Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Sketchup import výkresu
PříspěvekNapsal: pon 01.06.2015 21:42 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 16.10.2011
Příspěvky: 63
Zdravím,
poprosil bych o radu : nedaří se mi do Sketchupu naimportovat obrázek. Nechal jsem si v reprostudiu udělat scan výkresu. Nabídli mi uložení buď v Tiff nebo Pdf, jiný typ velkoformátově neumí. Zvolil jsem Tiff. V importech Sketchupu jsem možnost import Pdf nenašel. Rozlišení jsem zvolil 300 Dpi. O co mi jde : po naimportování obrázku je obrázek rozmazaný( skládá se z rozkostičkovaných čar. Pokud importuji obrázek , třeba scan strany z časopisu ve formátu Jpg. zdá se vše ok. Poradí někdo kde dělám chybu. Milan


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Sketchup import výkresu
PříspěvekNapsal: úte 02.06.2015 8:01 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 9.2.2012
Příspěvky: 52
Naimportovat PDF sa neda ani mne.
Co sa tyka kvality obrazku, aj velmi detailny obrazok si Sketchup aj tak cely prerobi na max. rozlisenie 1024x1024 pixelov.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sketchup import výkresu
PříspěvekNapsal: úte 02.06.2015 12:07 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 20.9.2007
Příspěvky: 721
Bydliště: Praha 6 Suchdol
při renderování jsem si tam natáhl wallpaper oblohy, jako podklad a neřekl bych, že by mi to sundal na 1024 pixelů.
používám 15tku Pro.

_________________
therccustomjets.cz
customwings.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sketchup import výkresu
PříspěvekNapsal: úte 02.06.2015 16:20 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 16.10.2011
Příspěvky: 63
petrcorrado píše:
při renderování jsem si tam natáhl wallpaper oblohy, jako podklad a neřekl bych, že by mi to sundal na 1024 pixelů.
používám 15tku Pro.


Mohu se zeptat , když kreslíš model a dáš si rastrový obrázek jako podklad, předpokládám nějakou monografii ve formátu A4. Děláš scan na kolik DPI a v jakém formátu ji ukládáš.

Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sketchup import výkresu
PříspěvekNapsal: čtv 04.06.2015 11:37 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 9.2.2012
Příspěvky: 52
Ono je to jedno. Daj si to kludne na max DPI, co ti skener vytvori.
Sketchup si to prekonvertuje aj tak sam automaticky.

Ked mozem jeden postreh, ja to robim takto. Stiahnem si z netu kvalitnejsi 3D model vo formate 3ds alebo stl, naimportujem ho tam, zmensim na rozpatie ktore mi vyhovuje, urobim rezy trupu a urobim trup. Potom z monografie zoberiem tvar kridla, VOP a SOP, cele to nakreslim a sedi to dobre. Najviac casu mi vzdy zabral trup. Kridla uz boli malickost...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sketchup import výkresu
PříspěvekNapsal: čtv 04.06.2015 12:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7998
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Už se to tady někde řešilo. Když budeš vkládat naskenovaný podklad z formátu A4, tak nemůžeš počítat s nějakou kvalitou čar, protože když to zvětšíš na velikost modelu, tak ty čáry budou vždy tlusté a zubaté. S tím se nedá nic dělat.
to Waldas: V jakých rozměrech ty 3DS nebo STL jsou? Píšeš že zmenšíš na rozpětí. Pokud jsou tak velké, že je musíš zmenšovat, tak problém není, ale z A4 to bude problém vždy, protože to znamená přibližně desetinásobné zvětšení a tomu odpovídají i 10x tlustší čáry.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sketchup import výkresu
PříspěvekNapsal: čtv 04.06.2015 21:45 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 16.10.2011
Příspěvky: 63
Lark píše:
Už se to tady někde řešilo. Když budeš vkládat naskenovaný podklad z formátu A4, tak nemůžeš počítat s nějakou kvalitou čar, protože když to zvětšíš na velikost modelu, tak ty čáry budou vždy tlusté a zubaté. S tím se nedá nic dělat.
to Waldas: V jakých rozměrech ty 3DS nebo STL jsou? Píšeš že zmenšíš na rozpětí. Pokud jsou tak velké, že je musíš zmenšovat, tak problém není, ale z A4 to bude problém vždy, protože to znamená přibližně desetinásobné zvětšení a tomu odpovídají i 10x tlustší čáry.

Ahoj,
zkoušel jsem vkládat i výkres modelu Piper 1/3 . Nechal jsem origo výkres naskenovat v reprostudiu na 300DPI a uložit v Tiff. Normálně mi jde vložit, ale když si ho nazumuju na obrazovce tak že jsou díly veliký 1/1 jako na výkrese, je to hrozně zubaté a rozmazané. místy nečitelné. Myslel jsem že když naskenuju výkres a zobrazím jeho část na monitoru ve velikosti jako je na výkrese, že obraz bude ostrý. Pokud bych ho na monitoru zvětšil několikrát vůči předloze, tak tam mi je jasné že to bude zubaté jak píšeš.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sketchup import výkresu
PříspěvekNapsal: čtv 04.06.2015 22:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7998
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Jak je ten soubor velký (kolik má MB)? V TIFFu by to měl být ohromný soubor. Při tom rozlišení 3000 dpi by měl být hladký. Zkus si otevřít ten naskenovaný výkres v nějakém bitmapovém prohlížeči, nebo editoru, a v něm si ho nazoomuj. Editory jako PhotoShop, nebo PhotoStudio ti v info napíší i rozlišení dpi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sketchup import výkresu
PříspěvekNapsal: čtv 04.06.2015 23:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2005
Příspěvky: 19644
Já tam vidím 300 DPI -Radek

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sketchup import výkresu
PříspěvekNapsal: pát 05.06.2015 6:14 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 9.2.2012
Příspěvky: 52
Chalpi, to nepojde. Ta predloha moze byt akokolvek kvalitna. Sketchup to sam automaticky prekonvertuje na 1024x1024 pixelov a hned su z toho kockate ciary.
Skusal som kvalitny vykres rozdelit na viacero casti. Len tam je trosku problem sa potom trafit do rovnakej mierky a pekne to pospajat, ale tak by to islo.

K tomu rozpatiu, ked si naimportujem akykolvek stl model, tak vacsinou to je v mierke 1:1 so skutocnym lietadlom. Tak si to cele iba zmensim na rozpatie napr. 2500mm a s tym uz nasledne robim.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sketchup import výkresu
PříspěvekNapsal: pát 05.06.2015 7:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7998
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Omlouvám se. :oops: Asi už jsem blbě viděl a přidal tam nulu. Stejně by mě zajímalo jak je ten soubor velký. V TIFu by takový výkres měl být obluda. Jestli to ten SU ale opravdu přechroustá na 1024, tak do něj kvalitní podklad pro velké věci opravdu nedostane. Proto jsem psal zkusit ten soubor otevřít v nějakém bitmapovém prohlížeči, nebo editoru, jestli bude rozlišení odpovídat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sketchup import výkresu
PříspěvekNapsal: ned 21.06.2015 22:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 6.10.2003
Příspěvky: 319
Prosím o radu - jde do scatchupu naimportovat DWG či DXF a jak?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sketchup import výkresu
PříspěvekNapsal: ned 21.06.2015 22:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7998
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Pokud si pamatuju, musí se doinstalovat DXF plugin.
https://www.google.cz/search?q=sketchup&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=ZC6HVZCgEOjXyQPslYOwBA#q=sketchup+dxf+import+plugin


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sketchup import výkresu
PříspěvekNapsal: úte 23.06.2015 22:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5532
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Lark píše:
Když budeš vkládat naskenovaný podklad z formátu A4, tak nemůžeš počítat s nějakou kvalitou čar, protože když to zvětšíš na velikost modelu, tak ty čáry budou vždy tlusté a zubaté. S tím se nedá nic dělat.

Larku, nemáš zcela pravdu. Dal jsem si v HK v Xeronu zvětšit Farův plánek ZXII, co vyšel v modelářský plánkový edici. Nějaká digitální B/W xerox kopírka, šířka A0, dýlka co rule dá. Nevím přesně kolik bylo rozpětí toho origo Farovýho upoutance ale výsledek byl rozpětí 2,25 metrů. Takže zvětšení na cca dvojnásobek. Paní to asi nedělala poprvé, protože se mě zeptala zda nechci "zaostřit" čáry. Že to prý digitálně vyhladí a zůží čáry a funguje to dobře až do cca třínásobku zvětšení. Tak jsem si to nechal udělat. Trvalo to trochu dýl, stálo asi o 20 kaček na výkrese víc ale čáry jsou ostrý a jen neznatelně širší než originál. Jo a taky to umí vstup a výstup na USB flash asi v 20 formátech rastrových i vektorových včetně výstupu toho zaostření. A nebude to žádná novinka, byl jsem tam před 4 lety.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sketchup import výkresu
PříspěvekNapsal: stř 24.06.2015 4:35 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16152
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Lark píše:
... naskenovaný podklad z formátu A4...

Celeron píše:
... Farův plánek ZXII, co vyšel v modelářský plánkový edici. ...

a to je dost rozdíl... navíc už jsem pár věcí z naskenovaných (ručně kreslených) plánů překresloval v Corelu a nevěřím že by nějaký prográmek za mně rozhodnul kudy vést čáru když je výsledek kostrbatý a musí se doladit a vyhladit, stejně tak ten prográmek nerozhodne jestli přepážku udělat podle nárysu, bokorysu nebo půdorysu případně podle její levé půlky nebo pravé půlky neb se všechno liší, stejně tak jako profil mi prográmek nevybere a nerozhodne zda použije ten nebo ten druhý nebo ten třetí i když by měly být totožné... :mrgreen:

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: MLK, Novas a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz