Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 124 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Anet A8
PříspěvekNapsal: sob 21.07.2018 0:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.7.2010
Příspěvky: 1107
Bydliště: vesničan v okr.ZR
Zrovna se s tím učím :oops: , takže nelze ode mne čekat žádné zajímavosti a moudra, ale zdá se mi, že pro hobby tiskaře by mohl být dost dobře použitelný tento program :arrow:


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Anet A8
PříspěvekNapsal: ned 29.07.2018 14:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 882
Bydliště: Dobruška
Motor osy X mi jezdí obráceně. Jak to mám napravit? Díky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Anet A8
PříspěvekNapsal: ned 29.07.2018 17:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.7.2010
Příspěvky: 1107
Bydliště: vesničan v okr.ZR
Setkal jsem se s tím na YouTube, kde si na to pán taky stěžoval. Ve skutečnosti měl špatně provlečený a vedený řemen.

Tady je jeho video :arrow: https://www.youtube.com/watch?v=Y0fene-6tKo


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Anet A8
PříspěvekNapsal: ned 29.07.2018 18:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 882
Bydliště: Dobruška
Jo je to tak. Jsou tam dva páry děr a já to samozřejmě dal do těch druhých... :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Anet A8
PříspěvekNapsal: pát 03.08.2018 13:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 882
Bydliště: Dobruška
Když v Cura zadám v nstavení tisku kostičky, jednovrstvý plášť, sníží si rychlost a nereaguje na jinou. Stejně to tak dělá i v Slic3r. Pokud ale plášť mám ze dvou nebo víc vrstev, tak tiskne rychlostí co jsem zadal já. Je to tak správně?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Anet A8
PříspěvekNapsal: sob 04.08.2018 7:59 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.4.2016
Příspěvky: 38
skús pozrieť túto hodnotu,je pravdepodobne limitujúca


Přílohy:
Bez názvuskus.jpg
Bez názvuskus.jpg [ 51.16 KiB | Zobrazeno 1483 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Anet A8
PříspěvekNapsal: ned 05.08.2018 10:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 882
Bydliště: Dobruška
Jo pomohlo to díky.
Proč spousta lidí mění stávající ložiska za "tištěné" plastové? Jsou jiné? V čem? Nebo jsou o tolik lepší?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Anet A8
PříspěvekNapsal: stř 08.08.2018 7:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 882
Bydliště: Dobruška
Aneta už tiskne jak se patří. Stále se to s ní učím, ale už jsem na 70% spokojený. Týden tištění všemožných vylepšení, ale už vypadá líp. A hlavně, nikde nic netrčí a nepřekáží.
Jenom stále nevím o kolik jsou lepší plastové ložiska...

Příloha:
Aneta A8.jpg
Aneta A8.jpg [ 56.32 KiB | Zobrazeno 1302 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Anet A8
PříspěvekNapsal: pát 31.08.2018 14:55 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17732
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Už nevím kdy a kde se to tu řešilo, tak to dám sem, syn to tisknul na A8.
Tisk reliéfu podle fotky, takhle to vypadá na stole:
Příloha:
P1010820.JPG
P1010820.JPG [ 43.7 KiB | Zobrazeno 1004 krát ]
a takhle po prosvícení:
Příloha:
P1010815.JPG
P1010815.JPG [ 50.72 KiB | Zobrazeno 1004 krát ]

Soft = Rhinoceros 5.0, školní verze. To jsem ani netušil že to umí převést bitmapu na reliéf... :?

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárna Anet A8
PříspěvekNapsal: pát 31.08.2018 18:14 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2008
Příspěvky: 1235
Bydliště: Pelhřimov
Obrázky: 1
To vypadá tisknutý naplacato, mě se to neosvědčilo jako děsně neefektivní. Výrazně lepších výsledků dosahuju s tisknutím na výšku, v programu si zaškrtnu aby výtisk byl prohnutý (Outer Curve), lépe pak drží na podložce, zaškrtnu aby nejslabší tloušťka stěny byla 1mm a aby to udělalo rámeček okolo 5mm (pro celkové zpevnění). Taky je potřeba nastavit Positive image aby to nevytisklo negativ - to by se jeden po x hodinách tisku nemile divil. Ostatní parametry asi neměním. Ještě si v slicru dám několik mm tlustý brim, to už spíš jen pro klid duše aby se výtisk určitě neulomil. Tisknu to z bílého PLA vrstvou 0,20mm, 0% infill, 5 perimetrů - není to ale dogma. Výtisk rodinného fota asi 15x20cm švagrové k narozeninám zaznamenal obrovský úspěch, tisk trval asi 9 hodin, takže návrhy laiků na oslavě, ať to začnu tisknout hromadně, jsem zdvořile odmítal pod záminkou, že by to ztratilo punc výjimečnosti.

http://3dp.rocks/lithophane/


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárna Anet A8
PříspěvekNapsal: pát 31.08.2018 18:40 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17732
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
martin z píše:
To vypadá tisknutý naplacato, mě se to neosvědčilo jako děsně neefektivní. ...

Proč? Tohle bylo za hodinu hotové... :?

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárna Anet A8
PříspěvekNapsal: sob 01.09.2018 13:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2015
Příspěvky: 850
Bydliště: Chlumčany (PJ)
Obrázky: 0
lepsi je to na vysku, ma to lepsi kvalitu, ale jinak v tom nic zasadniho nevidim :)

_________________
Taranis X9D+


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárna Anet A8
PříspěvekNapsal: sob 01.09.2018 13:48 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17732
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Šlo spíš o to že tu byly dotazy na SW který to umí převést, tak jsem meldoval že Rhinoceros 5.0 to dává.

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárna Anet A8
PříspěvekNapsal: sob 01.09.2018 15:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2015
Příspěvky: 850
Bydliště: Chlumčany (PJ)
Obrázky: 0
pripadne online software

http://3dp.rocks/lithophane/

_________________
Taranis X9D+


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárna Anet A8
PříspěvekNapsal: sob 22.09.2018 22:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 6.12.2015
Příspěvky: 237
Bydliště: Česká Třebová
Obrázky: 0
Ahoj všem.
Má takový problém,při tisku my padá zničeho nic měřená teplota extruderu,ale pouze v určitém místě při přesunu po ose X. Mám nastaveno 209 a v určitém bodě spadne na 60 a hned se zase objeví 209. Zkoušel jsem čidlo,ať s ním kroutím jak s ním kroutím,nic se neděje. kontakty zkontrolovány,čidlo zaznamenává i teplotu těla. V čem by mohla být zrada,když ne v čidle. Byl bych rád za každou radu.
Děkuji

_________________
Flop 2 (EPP),Mustang P-51D (EPP), DHC-2 Beawer (EPP),Easy max ( 3D tisk) Fly sky Fs-I6


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 124 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: MaxKin, Zenair a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz