Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 323 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 22  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: úte 26.06.2012 3:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.1.2011
Příspěvky: 551
Bydliště: Moravský kras
Obrázky: 98
Pěkně .. 3D modely z fotografií :)
http://www.tgi3d.com/index.php?Page=Gallery

...žel jen 30denní demo nebo za peníze (nemalé) :(
ale je to fakt pecka - jukněte na videa.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: úte 26.06.2012 5:19 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16152
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
petr64 píše:
...
Export DXF lze řešit pluginem :) http://sketchuppluginreviews.com/2011/1 ... in-review/
....

Dik.
pisou tam ale o 3D exportu, mne staci 2D - pro frezovani prepazek, zeber...
Jak se z toho vlastne ziska vystup pro 2D frezovani? Tedy 2D vektory?

Dal by se ucinit pokus? Kdybys mi neco vyexportil do dxf, ja to zkusim natahnout do frezky, jak se to bude tvarit. Mam ale jen "dvaapulD" - tedy frezuju ploche dily a data musi byt tedy 2D. Frezovaci program mam
StepFour V4LT, koupeny.
http://www.step-four.cz/index.php?optio ... &Itemid=43 - verze LT je 2D ...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: úte 26.06.2012 6:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2011
Příspěvky: 448
Bydliště: Ružindol,SK
Obrázky: 9
bitovod píše:
Lark píše:
Na to nepotřebuješ žádný plugin. Z menu vyber Tools a 3. od zdola máš Mirror, nebo hledej v nástrojové liště přiloženou ikonu. Vyber objekt(y), a pak funkci Mirror. 3 bodama urči rovinu zrcadlení, zvol jestli chceš zachovat original a je hotovo.


Aniž bych tedy chtěl cokoli jakkoli komukoli... :) Naviguješ dobře, ale tahle ikona je právě od pluginu Mirror :) Osmička free jí tam zcela jistě nemá.


Ďakujem "bitovod" lepšie vidieť ako o tom písať alebo čítať, mám 8 free
ako píšeš tam funkcia mirror nieje, ale ide to ako si ma navigoval urobiť zo "scale" ešte ráz ďakujem.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: úte 26.06.2012 18:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7998
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Já mám jen 7, kterou už ale nepoužívám, že bych ten mirror doinstalovával jako plugin si nejsem vědom, ale je možné že byl součástí nějakého balíčku. Tak se omlouvám za blamáž :oops: Přesto žasnu, že zrcadlení není základní funkcí 8O. Nedalo mi to, tak jsem hledal v manuálu a opravdu tam radí zrcadlení pomocí scale.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: stř 27.06.2012 0:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.1.2011
Příspěvky: 551
Bydliště: Moravský kras
Obrázky: 98
jyrry píše:
Dal by se ucinit pokus? Kdybys mi neco vyexportil do dxf, ja to zkusim natahnout do frezky, jak se to bude tvarit.


OK.
Stáhl jsem profil RG-14
Příloha:
O1.jpg
O1.jpg [ 88.93 KiB | Zobrazeno 840 krát ]

Obtáhl profil Bezier splinem a otočil nastojato
Příloha:
O2.jpg
O2.jpg [ 84.21 KiB | Zobrazeno 840 krát ]

Natáhl rozpětí, udělal zúžení, vzepětí 3 stupně, negativ 1,5 stupně
Příloha:
O3.jpg
O3.jpg [ 91.15 KiB | Zobrazeno 840 krát ]


Naposledy upravil petr64 dne stř 27.06.2012 0:46, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: stř 27.06.2012 0:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.1.2011
Příspěvky: 551
Bydliště: Moravský kras
Obrázky: 98
Rozřezal pluginem slicer na žebra o tloušťce 0mm (rozřeže profil, kopie řezu otočí a poskládá na plochu 2D - vše jedním klikem)
Příloha:
O4.jpg
O4.jpg [ 104.43 KiB | Zobrazeno 841 krát ]

Export pluginem DXF
Příloha:
priklad.rar [151.58 KiB]
29 krát

Tak to zkus :)


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: stř 27.06.2012 1:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.1.2011
Příspěvky: 551
Bydliště: Moravský kras
Obrázky: 98
Lark píše:
Já mám jen 7, kterou už ale nepoužívám, že bych ten mirror doinstalovával jako plugin si nejsem vědom, ale je možné že byl součástí nějakého balíčku. Tak se omlouvám za blamáž :oops: Přesto žasnu, že zrcadlení není základní funkcí 8O. Nedalo mi to, tak jsem hledal v manuálu a opravdu tam radí zrcadlení pomocí scale.

... mě Help po zadání slova Mirror navedl a použití funkce Flip Along
http://support.google.com/sketchup/bin/ ... wer=114039 výsledek (červená část už je ozrcadlena):
Příloha:
O5.jpg
O5.jpg [ 112.8 KiB | Zobrazeno 841 krát ]

Pravda, na konci helpu je napsáno: Note: You can also use the Scale tool to flip or mirror geometry. Takže to jde taky jinak, ale Flip je podle mě jednodušší.

Tož tak, s pluginem celkem tři způsoby :) a to se mi na tom SU libí.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: stř 27.06.2012 5:43 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16152
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
petr64 píše:
....
Tak to zkus :)

Dik.
prvni zkouska - Corel12 - natazeno jako milion usecek, ten nejvetsi profil jich ma 882ks :-) a usecky jsou zdvojene (klasika, nic noveho)
druha zkouska - CorelX5 - to same, ale s useckami se da i pracovat :-) ale nejde z toho nepracne udelat jedna pospojovana entita
Tak pokracovani v dilne u frezky - jak si s tim poradi StepFour. Jde o to, jestli to sezere jako milion usecek, pak to vezme jako milion entit a u kazde sjede frezickou, prejede usecku, vyjede frezickou... to same milionkrat...
Příloha:
Poznámka: takhle to vypada dobre...
import_SU_1.jpg
import_SU_1.jpg [ 62.39 KiB | Zobrazeno 838 krát ]

Příloha:
Poznámka: ale zblizka nic moc ... ta carka nad tim ma delku 0,701mm ...
import_SU_2.jpg
import_SU_2.jpg [ 57.25 KiB | Zobrazeno 838 krát ]

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: stř 27.06.2012 9:21 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16152
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
treti zkouska - StepFour V4LT - naimportovano jako 5925 objektu. Frezka jede dle predpokladu - co carecka, to najezd do rezne vysky, carecka, najezd do prejezdove vysky, presun, do rezne vysky, ........ ono poradi objektů navic neni za sebou po profilu, ale nejak zmatene.

Tak bez meziupravy treba v Corelu to nebude pouzitelne, pro mne tedy ne.
Kdyz exportuji ze krivek do dxf nebo plt, mohu si zadat pozadovanou presnost - tedy maximalni odchylku lomene cary od hladke krivky, na frezovani davam bezne 0,1mm a tech bodu zlomu tam neni nijak drasticky moc a frezka cely tvar objede najednou.

Ono je to videt uz na velikosti souboru, ten dxf je svym zpusobem ASCII text se souradnicemi; tohle melo pres 700kb, kdyz exportuju treba zebro se zarezy, ma to sotva par kb a vetsi veci desitky kb...

Dekuji za spolupraci, vidim ze musim jit jinudy... nebo najit zpusob exportu takovy, aby to bylo zkousnutelne. Uz jsme to s kolegy odladili z ruznych kreslidel.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: stř 27.06.2012 9:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.10.2009
Příspěvky: 825
Bydliště: ČR
Obrázky: 64
Dá se ve Sketchupu potapetovat zakřivená plocha tak, aby přechody pěkně navazovaly ? Když se tapetuje třeba 3D křídlo s jistým profilem, tak se tapeta rozkouskuje a kousky na sebe nenavazují a nedá se to použít pro odzkoušení barevného návrhu modelu, musí se udělat úplně plochá křídla. Třeba nějaký plugin.. ?


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: stř 27.06.2012 13:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2011
Příspěvky: 448
Bydliště: Ružindol,SK
Obrázky: 9
Dá se ve Sketchupu potapetovat zakřivená plocha tak, aby přechody pěkně navazovaly ? "Prorock" pozri link čo som sem dal tam o tom píšu

http://sketchup.wu.cz/forum/viewtopic.php?f=22&t=195


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: stř 27.06.2012 14:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.10.2009
Příspěvky: 825
Bydliště: ČR
Obrázky: 64
Ty postupy se hodí, ale myslel jsem tapetování jako import třeba jpg obrázku na povrch modelu. V tomto případě se i vyhlazené hrany chovají nevyhlazeně, prostě se daným obrázkem vyplní jen příslušný segment, třeba trojúhlník ..


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: stř 27.06.2012 14:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.3.2009
Příspěvky: 872
Dobrý den,

mohu poprosit o radu? Potřebuji naimportovat do SketchUpu tři obrázky s plánkem (jpg), každý v jiném měřítku. Jak je dád všechny do stejného měřítka. Vyzkoušel jsem "Tape Measure", ale ten změní velikost všech naimportovaných obrázků.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: stř 27.06.2012 15:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2010
Příspěvky: 1256
Bydliště: Praha 9, Horní Počernice
cassiopeus píše:
Dobrý den,

mohu poprosit o radu? Potřebuji naimportovat do SketchUpu tři obrázky s plánkem (jpg), každý v jiném měřítku. Jak je dád všechny do stejného měřítka. Vyzkoušel jsem "Tape Measure", ale ten změní velikost všech naimportovaných obrázků.


Já to tedy řešil trochu hardcore metodou - všechny rastrové podklady jsem si natáhnul do Photoshopu, tomu změnil unit na milimetry a pak už jsem jen měnil velikost a retušoval a domalovával (a v průběhu práce se mi skoro zastavila mašina, když si Photoshop při práci v mnoha vrstvách na disk "odložil" skoro 50GB a v průběhu práce zabíral přes 3GB v paměti, ale dopadlo todobře, moje PC je na opravdu velké obrázky zvyklé :))

Jinak rozumná, i když ne úplně pohodlná cesta je ve sketchupu asi tahle:

Naimportuješ obrázek, použiješ na něm kótu na nějaký známý rozměr, pak uchopíš Scale a pomocí klávesnice se budeš metodou pokus-omyl snažit zadat takový poměr zvětšení, aby ti ta kóta sedla správně. Takhle jsem pasoval řezy na bokory a vycházely mi tam čísla s šesti místy za desetinnou čárkou, ale nakonec sedlo všechno. No a pak totéž uděláš ud ruhého obrázku, u třetího, pak podle toho namaluješ řezy - a zjistíš, že ti stejně nevyšly a budeš je touhle metodou dopasovávat znova :)

_________________
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: stř 27.06.2012 15:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.3.2009
Příspěvky: 872
Dobrý den,

dá se SketchUp (aktivní výkres) nějak přepnout do 2D zobrazení?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 323 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 22  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz