Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 66 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 28.01.2013 13:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7798
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Podle mě je to nejznazší přímo v tom CADu. Vložíš obrázek jako podklad a na nějakou větší míru (třeba rozpětí) si posadíš kótu. Pak si vypočítáš potřebný poměr zvětšení a obrázek včetně kóty zvětšíš funkcí scale. Kóta se ti automaticky přepočítá, takže máš okamžitou kontrolu. Jinak ty kostičky při velkém zvětšení nevadí tolik, jako spíš to, že čáry jsou tlusté a špatně se odhaduje její střed.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 28.01.2013 14:26 
Mazák
Mazák

Registrován: 28.12.2011
Příspěvky: 1009
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Pánové já jsem asi pakon, ale nějak měřítko nepřepocitavam, prostě natahnu jpq, pdfko, pak to prekleslim. A až to mám zadam referenční vzdálenost a hotovo ... Ale s cadem moc nedělám a umím toho v něm opravdu málo ...

_________________
"Šmirgl to jistí!"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 28.01.2013 17:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 2418
Bydliště: Praha 4 -Krč, ČR
S tím zvětšením skenu přes "měřítko" to taky nefunguje. Pokud bych to zkoušel jen já sám, lze neúspěch přičíst demenci, ale v práci to zkoušel i můj nástupce, který navíc působí jako doktorand na katedře betonu a taky mu to nešlo. Jen to zvětší okraje toho vloženého skenu, ale obrázek zůstává stejně veliký a taky neumí vysvětlit, proč. Pokud jde o mne, tak to vzdávám. Možná by to šlo přes nějaký jiný program než Autocad LT, ale zatím se na to vykašlu. Jako vysvětlení beru, že CAD LT není zdaleka tak chytrý jako CAD obyčejný a mně osobně tohle vysvětlení zatím stačí.

_________________
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 28.01.2013 20:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 2418
Bydliště: Praha 4 -Krč, ČR
Moc se omlouvám za blbosti, které jsem sem vnesl. Díky nesmírné trpělivosti mé lepší polovičky se přišlo (ona přišla) na tento pstup: Na tiskárně + skeneru HP 2100 vznikne skenovaný obrázek jako jpg. Ten se myší "zarámuje" + "CTRL C". Otevřít Word - "uložit jako" + "CTRL V". Otevřít Autocad 2008 LT , kliknout "Vložit" "OLE objekt", kliknout "ze souboru" - zde Word 2003. Normálně to funguje. Proč se můj první pokus choval jinak, je asi proto, že onen sken byl "pdf " - nejspíš jsem pořídil v práci na místním skeneru a v počítači mám jen Akrobat Reader - to byl asi důvod, proč nelze obrázek zvětšovat. Děkuji za rady, snad to takhle stačí. Teď se dá sken zvětšovat a kreslit do něj bez problémů.

_________________
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 29.01.2013 0:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7798
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Tím vkládáním a kopírováním přes Word může ale dojít k degradaci rozlišení. Na tom sceneru to musí jít rovnou uložit i do jiných bitmapových formátů (BMP, TIF, JPG, PNG....) tak si to naskenuj v různých formátech a vyzkoušej který ti to načte.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 29.01.2013 8:33 
Mazák
Mazák

Registrován: 5.1.2012
Příspěvky: 1047
Bydliště: Rakovnik
S pdfkem tenhle problém nemožnosti nascalovat v CADu být mohl, obrázkové formáty (jpg, tif, bmp, png, gif,...) by problém mít neměly.
Jinak zvětšení obrázku až v CADu funguje taky a v každém případě čím horší prvotní sken, tím kostičkovatější čáry.

_________________
Jardah


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 29.01.2013 12:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 2418
Bydliště: Praha 4 -Krč, ČR
To, že skenovaný obrázek (jpg) se převede do Wordu a ten se přes "OLE objekt" vloží do CADu. funguje docela dobře, zvládnul jsem to sám bez pomoci mé vzdělanější (počitačově) polovičky. Zvětšovat to v CADu jde bez problémů. Tedy konečně pozitivní výsledek. Nehodlám překreslovat plánky z Modeláře, ale v CADu nakreslit podklady pro polomakety historických větroňů, jen s náznakem konstrukce.

_________________
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 02.02.2013 17:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2009
Příspěvky: 6280
Bydliště: Praha
Obrázky: 38
jinak na zvětšování ideál příkaz "scale"
(jen těm co se v cadu moc neorientují)

umožňuje zvětšit objekt (třeba rovnou s jpegem) na konkrétní délku,
takže si tím snadno zvětšíte/ zmenšíte plánek na naprosto přesnou velikost

takže si narýsujete úsečku něčeho co víte jak je dlouhé a tímto příkazem zvětšíte takto obrázek

_________________
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 02.02.2013 17:54 
Mazák
Mazák

Registrován: 28.12.2011
Příspěvky: 1009
Bydliště: Praha 8 Kobylisy
Já si ještě dávám orto a uchopit 2D ať mám naprosto přesné...

Pánové jde nastavit cad na 2 a více monitorů? Docela by se mi to při práci s ním hodilo ...

_________________
"Šmirgl to jistí!"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 02.02.2013 22:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7798
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Pokud máš druhý monitor nastavený jako "rozšíření plochy", tak by to snad neměl být problém. Můžou se ale vyskytnout nějaká omezení. V práci nám zrovna měnily stanice a dostali jsme dva monitory, tak jsem to zrovna zkoušel (máme CAD/CAM Tebis). Je to dobrý třeba na to, že mám levý okraj protažený až do levého monitoru (jde to i na celou plochu), takže mám strom struktury na vedlejším monitoru a celou plochu na pravém mám volnou. Má to ale jeden háček :D Nejde boxem zatáhnout objekty přes oba monitory, ale jen na jednom. Snímání obrazovky jde jen na hlavním. Možná je to ale nedostatek jen verze našeho softu. Ještě není kompletně doladěná pro Win7.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 22.04.2015 23:00 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.1.2008
Příspěvky: 2253
Bydliště: Ban.Bystrica
trochu oprasim stare vlakno


na alze sa predava CorelDRAW Graphics Suite X7 CZE Home & Student podporovana pod W8.1 za smiesnu cenu, ale udajne nepodporuje export do DWG a DXF. naproti tomu CorelDRAW Graphics Suite X5 Special Edition Mini-Box CZ, export podporuje ale udajne nechodi pod W8.1 64 bit, nemate skusenosti


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 23.04.2015 4:59 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15877
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Hm, podle http://www.coreldraw.com/static/product ... art_en.pdf by X7 měla mít kompatibilitu s dwg, dxf formáty; pokud to v té "home/student" ořízli, je to pro naše použití skoro k ničemu... :-(
Chtělo by to sledovat fóra (grafická) a třeba se nějaké poznatky objeví.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 23.04.2015 15:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 2418
Bydliště: Praha 4 -Krč, ČR
http://www.instaluj.cz/sothink-pdf-to-dwg-converter Zatím jsem to našel. Zadrmo ale není, jen zkušební verze, jinak kolem 200 dolarů. Zatím jsem to nezkoušel. Taky jsem narazil na diskuzi, kde to ale moc nechválí.

_________________
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 23.04.2015 22:56 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15877
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Ono moc záleží na původním podkladu. Když to bylo kreslené tužkou a čáry jsou 1mm široké, navíc skenováním to není ostré, pak asi nepomůže ani svěcená voda, jen sednout a překreslovat...
Pak jsou tu ony známé problémy s nepřesností původní malůvky jako takové ...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 08.05.2015 23:21 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 12.4.2014
Příspěvky: 19
Nainstaloval jsem zkušební verzi CorelDRAW Graphics Suite X7 a export do DWG a DXF umí.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 66 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz