Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Cnc zapojeni?
PříspěvekNapsal: stř 31.10.2012 20:23 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 9.3.2012
Příspěvky: 149
Bydliště: Třebíč - Stařeč
Obrázky: 11
Ahojte,
Nevite nekdo jak ma vypadat zapojeni krokovych motoru ?
Hruby nacrt

Příloha:
uploadfromtaptalk1351707781746.jpg
uploadfromtaptalk1351707781746.jpg [ 19.2 KiB | Zobrazeno 2228 krát ]


Nebo takto
Příloha:
uploadfromtaptalk1351707731492.jpg
uploadfromtaptalk1351707731492.jpg [ 35.39 KiB | Zobrazeno 2228 krát ]


Dekuji za reakce

_________________
Swift II, Beta 1400, ASW 17, Unique 3D, F18 depron,SuperZoom4D ___Optic 6 Sport 35Mhz + FrSKY___


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Cnc zapojeni?
PříspěvekNapsal: stř 31.10.2012 20:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.10.2007
Příspěvky: 2806
Bydliště: Český Těšín
mrkni sem snad ti to pomůžehttp://www.jyrry.cbcnet.cz/nc_bastl.htm

_________________
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cnc zapojeni?
PříspěvekNapsal: stř 31.10.2012 20:45 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 7.2.2012
Příspěvky: 80
Bydliště: Poblíž Třebíče / Brno
Záleží jak se rozhodneš frézku řídit. Nejčastěji se drivery připojují přes ochranný oddělovač na paralelní port. Potom záleží na řídícím software jaké vyžaduje konrétní zapojení v rámci paralelního portu. Určitě ale bude každý motor potřebovat vlastní budič (driver).

_________________
MX16s + Duplex | T9x + Frsky @ Open9x
Tricopter | FreeBee | Swift | Sirius
Více na http://nosense.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cnc zapojeni?
PříspěvekNapsal: čtv 01.11.2012 1:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 5359
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Kazdej motor svuj driver ale muzes koupit vicenasobnej driver. V katalogu jsou duo i trio, Takze muzes mit na cely rizeni jednu krabici. Kouknul bych na cnc forum. Jinak na komponenty pro hrackoidni i profi CNC je u nas spousta dodavatelu komponentu, staci zalovit na netu. Kdybys potreboval neco spejsl ci radu, mam kamose co se tim zivi a da se s nim dost dobre komunikovat.
Jirka
PS:Taky neco uvazuju...


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cnc zapojeni?
PříspěvekNapsal: čtv 01.11.2012 6:49 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15884
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Kupuju drivery na ebay, mam trojity driver s A3977 (Allegro), ma na desce LPT konektor, oddelovaci optocleny, vstupy pro koncaky, vystupy pro dalsi osy a rele.
Pripraveny mam ctverny driver s TB6560, osazeny podobne.
V dnesni dobe (cena do 28USD, kvuli DPH) se tam daji najit drivery pro jeden motor, osazene podobne. Staci pak rozvest signaly z paralelniho portu na jednotlive desky.
Bavime se ovsem o driverech pro domaci hobby frezku, samozrejme. Drivery treba 50V/10A tam jsou taky, ale cena uz je jinde (ale stale nizsi nez tady).
Doporucuju na ebay dat vyhledat "stepper driver" a pak si vybrat.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cnc zapojeni?
PříspěvekNapsal: čtv 01.11.2012 11:59 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 9.3.2012
Příspěvky: 149
Bydliště: Třebíč - Stařeč
Obrázky: 11
chtěl bych to mít pro účely cnc řezačky.

Popřípadě jakou sílu musí mít krok. motory ? na aukru jsou ze sílou 0,44nM ?
Obrázek
http://aukro.cz/krokovy-motor-s-prirubo ... 32501.html

ty by na to stačili ?
A když chci něco takovéhleho , jedná se o zapojení se 4 krok. motory ?
Obrázek
jak by mělo vypadat zapojení schématicky ?

díky

_________________
Swift II, Beta 1400, ASW 17, Unique 3D, F18 depron,SuperZoom4D ___Optic 6 Sport 35Mhz + FrSKY___


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cnc zapojeni?
PříspěvekNapsal: čtv 01.11.2012 12:04 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.12.2006
Příspěvky: 592
První pokus s frézkou mám už hotový, a chci zkusit něco většího.
Je vhodný kit:
http://viewitem.eim.ebay.cz/3-Axis-TB65 ... 21528/item
na malé CNC cca 40x40 cm?
Na e-bay je toho hodně, a liší se třeba jen v názvu, což je mi divné, protože specifikace obsahu balení je pak už stejná. Někde píšou joystick, handle, software, driver na CD, atd...
Potřebuji jen 3 motory+driver+zdroj.
Prosím doporučení, nejlépe GB, cena 4-5 tis.
Díky.

_________________
L.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cnc zapojeni?
PříspěvekNapsal: pát 02.11.2012 13:03 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 9.3.2012
Příspěvky: 149
Bydliště: Třebíč - Stařeč
Obrázky: 11
http://www.cnc-hotwire.de/


co tohle ? je to celkem primitivně geniální !

_________________
Swift II, Beta 1400, ASW 17, Unique 3D, F18 depron,SuperZoom4D ___Optic 6 Sport 35Mhz + FrSKY___


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cnc zapojeni?
PříspěvekNapsal: pát 02.11.2012 13:08 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15884
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
flashturbo píše:
http://www.cnc-hotwire.de/


co tohle ? je to celkem primitivně geniální !

.... akorat ten ridici program to musi fofrem prepocitavat - nakresli si kinematiku toho zaveseni a dratu a zkus si predstavit co asi tak delaji krokace pri jednoduchem vodorovnem pohybu dratu... a meni se to v kazde poloze X ... :-)

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cnc zapojeni?
PříspěvekNapsal: pát 02.11.2012 17:32 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 9.3.2012
Příspěvky: 149
Bydliště: Třebíč - Stařeč
Obrázky: 11
A to je dobre nebo spatne?
Ja si myslel ze je co celkem dobre kdyz to postavilo cca 50 a vice lidi behem relativne ktratkeho casu. Na tech strankach je to celkem dobre popsany,ale stale jsem nevycetl jaka musi byt sila motoru... Nekdo pouziva bipolarni nekdo unipolarni...

_________________
Swift II, Beta 1400, ASW 17, Unique 3D, F18 depron,SuperZoom4D ___Optic 6 Sport 35Mhz + FrSKY___


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cnc zapojeni?
PříspěvekNapsal: pát 02.11.2012 17:38 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15884
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
bipolarni zapojeni ma podstatne vetsi silu a da se dosahnout vyssich rychlosti.

To provazkove divadlo nepotrebuje skoro zadnou silu, jen je omezene na ten jeho soft, ktery to musi prepocitavat, trojuhelnik v kazdem bode osy X trochu jiny...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cnc zapojeni?
PříspěvekNapsal: pát 02.11.2012 18:16 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 9.3.2012
Příspěvky: 149
Bydliště: Třebíč - Stařeč
Obrázky: 11
flashturbo píše:
chtěl bych to mít pro účely cnc řezačky.

Popřípadě jakou sílu musí mít krok. motory ? na aukru jsou ze sílou 0,44nM ?
Obrázek
http://aukro.cz/krokovy-motor-s-prirubo ... 32501.html

ty by na to stačili ?
A když chci něco takovéhleho , jedná se o zapojení se 4 krok. motory ?
Obrázek
jak by mělo vypadat zapojení schématicky ?

díky

Dobra a neco takovehleho by bylo predpokladam lepsi?! A software by na to sel pouzit libovolny ?

_________________
Swift II, Beta 1400, ASW 17, Unique 3D, F18 depron,SuperZoom4D ___Optic 6 Sport 35Mhz + FrSKY___


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cnc zapojeni?
PříspěvekNapsal: pát 02.11.2012 20:23 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 7.2.2012
Příspěvky: 80
Bydliště: Poblíž Třebíče / Brno
flashturbo píše:
http://www.cnc-hotwire.de/


co tohle ? je to celkem primitivně geniální !


Tohle je na první pohled úplně super konstrukce. Až budu mít trochu času tak nad tím zkusím podumat a pokud seženu 4 vhodné motory tak to přes zimu zkusím postavit. : ).

_________________
MX16s + Duplex | T9x + Frsky @ Open9x
Tricopter | FreeBee | Swift | Sirius
Více na http://nosense.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cnc zapojeni?
PříspěvekNapsal: pát 02.11.2012 21:53 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15884
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
flashturbo píše:
............
Dobra a neco takovehleho by bylo predpokladam lepsi?! A software by na to sel pouzit libovolny ?

Rozhodne to bude mit ponekud jinou tuhost nez ta houpacka a co se tyka softu, ten kdyz ma pohnout o 0,1 v ose X1, tak proste pohne, kdezto u te houpacky musi dopocitat kolik na ten samy jednoduchy pohyb jeden motor namota, kolik druhy odmota a to jeste musi vedet kde zaves dratu zrovna je, aby to bylo ve vysledku spravne a jen v ose X...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cnc zapojeni?
PříspěvekNapsal: pát 02.11.2012 22:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 4789
Bydliště: CA
jyrry píše:
flashturbo píše:
............
Dobra a neco takovehleho by bylo predpokladam lepsi?! A software by na to sel pouzit libovolny ?

Rozhodne to bude mit ponekud jinou tuhost nez ta houpacka a co se tyka softu, ten kdyz ma pohnout o 0,1 v ose X1, tak proste pohne, kdezto u te houpacky musi dopocitat kolik na ten samy jednoduchy pohyb jeden motor namota, kolik druhy odmota a to jeste musi vedet kde zaves dratu zrovna je, aby to bylo ve vysledku spravne a jen v ose X...

..... no a pokiaľ drat nestíha páliť a jedno rameno zaberie šikmo hore - potom sa zmení aj výška drátu - os Y.....
Vedenie je vedenie .....

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: ladous, stepacz a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz