Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1149 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 77  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Domácí CNC
PříspěvekNapsal: pon 13.10.2014 21:57 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17601
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Golfista píše:
... Jinak dělám na Sinumeriku.

To já taky ale na 20 let starém, kódy pro vysekávačku mastím ručně v "notepadu", delší věci nebo oblouky propočtu v Excellu... Kam se hrabe JETCam :-)

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí CNC
PříspěvekNapsal: pon 13.10.2014 22:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 825
Bydliště: Dobruška
Ručně dělám většinu věcí, ale tohle není rovná plocha, to neumím. Jsem pouhá obsluha. To chce solidní převod. Můj Sinumerik a stroj je cca 2,5 roku starý. Jaký je v tom rozdíl netuším.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí CNC
PříspěvekNapsal: pon 13.10.2014 22:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9194
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Mám dojem, že pokud děláš na mašině se Sinumerikem, tak ta mašina snad umí i kopírovat řádkovýním. Tak malý rádius do hloubky 30, bokem frézy neuděláš. Vy tam nemáte programátora? Otočil bych ten kus o 90° a vyřádkoval kulovou frézičkou. Samozřejmně napřed vyhrubovat třeba průměrem 10 s řádkem 0,8, pak přehrubovat 5 a na čisto bych to vzal 4 s řádkem 0,2. Programátor si s tím určitě poradí. Zavřený tvar to není, takže to zvládne i mašina bez vyklánění vřetena.

to jyrry: vždyť na té tvé křivce je to vidět, že je to hladká křivka. :D a samozřejmě pokud je to křivka. dá se popsat podstatně méně body. To "rozsekání" na polyline si udělá postprocesor podle zadané tolerance.

to Golfista: Stáří stroje vůbec nerozhoduje, je důležité, jestli je to 3D kopírka, nebo jen 2D a takový program nejde psát ručně. To musí vgenerovat v SW pro programování CNC. :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí CNC
PříspěvekNapsal: pon 13.10.2014 22:12 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17601
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Lark píše:
... To "rozsekání" na polyline si udělá postprocesor podle zadané tolerance.

No a to právě vyplivne třeba SketchUp a asi i to Rhino, ze SketchUpu se klasika hladká křivka dostat "ven" nedá, mám za to.

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí CNC
PříspěvekNapsal: pon 13.10.2014 23:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 825
Bydliště: Dobruška
Jistě že máme programátora a jistě že by to zvládl. Ale copak za ním můžu jít?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí CNC
PříspěvekNapsal: úte 14.10.2014 10:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9194
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
To máte tak špatné vztahy? Dokud jsem ještě dělal, tak jsme s obsluhama mašin měli docela dobré vztahy (samozřejmě ne s každým), protože kolikrát zachránili náš průs.. a naopak, když potřebovali oni, tak jsme jim pomohli. Tohle co potřebuješ, je pro něj práce na 1/2 hoďky a může to udělat třeba o svačině. :D

Edit: S jakým formátem pracují vaši programátoři? O víkendu ti můžu data připravit v plochách, včetně solidu, aby s tím měl míň práce.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí CNC
PříspěvekNapsal: úte 14.10.2014 14:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 825
Bydliště: Dobruška
Vztahy jsou dobrý, ale ja tohle v práci dělat nesmím. Formát v čem dělají neznám. Můžu se zeptat...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí CNC
PříspěvekNapsal: úte 14.10.2014 15:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2006
Příspěvky: 667
Bydliště: Českolipsko
Vydrž do večera, něco jsem spáchal v Rhinu, tak až budu doma, tak Ti to pošlu. RhinoCam má postprocesor pro Siemens, tak to možná půjde použít.
Když to v práci dělat nesmíš, tak na co to potřebuješ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí CNC
PříspěvekNapsal: úte 14.10.2014 18:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9194
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Taky to nějak nechápu. Půdorys můžeš a kopírovat nemůžeš? :o To kopírování nebude trvat o moc déle, než to šmrdlání půdorysu 5 frézičkou na několik vrstev. Možná to bude i rychlejší. Takový věci se dělají, když tam nejsou šéfové :lol: Mě dělali fušky na odpolední, nebo o víkendech. :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí CNC
PříspěvekNapsal: stř 15.10.2014 13:54 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.11.2013
Příspěvky: 1089
Bydliště: Chocerady
Dávám dohromady CNC (zatím jen malé koupené z druhé ruky,mám to pro sebe na naučení s tím že si pak seženu něco vhodnějšího pro mé účely)
Zatím řeším ovládání. Stávající technologie je na MACH3 ale mě jde o software pro tvorbu G codu . ideálně něco s intuitivním prostředím a jednoduchým ovládáním pokud by s tím pracovalo více lidí.
Moje představa je taková že nakreslím 3D model třeba žebra. ten vezmu a v nějakém programu ho převedu do G codu kde mu určím parametry obrábění a G code nechám vyřezat Machem.
Řeším jaké programy použít pro modelářství. Já umím s inventorem ale ten moc vhodný pro kreslení modelů není
Pro mě by bylo ideální mít jeden program který by rovnou vytvořil model a z něj G code,a ideálně byl v češtině,ale to je asi úplný nesmysl.
Jaké programy používáte vy??

_________________
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí CNC
PříspěvekNapsal: stř 15.10.2014 15:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2006
Příspěvky: 667
Bydliště: Českolipsko
Nesmysl to není. Minimálně o jednom řešení vím. Rhinoceros4, do něho plugin RhinoCam, obojí má CZ lokalizaci a RhinoCam obsahuje postprocesory pro Mach1, 2 i 3. Ovšem je to placený program. Dělám v něm v práci a dá se poměrně dobře naučit, obzvlášť, když je zkušenost z jiného CADu.
Třeba ale bude někdo vědět o jiném a dostupnějším řešení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí CNC
PříspěvekNapsal: stř 15.10.2014 20:22 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.11.2013
Příspěvky: 1089
Bydliště: Chocerady
Díky za typ.zkusím se na rhino podívat. Mě se moc nezamlouvá design jakým je tento program dělaný. Osobně se mi líbí více systém inventoru.

_________________
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí CNC
PříspěvekNapsal: stř 15.10.2014 20:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2006
Příspěvky: 667
Bydliště: Českolipsko
Jde o zvyk. Co jsem tak koukal na nějaké screeny inventoru (vůbec ho neznám), tak mi přijde, že se desingově od Rhina moc neliší.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí CNC
PříspěvekNapsal: stř 15.10.2014 21:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9194
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Obávám se, že free SW podle tvých představ asi neseženeš.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí CNC
PříspěvekNapsal: čtv 16.10.2014 6:37 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.11.2013
Příspěvky: 1089
Bydliště: Chocerady
A kdo říkal že má být free??

_________________
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1149 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 77  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz