydliště: Děčín
Obrázky: 0
ne, repetier má v sobě slic3r , eeprom je nastavení parametrů tiskárny, jde přes repetiera nahrát, to si musíš vošahat, mě taky nikdo nic nevysvětloval, všechno je na tom internetu :)

_________________
T14SG
Logo 700XXTREME, MiniProtos, Logo550SX
Osiris II,RCF 80cm Sbach, Discovery Micro F3K


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 26.06.2015 21:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 5383
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Matou tě, Repetier je firmware v Ardurinu co cloumá krokáčema, řídí topení, slízává koncáky, komunikuje s LCD, SD kartou, EEprom a chytá protokol gkódu z PC a podle gkódů ovládá tiskárnu.
Repetier-host je soft na PC, kterej načte a zobrazí STL, který se může rotovat aby se správně posadilo na tiskovou plochu, zvětšit, zmenšit tiskový předmět, rozřezat ho na části pokud se nevejde do tiskárny a namnožit a ručně umístit na tiskovou plochu více stejných dílů, nebo i několik různých dílů. Pak se to prožene integrovaným Slic3r nebo Cura a ten to rozřeže podle hodnot v nastavení Slic3r na vrstvy. Nastavení jsou mraky, pro každej tiskovej materiál trysku, je toho hodně a nadlouho. Pak si můžeš po jednotlivých vrstvách prohlídnout jak se bude tisknout. Soubor s gkódy můžeš potom poslat po USB do tiskárny a nebo uložit na SD kartu tisknout z ní lokálně bez PC. Je to lepší, občas komunikace s PC lehne a to nasere po čtyřhodinovým tisku. Na to ale musíš mít LCD s šachtou pro SD kartu.
Ten FW Repetier bacha jaký máš drivery. V tom ti ale neporadím, já jedu na FW Marlin abych nemusel řešit věčný prcačky s EEprom. Originální Ramps z číny je nedodělek, musí se tam vyměnit Fet na řízení Hodbedu, vyměnit svorkovnice a pojistky, jinak se to s 99% úspěšností vyhulí.
to DT: Kalený tyče Arkov Slatiňany, zavolej a domluv si nařezání na míru. Čínský L8UU klidně můžeš s kalenejma používat. Musíš akorát zkontrolovat vůli, měly by jít posouvat bez zadrhávání ale otáčet na tyči s mírným odporem. Nesmí se viklat, to je moc velká vůle. Pokud jsi je provozoval a drbaly tyče, mysíš je vymejt v petroleji nebo benzínu a nebo pořídit nový. Ložiska se musí pořádně promazat vazelínou na lineáry. Špejlí namatláš všechny 4 řady kuliček v ložisku a posuneš tou špejlí kuličky aby se posunuly ve vodícím oválu. To provedeš 3x jinak nepromažeš celou dráhu! Napatlat jen tyče je hovadina.
Velice je přínosný se přifázovat na Rebel2 fórum, tam je informací na mnoho dní čtení a lidi na zodpovězení možných záhad.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 27.06.2015 12:47 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.12.2014
Příspěvky: 156
Bydliště: Klecany
Díky za vysvětlení - konečně to začínám chápat :-)
Elektroniku jsem koupil na jrc.cz. Na desce RAMPS1.4 je tranzistor IRF1404 pro ohřev podložky a
a na výstupu pro ohřev hlavy (2x) je IRF3205. To už jsou lepší tranzistory, nebo se mám porozhlídnout ještě po lepších ??
Ze stránek slic3r.org jsem si stáhnul program a po rozbalení jsem dostal tyto dva spouštěcí file :
slic3r.exe - to je ten asi ten Repetier-host - v něm můžu dělat co píšeš - tedy rotovat, přidávat .... a taky jak se bude tisknout, vrstvy, otáčky větráku apod., atd. A na závěr v něm vygeneruji i soubor s G-kodama.
A pak tam mám druhý spouštěcí soubor - slic3r_console.exe - ten když spustím, tak se otevře DOS okno, ale hned se zase zavře. To asi bude na spolupráci s Arduinem (??), který jsem k PC zatím nezapojil.
Myslíš, že teď můžu připojit Arduino přes USB kabel - budu ještě něco potřebovat ??


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 27.06.2015 13:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 5383
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Do PC musíš nainstalovat balík Arduino 1.0.6, v něm je COM driver s převodem na USB komunikaci s Arduinem. Pak musíš v Repetier-host nastavit tiskárnu komunikační protokol, rychlost, pro virtuální port, kterej se ti tam objeví po korektní instalaci Arduino 1.0.6. Tu dosovku nepoužívám. Na PC se spouští přímo Repetierhost.exe. Slic3R je jeho "podprogram".
S tím HW ti neporadím, já mám Zahradníka a tam bylo vše zralý na výměnu už neosazený a napytlovaný co se má osadit. (fet, konektory, pojistky)
Vše mám zadeklovaný, takže se nekouknu. Ale určitě ti poradi Kroxigor, tem má Ramps od Zahradníka i JRC.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 27.06.2015 13:12 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.12.2014
Příspěvky: 156
Bydliště: Klecany
OK - přestávám se ptát a začnu bádat a zapojovat. Z JRC jsem si postahoval SW a našel tam návod - tak snad si poradím.
Nahlásím jak jsem dopadl.
Dík moc za trpělivost se mnou :-))
Petr


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 27.06.2015 16:11 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.6.2007
Příspěvky: 3075
Bydliště: Lysá n/L, ČR
Obrázky: 0
O 3D tisku a zvláště o Rebel II je tu celé obsáhlé vlákno.
Je tam spousta vyřešených problémů.
viewtopic.php?f=146&t=68036

_________________
Buď rozumný respektuj fyziku,
nebudeš odnášet letadla v pytlíku.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz