Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 322 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 22  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: pon 17.02.2014 15:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2010
Příspěvky: 1073
Bydliště: vesničan v okr.ZR
Já tomu dvakrát nerozumím- taky mohu přímo exportovat do PDF a pak tisknout, ale vždycky jsem měl na několika A4 třeba jen nepatrnej růžek součástky a to mě kadilo. Takto jsi to lépe rozdělím a na to domovní použití mě to stačí. Někdy mě stačí tisknout jen kousek atd. tak si vyberu co přesně potřebuji.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: pon 17.02.2014 16:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7797
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Jo, při tom rozsekání PDF se stává, že zůstávají velké prázdné plochy, protože se vychází z normalizovaných formátů listů a záleží, jak je ten základní list "posázený" objekty. V DS se ale dají vytvořit i tiskové sestavy (jednotlivé listy), kde si uspořádání upravíš. To už ale vyžaduje si ten DS nastudovat trochu víc.
U té verze s bitmapou je ale háček v tom, že ten pomocný rámeček musíš dělat pro každou tiskárnu jiný. Pokud to máš ale jen pro sebe, není to problém. Jen mi to přišlo v dnešní době, jako škrábání se pravou nohou za levým uchem :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: čtv 20.02.2014 11:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 5974
Bydliště: Písek, ČR
Prosím o radu:
Mám konstrukci, v ní je válcová díra (např. průměr 40mm), a do této díry potřebuji uložit motor, který mám nakreslený vedle (ten má průměr třeba 36mm). Potřebuji ho usadit souose do té díry a také do určité výšky. Stále ho posunuji, ale je to strašná piplačka ho posadit na kýžené místu, a pořád nevím jestli je v ose a ve správné výšce.
Příloha:
motor.jpg
motor.jpg [ 77.94 KiB | Zobrazeno 1759 krát ]

Taky se mi stává, že motor uchopím, chci ho posunout svisle (nahoru) a on mi při tom ujede i do strany.

Na toto určitě budou nějaké finty, které neznám - poradí někdo?

Děkuju...

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: čtv 20.02.2014 11:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.10.2013
Příspěvky: 913
Bydliště: Ostrava - Poruba
Obrázky: 7
Ja bych to udelal tak ze do te diry o velikosti 40mm udelal stred pomoci dvou car. Pak bych nasel stred motoru a polozil bych to na stred tech dvou car (kde se krizi) a pak bych je smazal. Doufam ze to jde pochopit jestli ne zkusim se vyzvejknout lepe. :-)

_________________
Youtube http://www.youtube.com/user/RcAirOSTRAVA/videos
Galerie http://rcairostrava.zonerama.com/


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: čtv 20.02.2014 12:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7797
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Už v SU nedělám, ale pokud si pamatuju, mělo by to jít i tak, že si zakótuješ vzdálenosti středů ve všech osách, a pak ty kóty můžeš editovat, a tím posouvat. Objekt který má zústat ukotvený, musíš mít zakótovaný k osovému kříži. Taky myslím, že je v SU možnost zapnout si osové kříže jednotlivých objektů, a ty potom využívat k ustavování.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: čtv 20.02.2014 12:43 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25.6.2009
Příspěvky: 130
Bydliště: Berouna
Woita píše:
Potřebuji ho usadit souose do té díry a také do určité výšky. Stále ho posunuji, ale je to strašná piplačka ho posadit na kýžené místu, a pořád nevím jestli je v ose a ve správné výšce.


Do díry i k motoru dodělat osu.
Pak už se pouze překryjí.
Pro správné umístění výškově bych použil pomocnou rovinu, ležící na čele tělese v kterém je otvor.
Rovina a osa určí jeden bod kde uchytím motor.

Woita píše:
Taky se mi stává, že motor uchopím, chci ho posunout svisle (nahoru) a on mi při tom ujede i do strany.


Při posuvu se dá požadovaný směr posuvu zamknout šipkou na klávesnici.
Případně požadovaná vzdálenost posunu se dá rovnou zapsat pomocí číslic.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: čtv 20.02.2014 13:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 5974
Bydliště: Písek, ČR
Děkuju za tipy, vyzkouším. O těch šipkách jsem nevěděl. 8O
Edit: Šipky mi pomohly, a přišel jsem na to, že není třeba šoupat s tělesem jako blázen, ale je dobré si na něm vyrobit bod (třeba průsečík osy s povrchem nebo pod.), na protikuse si vyrobit taky příslušný bod a pak tím "move" přesunout bod na bod (uchopit za ten bod) a je to přesně. Žádné dolaďování.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Naposledy upravil Woita dne pát 21.02.2014 8:46, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: čtv 20.02.2014 13:46 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25.6.2009
Příspěvky: 130
Bydliště: Berouna
Woita píše:
Děkuju za tipy, vyzkouším. O těch šipkách jsem nevěděl. 8O

Jak už zde padlo mnohokrát doporučuji přečíst učebnici od p.Mikáče.
http://www.mikac.cz/3D-free-cad-sketchup-frame.html

Čtení sice nějaký čas zabere, ale pak člověk neztrácí čas pokusy a opravdu pouze modeluje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: čtv 20.02.2014 21:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 5974
Bydliště: Písek, ČR
Tak jsem dneska kus nakreslil, mám spodní patro koptery ve stylu TBS:
Příloha:
DoubleCat_3D_spodek.jpg
DoubleCat_3D_spodek.jpg [ 52.8 KiB | Zobrazeno 1690 krát ]

Nejhorší bylo zastrkovat šroubky do děr, to snad není možný, dělají si co chtějí. Na to musí být nějaká finta! :?:

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: čtv 13.03.2014 9:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 5974
Bydliště: Písek, ČR
Úspěšně a vesele používám Pluginy do Sketchupu od pana Mikače, jsem velmi spokojen.

Nyní jsem dostal upozornění Sketchup newsletterem, že je k dispozici ke stažení verze Sketchup 2014.
Stáhnul jsem, nainstaloval a vyzkoušel SketchupMake 2014 a popravdě zrovna nadšený nejsem...

Především mi nefungují Mikačovy Pluginy, ve verzi 2014 není ani adresář Plugins, místo něj je adresář ShippedExtensions, ovšem když do něj nakopíruji pluginy, dostanu jen chybové hlášky.

Verzi 2014 nijak dramaticky nepotřebuji, jen jsem chtěl držet krok s vývojem.

Zkoušel jste už někdo verzi 2014? Co na ní říkáte?

Přeji FAJN DEN!!!

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: sob 22.03.2014 16:13 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 14.6.2008
Příspěvky: 199
Bydliště: Trutnov
zkoušel jsem verzi 2013, protože byla udělaná tak, že po nějakou dobu byla jako plná verze a tak mě zajímalo, jestli jsou nějaké změny v exportech atd. K ničemu převratnému jsem nedošel a tak jsem zůstal u v.8, kde ty plug-in fungují. Bohudík je mám postahované asi všechny z doby, kdy byly ještě free. SU docela využívám a zatím se taky nehodlám vzdát nebo přejít na vyšší verzi.

_________________
Futaba T10 2,4 gHz; T-REX 600 E FBL BeastX; Protos FBL BeastX
X-quadrocopter APM2.5.2 vlastní rám


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: sob 22.03.2014 20:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 5974
Bydliště: Písek, ČR
Ve 2013 taky fungují normálně. Ta změna je až od v. 2014. :(

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: pon 07.07.2014 11:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 2589
Bydliště: Trutnovsko
Obrázky: 4
Ahoj! Marně se snažím ve verzi 2014 dostat výkres v DXF v měřítku 1:1 :( Dělám to normálně export - 2D grafika a vyberu DXF, ale nikdy to není 1:1 nevíte někdo jak na to?


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: stř 30.07.2014 8:49 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 11.10.2008
Příspěvky: 155
Bydliště: Bechyně
mám jen SU8 tak nevím, jestli ti pomůžu. máš v záložce camera zaškrtnuto parallel projection? pokud ne, zaškrtni a zkus. Mike


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: stř 30.07.2014 9:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7797
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
SU už nepoužívám, ale u žádného programu jsem neviděl, že by se při exportu do DXF dalo ovlivnit měřítko. Jediné co by mohlo mít vliv, by mohly být nastavené jednotky (mm / palce).


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 322 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 22  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz