Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 01.04.2015 17:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2011
Příspěvky: 580
Bydliště: Slavkov u Brna
Obrázky: 0
Pro Lark, i v SheetCam se se používá formulace G-kod....


Přílohy:
P4010175.JPG
P4010175.JPG [ 100.21 KiB | Zobrazeno 600 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 01.04.2015 17:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7995
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Jirko, já bych spíš řek, že to není programem, ale spíš ne zrovna šťastnou konstrukcí, a taky při exportu do STL, by měla být SolidWorksu možnost volby velikosti trojúhelníků a přesnost převodu. Na tom hodně závisí výsledný objem dat. Zaoblovat hrany na 0,2mm u modelu určeného pro 3D tisk je podle mě naprostá zbytečnost. Ale zachovat kulaté otvory, místo pětiúhelníkú je asi dobré. Ono to chce si s tím trochu pohrát a vyzkoušet jaké parametry při tom exportu nastavit. Zkosení je určitě datově míň náročné než zaoblení, ale obojí má podle mě význam dejme tomu až od 1mm a víc.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.04.2015 17:48 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 11.9.2011
Příspěvky: 410
Bydliště: Praha 8
Celeron píše:
Freecad se mi nepodařilo nainstalovat, chybí v něm proti videu na Trubce veškerý grafický funkce. Zkoušeno 2x na W7
Jirka


Pozor Freecady jsou dva, jeden s malým f a druhý s velkým.
Ten s malým - freeCAD, http://www.askoh.com/freecad/index.html - už se několik let nevyvíjí.
Ten s velkým - FreeCAD, http://freecadweb.org - mi na sedmičkách normálně běží a ač je pořád poněkud nezralý, považuji ho za velmi slibný projekt.

_________________
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.04.2015 18:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7995
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
to Rosta2: No dobře, ale to jsou všechno programy z dílen spíš fanoušků, kteří je dávají k dispozici free, nebo za nízké poplatky. Ale dobře říkejte si tomu jak chcete. Pro mě je vygenerovaný program "NC-program" a "G-kód", nebo "M-kód" je funkce (podprogram řídicího systému stroje).
Je to podobné jako fréza/frézka, nebo pájka/páječka. Někdo holt mezi tím nedělá rozdí a mezi laiky je to tak zkrátka zažité, i když je to nesmysl, ale budiž. Už to řešit nebudu. :lol:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.04.2015 18:12 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3592
Bydliště: SK Bratislava
G-code (also RS-274), which has many variants, is the common name for the most widely used numerical control (NC) programming language

http://en.wikipedia.org/wiki/G-code


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.04.2015 18:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7995
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Dobře, ukecal jsi mě. :lol:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.04.2015 20:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7995
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
to Celeron: Udělal jsem na zkoušku ten tvůj držák hodinek. Jen jsem to poupravil, aby to bylo symetrické, díry a rádiusy jsou hladké a ty drážky jsem udělal 2,5mm. Tak to schválně vyzkoušej, jak si s tím Slicer poradí. Má to asi 355kB .


Přílohy:
Drzak_Rebel_3.zip [18.72 KiB]
26 krát
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.04.2015 20:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5531
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Jo a k G-kódu se taky používá D-kód ale ne v našem případě tiskáren a CNC. Bylo to na starým Gerberu, D-kód popisoval průměry a plochy clonek přes který se osvicovalo a jezdily pěšinky na klišé. Plošák se dal sice osvítit přes jednu malou bodovou clonku jako se to dělá na spodním perimetru 3D tisku ale taky se dalo v Orcadu říct, že pěšina široká 0,8 mm bude malovat bodová clonka 0,8, pájecí body bude malovat clonka 1,5 mm a hranatý motivy malovat čtvercová clonka 1 mm atd. Mohlo jich tam být 8 nebo 16, už nevím přesně. Výsledek byl, že se několikanásobně zkrátil čas osvitu.
Tahle věc padla s příchodem rastrování při tisku, vlastně princip laser tiskárny.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.04.2015 22:15 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.12.2006
Příspěvky: 592
koss píše:
mohl bych poprosit jak se ten plugin do toho Blenderu jmenuje chtěl bych ho vyzkoušet.


File/User preferences/add-ons/Mesh: 3D Print Toolbox

_________________
L.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.04.2015 8:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5531
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
shrubber píše:

Pozor Freecady jsou dva, jeden s malým f a druhý s velkým.
Ten s malým - freeCAD, http://www.askoh.com/freecad/index.html - už se několik let nevyvíjí.
Ten s velkým - FreeCAD, http://freecadweb.org - mi na sedmičkách normálně běží a ač je pořád poněkud nezralý, považuji ho za velmi slibný projekt.

Mě nejde FreeCad od Juergen Riegel a spol V 0.11 z 07/2014. Ale už to neřeším.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: petrcorrado a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz