Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 322 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: stř 30.07.2014 10:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 5974
Bydliště: Písek, ČR
Mě SU dělá výstup do DXF taky správně a nic jsem nenastavoval, co by se tohoto týkalo.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: stř 30.07.2014 19:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 2589
Bydliště: Trutnovsko
Obrázky: 4
Mě už to taky šlape, špatně jsem to exportoval a neměl jsem ten Paralel Projection :lol:


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: úte 02.12.2014 11:50 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 30.11.2014
Příspěvky: 1
Poraďte prosím, jak doladit řezy trupu tak, aby kladené lišty (a následný potah) měly tvar hladkých křivek. V mých dosavadních pokusech z toho vždy vyjde v některém místě esíčko.

Můj dosavadní postup
- tvar trupu (bombarder 2VV) je od špice k centroplánu pravidelný, od centroplánu k zádi se mění tak, že vespod je bachratější a vršek je více špičatý. Problém mám v zadní části.
- model tvořím na třípohleďáku (obsahuje řezy trupem)
- jpg jsem vložil po částech, s rozlišením 2048x2048.
- na bokorys jsem naskládal řezy trupem, natrimoval výšku.
- hloubku řezů jsem v nejširším místě natrimoval podle půdorysu.
- pro vektorizaci jsem použil bezier spline, vzhledem k danému rozlišení podkladu to lepší obkreslit asi nejde

Prostě ten třípohleďák je nepřesný a jak to doladit ?
Dík předem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: čtv 29.01.2015 11:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 1179
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Mam dotaz jak z importovaneho vykresu DXF nebo DWG udelat plochu. Mam ve vykrerech zebra kridel a naimportoval jsem si vykres do SU. Ten jsem si zvetsil jako podklad a mam jej ve velikosti jak potrebuji, ale ted jak udelat to, ze vezmu jiz nakreslene zebro a nejak krivky vyhladit a aby se i pospojovali a vytvorila se z nich plocha. Mate nejaky napad ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: pát 20.11.2015 15:15 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 16.10.2011
Příspěvky: 61
Zeptám se,
nemá někdo plugin do Sketchupu, na zaoblení a zkosení rohů, a dále hledám vícebodovou křivku.



Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: sob 21.11.2015 17:05 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 11.10.2008
Příspěvky: 155
Bydliště: Bechyně
Ahoj. nezkoušels na ty tohy ROundcorner?? Marek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: ned 22.11.2015 20:00 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 21.9.2007
Příspěvky: 719
Bydliště: Praha 6 Suchdol
mrazoun píše:
Poraďte prosím, jak doladit řezy trupu tak, aby kladené lišty (a následný potah) měly tvar hladkých křivek. V mých dosavadních pokusech z toho vždy vyjde v některém místě esíčko.

Můj dosavadní postup
- tvar trupu (bombarder 2VV) je od špice k centroplánu pravidelný, od centroplánu k zádi se mění tak, že vespod je bachratější a vršek je více špičatý. Problém mám v zadní části.
- model tvořím na třípohleďáku (obsahuje řezy trupem)
- jpg jsem vložil po částech, s rozlišením 2048x2048.
- na bokorys jsem naskládal řezy trupem, natrimoval výšku.
- hloubku řezů jsem v nejširším místě natrimoval podle půdorysu.
- pro vektorizaci jsem použil bezier spline, vzhledem k danému rozlišení podkladu to lepší obkreslit asi nejde

Prostě ten třípohleďák je nepřesný a jak to doladit ?
Dík předem.


SU neumí (zatím) napojit plochy těčně. Takže je to při modelaci problém. Je potřeba několik pluginů. Od beziérových křivek až po surface tools. Tam je možné editovat jednotlivé vertexy - definiční křivky a pracovat tak s plochou. Je to ale dost omezené. Je možné si doinstalovat organické modelování (plugin je placený) to posouvá modelaci blíž k nurbs plochám. A otevírá to další možnosti pro práci s plochami. Nicméně filozofie organického modelování nevychází úplně s přesnosti, což u modelů je trochu problém.

Třípohleďák většinou bývá nepřesný. Většinou je potřeba si to dokreslit křivkami při obkreslování a všelijak si s tím hrát.
P.


Přílohy:
Poznámka: zde je použito organické modelování
martin1.jpg
martin1.jpg [ 23.09 KiB | Zobrazeno 1359 krát ]
Poznámka: org. modelace
VIZ_0311.png
VIZ_0311.png [ 493.36 KiB | Zobrazeno 1359 krát ]

_________________
therccustomjets.cz
customwings.cz
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: ned 22.11.2015 20:04 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 21.9.2007
Příspěvky: 719
Bydliště: Praha 6 Suchdol
hates píše:
Mam dotaz jak z importovaneho vykresu DXF nebo DWG udelat plochu. Mam ve vykrerech zebra kridel a naimportoval jsem si vykres do SU. Ten jsem si zvetsil jako podklad a mam jej ve velikosti jak potrebuji, ale ted jak udelat to, ze vezmu jiz nakreslene zebro a nejak krivky vyhladit a aby se i pospojovali a vytvorila se z nich plocha. Mate nejaky napad ?


naimportoval jsi si přímo dxf? pak pokud je koplanární (rovinné), stačí spojit protilehlé strany a vyznačí se plocha. Pokud ne, je tam mezi úsečkami díra, nebo to není v jedné rovině.

_________________
therccustomjets.cz
customwings.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: ned 22.11.2015 20:05 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 21.9.2007
Příspěvky: 719
Bydliště: Praha 6 Suchdol
Telemaster píše:
Zeptám se,
nemá někdo plugin do Sketchupu, na zaoblení a zkosení rohů, a dále hledám vícebodovou křivku.



Děkuji


To máš v základním menu na liště , je to ten půlkruh.

_________________
therccustomjets.cz
customwings.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: pon 23.11.2015 9:44 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 16.10.2011
Příspěvky: 61
petrcorrado píše:

To máš v základním menu na liště , je to ten půlkruh.


Jo o tom vím. To jsem používal, akorát při exportu do dxf a následně načtení do Gravosu, mi to dělá chybu , nekorektní napojení. I když se to samo přichytí za koncové body.
Měl jsem na mysli něco jako je v CAD programech . Mám roh který potřebuji zaoblit, zvolím zaoblit roh, určím rádius zaoblení a vyberu roh který potřebuji zaoblit , to mohu pouhým klikem opakovat.

A vícebodovou křivku, myslím něco zase jako CAD . Křivka která má třeba 100 bodů.

Nevím zda je toto vůbec v Sketchup možné provést :cry:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: pon 23.11.2015 11:03 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 1174
Bydliště: Hlučín, CZ
Telemaster píše:

Jo o tom vím. To jsem používal, akorát při exportu do dxf a následně načtení do Gravosu, mi to dělá chybu , nekorektní napojení. I když se to samo přichytí za koncové body.
Měl jsem na mysli něco jako je v CAD programech . Mám roh který potřebuji zaoblit, zvolím zaoblit roh, určím rádius zaoblení a vyberu roh který potřebuji zaoblit , to mohu pouhým klikem opakovat.

A vícebodovou křivku, myslím něco zase jako CAD . Křivka která má třeba 100 bodů.

Nevím zda je toto vůbec v Sketchup možné provést :cry:

Google: Sketchup round corner plugin


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: stř 25.11.2015 3:32 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.2.2010
Příspěvky: 411
mrazoun píše:
Poraďte prosím, jak doladit řezy trupu tak, aby kladené lišty (a následný potah) měly tvar hladkých křivek. V mých dosavadních pokusech z toho vždy vyjde v některém místě esíčko.

Můj dosavadní postup
- tvar trupu (bombarder 2VV) je od špice k centroplánu pravidelný, od centroplánu k zádi se mění tak, že vespod je bachratější a vršek je více špičatý. Problém mám v zadní části.
- model tvořím na třípohleďáku (obsahuje řezy trupem)
- jpg jsem vložil po částech, s rozlišením 2048x2048.
- na bokorys jsem naskládal řezy trupem, natrimoval výšku.
- hloubku řezů jsem v nejširším místě natrimoval podle půdorysu.
- pro vektorizaci jsem použil bezier spline, vzhledem k danému rozlišení podkladu to lepší obkreslit asi nejde

Prostě ten třípohleďák je nepřesný a jak to doladit ?
Dík předem.


Jakou mas ver su neco poslu ?!


Naposledy upravil shevrey dne stř 25.11.2015 3:39, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: stř 25.11.2015 3:35 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.2.2010
Příspěvky: 411
hates píše:
Mam dotaz jak z importovaneho vykresu DXF nebo DWG udelat plochu. Mam ve vykrerech zebra kridel a naimportoval jsem si vykres do SU. Ten jsem si zvetsil jako podklad a mam jej ve velikosti jak potrebuji, ale ted jak udelat to, ze vezmu jiz nakreslene zebro a nejak krivky vyhladit a aby se i pospojovali a vytvorila se z nich plocha. Mate nejaky napad ?


Existuje plugin ... weld .... Uzavre kryvky a vytvori plochu. Pokud nevis ale mas po importu pospojovano jen to neni plocha udelej do objektu caru od jednoho bodu podle oka k druhemu protilehlemu a musi vzniknout plocha pokud ne nemast to pospojovane ... Reseni je weld


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: sob 20.02.2016 23:10 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.9.2012
Příspěvky: 68
Bydliště: Louka okr. Hodonín
Obrázky: 0
poraďte prosím
všechny kruhy a radiusy mě to dělá z rovných čar a né pěkné oblouky
co s tím ? dá se s tím neco udělat??


Přílohy:
Bez názvu.jpg
Bez názvu.jpg [ 29.78 KiB | Zobrazeno 935 krát ]

_________________
Aurora9, T-rex 500 CF, T-rex 250 pro dfc, Walkera V200D01, vznášedlo, Beta 1400
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: ned 21.02.2016 0:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7797
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
SketchUp už dlouho nemám, ale jestli si dobře pamatuju, tak někde v nastavení se dal změnit počet segmentů kružnice, ale zpomalovalo to vykreslování, a pro malé průměry se to ještě dalo obcházet tak, že se udělal velký průměr, a ten se pak zmenšil. Skutečně "hladkou" kružnici neuměl, ale třeba už je dnes jinak.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 322 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz