Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 640 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 43  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Mostly printed CNC/Multitool
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2018 7:22 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5391
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
nastrojovou tabulku jsem mel nastavenou normalne, nic spesl. Posli fotky co je za problem

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Mostly printed CNC/Multitool
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2018 17:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 6722
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Lark píše:
Nebo to frézovat po vrstevnicích. Na čisto je lepší kulová. Hoď sem nějaký obrázek i s naznačeným polotovarem.


Vždyť jsem psal, náběžka lichoběžníkovýho křídla, doplňuju oboustranej profil, ze smrku. Takže prostě půlmetrovej klacek, co sedí na desce frézky plochou, za kterou se lepí k polystyrénovýmu jádru a co je u trupu větší než u konce. (je to ze dvou částí) celková dýlka je 105 cm.

to Ampér: No prostě fréza najede na počátku jinam než chci a pokaždý jinam. Asi je nějakej problém s absolutníma a relativníma souřadnicema. A i když v Estlcamu nic nezměním, je to pokaždý jinak. Už jsem urazil 2 frézy 2 mm.
Je to divný, protože s 2,5D (přepážkama z Draftsightu) problém nemám. :(


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mostly printed CNC/Multitool
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2018 18:01 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5391
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
prijde me ze estlcam pro 3D je uplne jinej kod nez pro 2D :-)

ale to co pises se me nedelo - proste jsem nastavil (resp. to mam nastaveno globalne) tak aby zacinal na horni strane materialu, vsechno davam od 0x0 a pozicuju rucne.

Nemuzes udelat screeny nastaveni a mrknout co tam vybleje za gcode ?

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mostly printed CNC/Multitool
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2018 18:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 6722
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Jsem nějakej chcíplej, do dílny půjdu až o víkendu (snad). Pak sem něco dám. Divný je, že na ploše Repetieru to vypadá správně.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mostly printed CNC/Multitool
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2018 20:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9428
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Takovou náběžku přece můžeš kopírovat pendlem kulovou frézou napříč. Taky bych radši použil větší průměr frézy (alespoň 3), pokud ti to mašina umožňuje. Na kopírování 3D se bez kulovejch stejně neobejdeš. Upnutí bych udělal nalepením polotovaru oboustrankou na nějakou desku (silnější než poloměr koule frézy), kterou upneš na stůl.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mostly printed CNC/Multitool
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 0:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.5.2008
Příspěvky: 586
Bydliště: Orlické hory
Ahoj omlouvám se za trochu OT. Má cenu uvažovat o MPCNC když chci začít s 3d tiskem na modelařinu a něco málo do práce (optika a it) a časem ho přebudovat na frézku (hlavně na topolovku) z případně to doplnit laserem na označování rekkamních předmětů (příležitostně) ? nebo je to moc věcí kde každá chce své ? Jsem IT-ák ale sd vším budu začínat. Dík za reakce Tomáš

_________________
OM Velox EME60, GP Citabria DLE30, SIG Hog-bipe, FrSky Taranis
( ͡° ͜ʖ ͡°)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mostly printed CNC/Multitool
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 7:45 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5391
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
vzhledem k tomu ze pro stavbu MPCNC potrebujes hafo tistenych dilu bych doporucoval spis postup nejdriv tiskarna a pak mpcnc.

U tiskarny navic v 80% pripadu staci plocha 200x200 kdezto frezku chces o dost vetsi. A pri cenach za cinske tiskarny se nevyplati nekomu ty dily na MPCNC zadavat

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mostly printed CNC/Multitool
PříspěvekNapsal: sob 28.04.2018 21:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 6.7.2009
Příspěvky: 250
Ahoj, mám hotovou mechanickou část a chci se poradit jaký firmware použít, jsem v tom malinko ztracený , jestli použít FW od autora https://www.v1engineering.com/auto-squa ... -endstops/ nebo ten co byl zveřejněný zde na tomto foru od Ampera. Mám mpcnc 12V , co motor co jeden driver. Díky za radu a zkušenosti.
P

_________________
http://www.pacho.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mostly printed CNC/Multitool
PříspěvekNapsal: sob 28.04.2018 23:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 6722
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Jestli máš jen 12V napájení krokáčů, tak si to rovnou předelej na minimálně 24V. Já mám 24V zdroj postrčenej na 27,5V a co vím, Ampér jede na 35V. S 12V krokáče prostě frézku neutáhnou.
FW záleží jak máš krokáče zapojený. Já mám FW s úpravama od Ampéra protože mám na každej krokáč samostatnej driver. Tedy X=(X a E1), Y=(Y a E2) Z=Z.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mostly printed CNC/Multitool
PříspěvekNapsal: ned 29.04.2018 5:31 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 6.7.2009
Příspěvky: 250
Celeron píše:
Jestli máš jen 12V napájení krokáčů, tak si to rovnou předelej na minimálně 24V. Já mám 24V zdroj postrčenej na 27,5V a co vím, Ampér jede na 35V. S 12V krokáče prostě frézku neutáhnou.
FW záleží jak máš krokáče zapojený. Já mám FW s úpravama od Ampéra protože mám na každej krokáč samostatnej driver. Tedy X=(X a E1), Y=(Y a E2) Z=Z.


Jj díky mám taky samostatný drivery, zkusím ten FW od Ampera
Dík

_________________
http://www.pacho.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mostly printed CNC/Multitool
PříspěvekNapsal: ned 29.04.2018 11:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 6722
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Nojo, ale on ho nedal kompletní bezchybnej. Musíš hledat ve vlákně za tím kompletním FW jednotlivý segmenty, kde jsou opravovaný chyby. Taky hledej servo ode mě, s tím původním se regl vřetene dostával do programovacího módu.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mostly printed CNC/Multitool
PříspěvekNapsal: ned 29.04.2018 16:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 6.7.2009
Příspěvky: 250
Celeron píše:
Nojo, ale on ho nedal kompletní bezchybnej. Musíš hledat ve vlákně za tím kompletním FW jednotlivý segmenty, kde jsou opravovaný chyby. Taky hledej servo ode mě, s tím původním se regl vřetene dostával do programovacího módu.


Aha tak tu bude mazec jsem v tomhle totální lama, díky moc
P

_________________
http://www.pacho.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mostly printed CNC/Multitool
PříspěvekNapsal: ned 29.04.2018 16:41 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5391
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
pouzij ten dual endstop - taky jsem na nej ted presel

Co se tyka serva tak staci dat to program start toto


M280 P0 S1000
M280 P0 S<s>

dokud se neposle M280 tak negeneruje zadne pulzy takze je potreba zacit tim ze poslu paku dole a az pak pridam plyn. Mozna budes muset pridat mezi to/nakonec jeste pauzu.


Ohledne tech 12V - vetsina lidi co maj MPCNC v kitu od tvurce jedou na 12V. Pokud je dobre nastaveny proud a neni extremne tezke vreteno nebo neco spatne tak by to melo pro bezne materialy/rychlosti stacit

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mostly printed CNC/Multitool
PříspěvekNapsal: ned 29.04.2018 18:52 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 6.7.2009
Příspěvky: 250
Amper píše:
pouzij ten dual endstop - taky jsem na nej ted presel

Co se tyka serva tak staci dat to program start toto


M280 P0 S1000
M280 P0 S<s>

dokud se neposle M280 tak negeneruje zadne pulzy takze je potreba zacit tim ze poslu paku dole a az pak pridam plyn. Mozna budes muset pridat mezi to/nakonec jeste pauzu.


Ohledne tech 12V - vetsina lidi co maj MPCNC v kitu od tvurce jedou na 12V. Pokud je dobre nastaveny proud a neni extremne tezke vreteno nebo neco spatne tak by to melo pro bezne materialy/rychlosti stacit


Super díky zkusím to jak píšeš, dik

_________________
http://www.pacho.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mostly printed CNC/Multitool
PříspěvekNapsal: pon 30.04.2018 13:28 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 6.7.2009
Příspěvky: 250
Ahoj, tak to vypada , že to funguje motory se hýbou, nicméně po určité chvíli se objeví toto

< 14:24:53: echo:PID settings:
< 14:24:53: echo: M301 P17.98 I0.98 D83.62
< 14:25:01: echo:SD init fail

netušíte čím by to mohlo být? našel jsem tohle https://www.v1engineering.com/forum/top ... psfailure/
Dík
P

_________________
http://www.pacho.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 640 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 43  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz