Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 323 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: sob 30.04.2016 20:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7894
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
V DXF se žádné plochy, nebo výplně nepřenáší, a pokud jde o to z které strany má ten laser jet, tak záleží na konkrétním CAMu a křivky se dají označovat buď postupně, v jakém pořadí je chceš pálit, nebo se označí všechny najednou a CAM sám určí stranu i pořadí, ale ten směr (strana) od křivky i pořadí se dá dodatečně editovat a nastavit i korekci.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: sob 30.04.2016 21:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6025
Bydliště: Písek, ČR
OK, díky. Tu plochu jsem teď mermomocí chtěl už jenom kvůli odhadu hmotnosti plechového výrobku. Jinak ten výsledný .dxf mám jen z čar a vypadá asi dobře, snad si s tím ten pálicí soft poradí.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: sob 30.04.2016 21:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7894
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Jak je to v SU nevím, ale běžně se to dělá tak, že uděláš plochu (výplň) do vnější křivky a od ní odečteš ty plochy okýnek.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: ned 01.05.2016 11:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.9.2009
Příspěvky: 262
Woita píše:
Já právě myslel, že podle toho kde je to "vyplněné", ten stroj pozná jak zacházet s šířkou řezu - aby např. vnitřní průměr díry byl průměr a nikoliv průměr mínus šířka řezu.

Tou výplní jsem myslel tohle: Např. nakreslím kružnici, a ona se mi hned sama vyplní - udělá se z toho plocha. Tu když označím a zmáčknu delete, tak ta plocha zmizí a mám z toho jen obrys. A dotaz zněl, jak tu plochu vrátit zpět, aby byla opět vyplněná a ne jen obrys:
Příloha:
Screenshot_1.jpg


Vratit zpet plosnou vypln + opravit nedotazene krivky atd. umi nejaky Phlatscipt plugin. (nemuzu najit presny nazev)
Pro export do .dxf to samozrejme nepotrebujes, protoze jak bylo receno, pracuje se tam pouze s krivkami resp. carami.

_________________
imaginFLY - MOTHER COPTER


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: ned 01.05.2016 20:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2011
Příspěvky: 575
Bydliště: Slavkov u Brna
Obrázky: 0
Lark píše:
V DXF se žádné plochy, nebo výplně nepřenáší, a pokud jde o to z které strany má ten laser jet, tak záleží na konkrétním CAMu a křivky se dají označovat buď postupně, v jakém pořadí je chceš pálit, nebo se označí všechny najednou a CAM sám určí stranu i pořadí, ale ten směr (strana) od křivky i pořadí se dá dodatečně editovat a nastavit i korekci.


Dnes mě můj SheetCam upozornil, že je ke stažení další update, tak jsem si tu novou verzi stáhl, nainstaloval a už jsem koukal 8O . Tato nová verze má to, že se nemusí přiřazovat hladiny k tomu jestli se má frézovat zevnitř, nebo z venku. Stačí nakreslit kompletní díl i s vnitřnímy otvory v jedné hladině, zkoušel jsem ten SW oblbnout tím že jsem nakreslil další díl s otvory a ten umístil do stavajícího vnitřního otvoru již nakresleného dílu. Ale SW jsem neoblbl, postupoval, jak má postupovat jako první vyfrézoval nejmenší otvor, pak jeho venkovní tvar, pak se pustil do toho vnitřního otvoru toho hlavního dílu, a nakonec vyfrézoval ten venkovní tvar. Já už jsem si myslel, že ten SheetCam už je skoro dokonalý, a nic se na něm nedá zlepšovat, ale pořád asi to jde - díky vývojářům v té firmě - samo že ty updaty jsou zadarmo :wink: .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: ned 01.05.2016 21:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7894
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Asi jsem natvrdlej, ale nechápu jakou to má souvislost s tou mou opovědí. :D Ten SheetCam neznám a jak jsem psal těch způsobů výběru křivek je v různých CAMech víc. Některé umí i při výběru všech křivek najednou určit poředí i stranu, u některých se to rozhazuje na hladiny, nebo se dají i odlišit barvou a vybírat podle barvy. U profi se dá většinou i dodatečně editovat jak strana, tak pořadí i volit jakým způsobem se mají objíždět ostré rohy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: ned 01.05.2016 21:54 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 1177
Bydliště: Hlučín, CZ
Woita píše:
A dotaz zněl, jak tu plochu vrátit zpět, aby byla opět vyplněná a ne jen obrys

Já to dělám tak, že spojím vnitřní čárou dva vrcholy té obvodové křivky. Plocha se stane plochou a pak tu čáru zase smažu. Pokud mi při smazání té čáry plocha zase zmizí (nebo pokud se při nakreslení té čáry plocha vůbec neudělá), tak důvodem můžou být 3 věci - a) obvodová čára není úplně přesně v rovině, b) jsem v režimu editace objektu a snažím se jako blbec tvořit plochu z křivky, která není součástí objektu, c) SketchUp si někdy dělá co chce.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: ned 01.05.2016 22:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.9.2009
Příspěvky: 262
Zkousel sem patrat a myslim, ze kdo to potrebuje (obnovu ploch) zkuste plugin phlatboyz (pouze vyberete objekt a jednim kliknutim se plocha obnovi) - pak se myslim ukaze nabidka "repairbl + phlaten). Tento plugin navic umi export primo do gcode. Nepouzivam jej, protoze mi tam chybelo nekolik funkci.
Ovsem, zkousel jsem ho i na frezovani a jednoduche veci delal bezchybne - to jen tak na okraj k pluginu. Jen doufam, ze to je on. Mam to ve Sketchupu jako samostatnou polozku v extensions a nevim, ktery plugin ji "vyplodil" :)

_________________
imaginFLY - MOTHER COPTER


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: pon 02.05.2016 7:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6025
Bydliště: Písek, ČR
Stáhnul jsem si ten plugin Phlatboyz. Instaluje se dle pokynů jenom tím, že se nakopíruje so složky Sketchupu. Avšak nic se mi ve Sketchupu neobjevilo, možná že není kompatibilní s mou verzí (Sketchup 2016)? :(
To je škoda, myslím že bych velice využil i tu opravu čar, která tam také je.
Tuším že mohu mít problém se tím profilem NACA 2414, který jsem do výkresu dostal importem PDF. Na pohled to vypadá sice dobře, ale třeba ta čára není někde dokonalá?

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: pon 02.05.2016 9:09 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.9.2009
Příspěvky: 262
V novych verzich SU se pluginy instalujou - musi mit priponu .rbz. Da se to obejit, ale tezko to vysvetlit - je nutne dohledat slozku skrytych souboru kam se instaluji.
Ted jsem se dival a pro novejsi verze se ten plugin "prekabatil" na TOTO. (SketchUcam)
Tak zkus.

_________________
imaginFLY - MOTHER COPTER


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: úte 30.05.2017 17:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.11.2007
Příspěvky: 577
Bydliště: Most
Malinko si hraji ze sketchupem a potřeboval bych malou radu. Cvičně jsem si navrhnul motorovou část trupu a nyní bych potřeboval vědět zda se dají udělat něco jako "layers" kdy v jednom "layoutu" bude zobrazován seskládaný trup v 3D prostoru a v druhém "layeru" ty samé díly vyrovnané do "roviny" a připravené pro export do křivek. Samozřejmě je důležité pokud provedu úpravu dílu v jednom layoutu aby se změna projevila v druhém layoutu. Prostě jde o to že pokud si díly vyrovnám do roviny pro export do křivek a dodatečně v 3D modelu zjistím že potřebuji nějakou úpravu tak abych zase celý model po upravě nemusel znova rozebírat a rovnat pro export do křivek.

_________________
Minititan E325,TRex500,Blade mcpx, Blade 130x páčkuju to DX7, éro Gemini od Multiplexů a UltimateAMR


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: úte 30.05.2017 19:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.6.2010
Příspěvky: 2258
Navrhnul bych každý dotyčný díl po vytvoření označit a uložit jako pojmenovanou komponentu.
Na jiném místě v jiné vrstvě pak můžeš všechny komponenty použít znovu vyskládané vedle sebe, jak chceš.

Základní vlastností komponenty je, že v projektu existuje fyzicky jen jednou. Všechna použití stejné komponenty v rámci projektu jen způsobí umístění jejich instance (něco jako virtuální kopie, ale svázaná s parametry originálu). Kdykoliv poeditíš kteroukoliv instanci, tak vlastně editíš tu jedinou faktickou komponentu, tím pádem se tato změna promítne automaticky do všech ostatních instancí téže komponenty.

_________________
T8FG 4.0 / PhoenixRC 4.0.k / Align T-Rex 600 ESP
Sanwa MX3-FG/ Emaxx MM, Bandit VXL


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: úte 30.05.2017 21:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.11.2007
Příspěvky: 577
Bydliště: Most
No super jak jednoduché a vtipné řešení. Díly popsané mám dokonce jsem používal i funkce pro vytvoření nezávisle kopie,(Make uniqe) ale tohle řešení které se vlastně nabízí samo mne nenapadlo. Dík

_________________
Minititan E325,TRex500,Blade mcpx, Blade 130x páčkuju to DX7, éro Gemini od Multiplexů a UltimateAMR


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: pát 09.06.2017 14:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.11.2007
Příspěvky: 577
Bydliště: Most
Je pro potřebu CNC laseru/frézky křivky spojit v jednu (pomocí plug-inu "weld") a nebo se mohou nechat dělené tak jak tvar vznikal ?

_________________
Minititan E325,TRex500,Blade mcpx, Blade 130x páčkuju to DX7, éro Gemini od Multiplexů a UltimateAMR


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: pát 09.06.2017 15:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7894
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Celá kontůra by měla být spojená. Jinak to může dělat rotyku. Odjíždět fréza, nebo zhasínat laser. U frézky by se taky mohlo stát, že podle orientace směru, by fréza mohla přeskakovat na druhou stranu křivky.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 323 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: SuperMUF a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz