Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 323 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: pon 12.06.2017 19:36 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 21.9.2007
Příspěvky: 719
Bydliště: Praha 6 Suchdol
SU jede jen vektory. I pluginy. Plugin udělá jen a pouze to, co dokáže základ programu, jen má zjednodušené ovládání - rychlejší cesta. Je to ale pořád o tom samém, je jedno v čem člověk dělá, je potřeba to ale dělat tak jak se má. Pak nevznikají tyhle problémy. Já z SU rovnou tisknu na 3D tiskárně a ta moc neodpouští. Stejně tak 3D frézka nebo laser. Občas to zkontroluju v DS. Můj CAM teda taky má možnost opravit některé vektory, spojuje je ať už přímkou, křivkou apod. seskupí úsečky do polyline... no to je ale jinak běžná věc ne?

_________________
therccustomjets.cz
customwings.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: pon 12.06.2017 20:31 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 1174
Bydliště: Hlučín, CZ
Lark píše:
SketchUp pořádně neznám, ale mám dojem, že pokud je v kontůře díra, nebo je přeložená, tak se nevytvoří výplňová plocha.

A proto se hodí mít nainstalovaný plugin Solid Inspector. ;-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: pon 12.06.2017 21:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7802
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
No vida! To jsem ani netušil a kecat vám do toho nemůžu. :lol: Jak ale píše petrcorrado, nejdůležitější je pečlivost, znalosti a zkušenost. Náprava nepřesností a chyb dá víc práce než to od začátku dělat poctivě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: pon 12.06.2017 22:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2011
Příspěvky: 574
Bydliště: Slavkov u Brna
Obrázky: 0
helifish píše:
"Zřejmě dobrý oddíl" slovy klasika. Ten softík bude nejspíš super, otázkou je kolik lidí jej používá.


Podívej, ten SheetCAM, si můžeš stáhnout http://www.sheetcam.com/downloads do 180 řádků je plně funkční - žádné demo, a těch 180 řádků je třeba žebro do křídla. Já jsem ho kupoval, u nás v cncshop, už je to řadu let a tehdy stál 3960Kč, dnes je jeho cena asi o 1000Kč vyšší, ale možná, že teď přijde finančně výhodnější si ho koupit přímo od výrobce v Anglii. Tento SW u nás moc mezi hobbysty rozšířený není, proč nevím, já jsem tento SW v principu pochopil snad za jedno odpoledne, a to moc anglicky neumím. A naučit se využívat vše co ten CAM umí, samo trvá trochu déle. Třeba odlehčování výřezu pro lištu - odstraní ten rádius v rohu po té fréze - tím, že zajede fréza pod úhlem 45° do toho radiusu polovinou svého průměru, který by tam jinak v tom rohu zůstal a musel by se ručně odpilovat, a to pouze jedním příkazem, a platí to pro všechny rohy, atd.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: pon 12.06.2017 22:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.11.2007
Příspěvky: 577
Bydliště: Most
Ano sketchUp plochu nevytvoří pokud křivky nekončí a další nezačíná na stejném místě . Ten DraftSight 2D skusím a ten plugin Solid Inspector je také zajímavý typ :wink:

_________________
Minititan E325,TRex500,Blade mcpx, Blade 130x páčkuju to DX7, éro Gemini od Multiplexů a UltimateAMR


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: stř 26.07.2017 14:18 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.6.2014
Příspěvky: 32
Bydliště: Rakovník
AHoj mám problém s instalací SU
stahl jsem volnou verzi z netu a po naistalování mě při spouštění vyskočí hláška o odeslání chyb... aprostě se nedostanu dále, přeinstaloval jsem i system W7 64bit.. tak nějak si nevím rady...
díky Pavel


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: stř 26.07.2017 15:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.6.2010
Příspěvky: 2246
Měl jsem podobný problém s instalací nové verze. Problém v mém případě byl v tom, že nová verze již nespolupracuje se starší grafikou, kterou jsem měl v PC.

Koupil jsem novou grafickou kartu a vše jede jak má...

--- Odesláno z mobilu přes Tapatalk

_________________
T8FG 4.0 / PhoenixRC 4.0.k / Align T-Rex 600 ESP
Sanwa MX3-FG/ Emaxx MM, Bandit VXL


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: sob 21.10.2017 20:15 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.12.2013
Příspěvky: 19
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 0
Zdary.Poradí někdo polopatě jak exportovat do PDF ve skutečné velikosti? 2D vím,paralelní projekce taky...Když to exportuju do pdf a následně otevřu v acrobatu tak tam mám spoustu prazdného místa.Sice to vytisknu 1:1 ale těch papírů nepotisklých...:-)
Nebo jak to děláte vy? Když chcete tisknout jenom malé věci? Které se třeba vejdou na A4...Mně to vždycky udělá 30xA4 ale jenom jeden papír je ten spravný...Ostatní jsou prázdné...
Díky...


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 323 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz