Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 31.01.2013 16:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.11.2008
Příspěvky: 1638
Bydliště: Hrachovište
Ahoj,

aké používate softíky na výpočet dráhy nástroja a generovanie kódu pre CNC? Chcel by som sa ponoriť do tejto problematiky, ale nejak tápem. Výkres rebier mám v DXF resp. DWG. Od bývaleho zamestnávateľa som síce zdedil laptop s funkčnou inštaláciou Solidworks/SolidCAM 2010, ale to je veľký kanón, čo sa týka znalostí aj nároku na hardware.

Páči sa mi softík Cut2D od vectris, vcelku rýchlo sa dajú spraviť dráhy a zdvihy a podporuje aj dosť postprocesorov, ale tiež čosi stojí. Existujú podobné softíky, alebo pluginy napr. pre Sketchup? Poprosil by som trocha objasniť problematiku.

Dik

_________________
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 31.01.2013 16:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 31.10.2006
Příspěvky: 212
Bydliště: Strakonice
Edgecam, zatím jsem v tom zvládnul vše v pohodě, uživatelsky příjemné a dokonce manuál v češtině, ale je pravda že nic jiného jsem nezkoušel, takže nemůžu porovnat


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 01.02.2013 3:19 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16177
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
http://www.step-four.cz/index.php?optio ... e&Itemid=2
mam verzi V4 LT za 7000,-Kc

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 01.02.2013 8:45 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 17.4.2011
Příspěvky: 19
Bydliště: Neratovice
zdravím

tady je plugin pro SketchUp pro vytvoření G kodu pro frézku.http://sketchup.wu.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=275 Mám jej nahraný ale zatím jsem ho nepoužil. Používám převod do DXF souborů a pak si v programu XpertMILL nastavím dráhy jak potřebuji.

Luděk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 01.02.2013 9:57 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 3.11.2010
Příspěvky: 155
Bydliště: Hradište pod Vránom
Na 2D vyrezy pouzivam CUT2D je to vyborny program, vieš v nom pracovat fakt za chvilku, aby ti diely držali pokope tak si tam mozes pridat mostiky kde len chces, a tie mostiky si nastavis akukovek širku a hrubku, má postprocesor aj pre bezné hobby software čiže mach3 a emc2. Cena je 125€ bez dane. A predtým som používal free prográmek Cambam .... staršia verzia je free novšie uz su platené ale v pohode vystačiš aj s tou starou ale tam tie mostíky uz robit nejdu. Musel by si to prerušovane nakreslit v cade ale potom sa to uz blbo programuje


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 01.02.2013 10:07 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3596
Bydliště: SK Bratislava
vidim ze uz sa tu riesia rozne programy, tak sa spytam ... robi to niekto priamo v coreli?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 01.02.2013 10:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.11.2008
Příspěvky: 1638
Bydliště: Hrachovište
1mulen1 píše:
Na 2D vyrezy pouzivam CUT2D je to vyborny program, vieš v nom pracovat fakt za chvilku, aby ti diely držali pokope tak si tam mozes pridat mostiky kde len chces, a tie mostiky si nastavis akukovek širku a hrubku, má postprocesor aj pre bezné hobby software čiže mach3 a emc2. Cena je 125€ bez dane. A predtým som používal free prográmek Cambam .... staršia verzia je free novšie uz su platené ale v pohode vystačiš aj s tou starou ale tam tie mostíky uz robit nejdu. Musel by si to prerušovane nakreslit v cade ale potom sa to uz blbo programuje


No prave ten mam v trial verzii a tiez sa mi pozdava...

_________________
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 01.02.2013 11:04 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16177
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
igorb píše:
... robi to niekto priamo v coreli?

ja
:-)))

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 01.02.2013 11:12 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3596
Bydliště: SK Bratislava
prdlajs :mrgreen: ... pises ze robis v step4 ... ja myslim metodu ze PTIAMO z corela vyplujes uz hotovy plt fajl s korekciou sirky nastroja, spravnou orientaciou ciar, postupnostou objektov atp


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 01.02.2013 11:20 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16177
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
posloupnost objektu je tak, jak to postupne kreslis, jinak v Corelu tu posloupnost nevim jak docilit... jinak offset nastroje by byl opruz, smer krivek taky ... 7000,-Kc je jen par Eur ...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 01.02.2013 11:39 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 5.9.2008
Příspěvky: 171
Zdravím a pozdravuji,
pracuji jenom v Corelu a nedám na něj dopustit.

"posloupnost objektu"
kliknout na nástroje
správce objektů
v pravo se rozjede okno kde si můžete myší přetáhnout co kam potřebujete.
Na mašině se pak můźe nastavovat buď optimalizace drahy a nebo aby to sjela od shora- tak jak je to ve správci objektů.
Přeji hezký den
RH


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 01.02.2013 11:42 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3596
Bydliště: SK Bratislava
jyrry píše:
posloupnost objektu je tak, jak to postupne kreslis, jinak v Corelu tu posloupnost nevim jak docilit... jinak offset nastroje by byl opruz, smer krivek taky ... 7000,-Kc je jen par Eur ...


na offset ma corel nastroj, ide tym aj "odfrezovat" plochu okolo objektov, na orintaciu kriviek tiez, ale problem ktory mam je, ze NEVIDIM aktualnu orientaciu ... bud som blby alebo to proste corelisti nezvladli ... jdina moznost je urobit z ciary sipku, upravit a potom zase prerobit na ciaru ... co je povedal by som dost od veci

postupnost je podla "co je na vrchu prve" ak som to dobre pochopil ... ale mozno sa mylim

yo 7000 su tiez peniaze, ide mi o to rozhodnut sa akou cestou ist, zatial som pokuseni napisat si na to vlastny program .. lebo vidim ze na kazdom rieseni cloveka nakoniec nieco nasere :- )))))))))))))))))))))))))))


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 01.02.2013 11:44 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3596
Bydliště: SK Bratislava
Hiesbok píše:
Zdravím a pozdravuji,
pracuji jenom v Corelu a nedám na něj dopustit.

"posloupnost objektu"
kliknout na nástroje
správce objektů
v pravo se rozjede okno kde si můžete myší přetáhnout co kam potřebujete.
Na mašině se pak můźe nastavovat buď optimalizace drahy a nebo aby to sjela od shora- tak jak je to ve správci objektů.
Přeji hezký den
RH


yo yo tak som to myslel ... a ako sa da vidiet orientacia ciar neporadis?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 01.02.2013 11:48 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 5.9.2008
Příspěvky: 171
Příloha:
corel.jpg
corel.jpg [ 14.53 KiB | Zobrazeno 1611 krát ]


Kostička značí počátek
(nevím jestli se mi načte obrázek ale snad jo)
rh


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 01.02.2013 12:25 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3596
Bydliště: SK Bratislava
a kua ... dobreeeeeee, vdaka

takze vysledok podla ocakavania, ano bol som slepy :- )))))))

takze ako vidim ide to v celku bez problemu, usetril som 7000 ... no uvidime az skusim v reali


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz