Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 66 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Překreslování výkresů z jpg do CAD
PříspěvekNapsal: čtv 24.01.2013 11:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 2418
Bydliště: Praha 4 -Krč, ČR
Promiňte mi značnou debilitu této otázky, naštěstí ji nepokládám M. Zemanovi. Na stará kolena se učím kreslit v Autocadu 2008 LT. Chtěl bych to taky využít pro překreslování skenovaných výkresů do CADu. Existuje možnost ten sken nějak vložit do CADu a nahrazovat ty roztřepané čáry křivkami v CADu ? Působil jsem až dosud (do 69) jako projektant kreslící na prkně a moji mladí kolegové to překreslovali do CADu. Holt do mě nikdo ze šéfů nechtěl investovat prachy za licenci, až jsem si ji domů pořídil sám. Pokud existuje konkrétní rada, byl bych rád, aby byla podána po lopatě, tomu počitačovému žargonu nerozumím.

_________________
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 24.01.2013 11:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 5260
Bydliště: Vsetín
Ahoj, je to jednoduché, nahoře zvolíš Vložit / Rastrovou referenci

hodim ti tu screen


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 24.01.2013 11:47 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3575
Bydliště: SK Bratislava
najcistejsie to bude tak, ze obrazok vlozis ako pozadie do kresliaceho programu, zvecsis/zmensis tak aby rozmery sedeli a jednoducho cely planik namalujes podla ciar na obrazku nanovo s tym ze to pozadie bude iba voditko, myslim ze to nejrychlejsia (aj ked nie najlahsia) cesta dostat sa k ciste urobenemu planiku :-)))


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 24.01.2013 11:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 5260
Bydliště: Vsetín
Poté co vybereš obrázek se tě jen CAD ptá v jakém měřítku to má vložit, v jakém natočení a chce referenční bod. Měřítko dávám tak 10, natočení 0 a bod někam kliknu (jelikož tím začínám, tak je to jedno), poté si na vloženém obrázku přeměřím nějaký základní rozměr a z toho upravím velikost (měřítko) obrázku.


Přílohy:
cad.jpg
cad.jpg [ 114.89 KiB | Zobrazeno 2592 krát ]
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 24.01.2013 12:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 2418
Bydliště: Praha 4 -Krč, ČR
Moc děkuji za rychlou reakci. Asi tak odpoledne nebo zítra budu mít asi další dotazy. Můj problém je, že CAD mám doma ve svém compu a když narazím na problém, můžu se sice zeptat v práci (kam docházím jako jakýsi poradce), ale zase tam ten CAD nemám

_________________
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 24.01.2013 12:41 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15885
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
http://www.jyrry.cbcnet.cz/prevod.htm
at vis co te (treba) ceka ... zalezi na puvodnim planu ....

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 24.01.2013 12:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 2418
Bydliště: Praha 4 -Krč, ČR
Blesk: Mně se ukazuje jen tohle na "vložit":


Přílohy:
P1240002.JPG
P1240002.JPG [ 70.19 KiB | Zobrazeno 2503 krát ]

_________________
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 24.01.2013 13:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 5260
Bydliště: Vsetín
to je divné... zkus tu extérní referenci, nebo blok, ale to už střílím od boku..


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 24.01.2013 13:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 2418
Bydliště: Praha 4 -Krč, ČR
Já mám Autocad 2008 LT, což je ošizená a levnější verze normálního Autocadu.

_________________
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 24.01.2013 13:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 5260
Bydliště: Vsetín
To jsem si všiml, ale nepředpokládál jsem že by to očesali až tak moc...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 24.01.2013 13:31 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3575
Bydliště: SK Bratislava
jyrry píše:
http://www.jyrry.cbcnet.cz/prevod.htm
at vis co te (treba) ceka ... zalezi na puvodnim planu ....

no ale to nie je problem prekreslovania ale kreslenia vo vseobecnosti :- )))))))))

uz som zistil ze je lepsie malovat veci 3d hoci aj len schematicky a potom z nich zobrat prislusne pohlady :- ))))

mozno je to dobre robit aj pri prekreslovani, lahto sa tak chyby na plane daju odhalit ... a neurobit nove


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 24.01.2013 13:52 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.3.2012
Příspěvky: 2067
Bydliště: Ústí nad Labem
Já to dělám tak, že .jpg překonvertuji do .dxf (převaděč on line na netu) a s tím již autocad bez problémů pracuje.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 24.01.2013 14:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 2418
Bydliště: Praha 4 -Krč, ČR
JardaRůžička píše:
Já to dělám tak, že .jpg překonvertuji do .dxf (převaděč on line na netu) a s tím již autocad bez problémů pracuje.
To by mohlo být ono. Pokud máš nějaký konkrétní odkaz, napiš, ať to nehledám jak blbec. Těch programů jsem našel fůru, ale .jpg do .dxf zatím ne.

_________________
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 24.01.2013 14:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 2418
Bydliště: Praha 4 -Krč, ČR
Je to tohle ? http://www.myb.cz/pocitace/on-line-konv ... ru-zdarma/ Nějak pořád nechápu, jak mám konkrétně postupovat, pokud si nechci program koupit.

_________________
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 24.01.2013 14:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 2418
Bydliště: Praha 4 -Krč, ČR
Asi by se to mělo přesunout do rubriky "Simulátory a modelářský software". Omlouvám se.

_________________
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 66 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz