Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 53 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Řezací ploter z 3D tiskárny
PříspěvekNapsal: stř 08.04.2015 22:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8007
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Protože ten odskok při přejezdech je malý (elektromagnet nemá moc velký zdvih), a proto může při těch přejezdech zadrhávat nůž o fólii a hlavně o již hotové řezy. Ve skutečnosti totiž pohyb hlavyy (nože) obstarává jen ten elektromagnet. Leda že by se při přejezdech odjíždělo v "Z", ale stjně si nedovedu představit, jaká bude přesnost, když se bude fólie boulit.

Igor, zase jsi byl rychlejší. :D


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Řezací ploter z 3D tiskárny
PříspěvekNapsal: stř 08.04.2015 22:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8007
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Jakým programem si to představujete ovládat? Ty programy pro plotry posílají jen posuvy v X, Y a Z je pevná. Místo ní se jen vypíná a zapíná el.magnet. Mají taky různá nastavení, jak se má nůž chovat při řezání ostrých rohů, jestli se má přes roh otočit, nebo přejet a další směr řezat po odskoku a podobně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Řezací ploter z 3D tiskárny
PříspěvekNapsal: čtv 09.04.2015 5:56 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16155
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Já to zkoušel Stepfourem... Ty rohy jsem chtěl řešit tvarem dat - u nápisů jasný opruz.
Uvědomil jsem si že nápisy na F7F mi udělali na plotru za přijatelný peníz, tak se do toho asi vrtat nebudu, leda bych se zvířecky nudil a to odstaním i jinak :mrgreen:

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Řezací ploter z 3D tiskárny
PříspěvekNapsal: čtv 09.04.2015 8:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2004
Příspěvky: 3546
Bydliště: kousek od Hradec Králové
igorb píše:
chlapci obavam sa ze kecate, zatial som videl 3 rozne riesenia knife holdrov na rezacie noze do frezok (vhodnych na tahanie) vsetky tri funguju tak, ze sa pritlacia na foliu a rezu do hlbky takej, kolko kuka noz z drziaka :- )) ...a to sa nastavuje tocitkom


Nůž do frézky a specializovaný plotr je něco jiného. Navíc by to moc nedávalo smysl, takhle by sis poškrábal okraje folie kolem řezu a mohl i zdeformovat i vyříznuté malé části - prostě by se ti na ten držák nože nalepily.

Mimochodem, stačí se podívat do dokumentace k nějakému řezacímu plotru. Neudává se nastavitelná hloubka řezu, ale síla přítlaku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Řezací ploter z 3D tiskárny
PříspěvekNapsal: čtv 09.04.2015 8:30 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3592
Bydliště: SK Bratislava
ale tu neriesime specializovany ploter, ale 3d tlaciren s krokovymi motormi, co je 1:1 ekvivalentom mechaniky frezy


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Řezací ploter z 3D tiskárny
PříspěvekNapsal: čtv 09.04.2015 9:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8007
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Kovboj píše:
Mimochodem, stačí se podívat do dokumentace k nějakému řezacímu plotru. Neudává se nastavitelná hloubka řezu, ale síla přítlaku.

Hloubka řezu (vysunutí nože) u plotru (alespoň u mé hračky) se nastavuje ručně, podle síly a typu řezaného materiálu a programově se nastavuje jen síla přítlaku (jako Tloušťka). Tu hodnotu vysunutí nože ti program jen nabízí podle zvoleného materiálu viz. přílohy.


Přílohy:
Parametry_rezu_01.PNG
Parametry_rezu_01.PNG [ 15.72 KiB | Zobrazeno 1284 krát ]
Parametry_rezu_02.PNG
Parametry_rezu_02.PNG [ 20.88 KiB | Zobrazeno 1284 krát ]
Parametry_rezu_03.PNG
Parametry_rezu_03.PNG [ 24.66 KiB | Zobrazeno 1284 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Řezací ploter z 3D tiskárny
PříspěvekNapsal: pát 10.04.2015 6:12 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2009
Příspěvky: 292
Bydliště: Senec, SK
Dnes som nahodou narazil na toto:

https://www.kickstarter.com/projects/boxzy/boxzy-rapid-change-fablab-mill-laser-engraver-3d-p

je to 3D freza, laserova gravirovacka a 3D tlaciaren v jednom.

_________________
Goblin 700, Protos 500, Strider 250 FPV Racer, Futaba T14SG
www.rcklubsenec.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Řezací ploter z 3D tiskárny
PříspěvekNapsal: pát 10.04.2015 10:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8007
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Ale řezat fólii to neumí. :D A když budeš chtít frézku, laserovou gravírku (ne řezačku) i 3D tiskárnu, cena začíná na 2499 dolarů, a to už je pěknej ranec. :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Řezací ploter z 3D tiskárny
PříspěvekNapsal: pát 10.04.2015 11:00 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3592
Bydliště: SK Bratislava
takych kombinacii je viac, bohuzial cena sa casto blizi k separatnym zariadeniam a stale to ma obmedzenia "univerzalnosti"

https://www.stepcraft-systems.com/en/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Řezací ploter z 3D tiskárny
PříspěvekNapsal: pát 10.04.2015 11:56 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2004
Příspěvky: 127
Bydliště: Praha
Obrázky: 0
Lark píše:
Jakým programem si to představujete ovládat? Ty programy pro plotry posílají jen posuvy v X, Y a Z je pevná. Místo ní se jen vypíná a zapíná el.magnet. Mají taky různá nastavení, jak se má nůž chovat při řezání ostrých rohů, jestli se má přes roh otočit, nebo přejet a další směr řezat po odskoku a podobně.


To byla moje zakladni otazka (viz zacatek vlakna) misto toho se tady zacal resit HW.
Zakladni predpoklad je ze standardni vyrezavaci plotter umi pracovat s HPGL (.plt) To jak se ma resit pohyb noze (treba v rozich) spocita SW pred tim. Ted jde o to jak to naucit 3d stroj (jakym je treba tiskarna) a ktera pracuje s GCode protokolem. Mezitim jsem nasel tohle: http://www.cnctoolsworld.com/applicatio ... ree-2.html


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Řezací ploter z 3D tiskárny
PříspěvekNapsal: pát 10.04.2015 12:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8007
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Mrknul jsem na to a mělo by to fungovat. Jestli jsem dobře pochopil, stačí vyplnit Hlavičku, Nájezd a Odjezd.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Řezací ploter z 3D tiskárny
PříspěvekNapsal: ned 11.10.2015 9:12 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.5.2007
Příspěvky: 479
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Nějakou dobu je již k mání, ale všiml jsem si toho až dnes. Mluvím o novém (2015) řezacím multifunkčním plotteru Silhouette CURIO. Umí řezat, kreslit, embosovat (vytlačovat do materiálu positivně i negativně), škrábat a tečkovat. Pracovní plocha je 21x15 cm.

ZDE je jedno z mnoha videí. Dlouhé, předlouhé ... Samozřejmě těch videí je na Youtube hromada.

O nějakém takovém plotteru jsem uvažoval již dříve a tento model mne nadchl tak, že otázka Silhouette je opět ve středu mé pozornosti .... :wink:

Nehledal jsem lepší, takže aktuální cena je 7.490,- Kč


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Řezací ploter z 3D tiskárny
PříspěvekNapsal: ned 11.10.2015 10:51 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.6.2007
Příspěvky: 3078
Bydliště: Středočesko, ČR
Obrázky: 0
Silhouette CURIO byl k vidění na Model-Hobby 2015 u stánku ForArt.cz (dovozce Silhouette do ČR).
Bohužel jak jsem se s nima bavil zatím není k dispozici většina příslušenství ani v USA natož u nás (např. vyškrabování).
Ale stejně to bylo i u předchozích plotterů mám Cameo a některé rozšíření byly k dispozici v řádu měsíců.

_________________
Buď rozumný respektuj fyziku,
nebudeš odnášet letadla v pytlíku.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Řezací ploter z 3D tiskárny
PříspěvekNapsal: ned 11.10.2015 11:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.5.2007
Příspěvky: 479
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Jo, jo. Je to tak. Naskladnění příslušenství by mělo proběhnout příští měsíc. No uvidíme...

A jaký je dojem z CURIO plotteru? Dělali ukázkové demo? Jaká je hlučnost? Atd. ... :) Prostě nějaké prvotní postřehy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Řezací ploter z 3D tiskárny
PříspěvekNapsal: sob 17.10.2015 18:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 24.7.2013
Příspěvky: 404
Bydliště: Praha
Obrázky: 0
Promiňte pitomou otázku , dá se na tom řezat třeba Oracover , samolepicí folie atak podobně ?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 53 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz