Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: kavovar na 110V versus 230V
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2012 0:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 2118
Bydliště: Bratislava, SK
Cez diódu by to možno šlo, ak to nie je niečo elektronické. Kedysi dávno jeden bývalý kolega kúpil v USA televízor (sám nevedel prečo, asi bol zhulený) a tiež špekuloval čo s tým. Nakoniec to v rámci nejakej žúrky vyhodili z balkónu...
Nak >>> :lol: :lol: :lol: ide ti karta. :wink:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: kavovar na 110V versus 230V
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2012 0:33 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 11.8.2008
Příspěvky: 59
Bydliště: Plzeň, ČR
Mad_Box píše:
Jestli je uvnitř jen spirála mělo by stačit "usměrnit" to jednocestně výkonovou diodou, tý spirále bude ten tvar sinusovky jedno a dostaneš na výstupu cca 110V

Ale ta dioda by na nějakých těch 10A musela být už docela solidní a s chladičem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: kavovar na 110V versus 230V
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2012 0:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2010
Příspěvky: 632
Bydliště: Praha 9
Kluci a jak je to naopak? Chystám se do státu jet na rok studovat, takže by se mi toto info docela hodilo. Stačí jen adaptér na koncovku? Díky

_________________
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: kavovar na 110V versus 230V
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2012 0:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
Klubas píše:
Kluci a jak je to naopak? Chystám se do státu jet na rok studovat, takže by se mi toto info docela hodilo. Stačí jen adaptér na koncovku? Díky


Stačí, ale musíš si dokoupit to trafíčko, nebo měnič ze 120 na 240V.
Když to bude pro ledku nad počítač, tak je to sranda. Pokud tam potáhneš rychlovarnou konvici, tak Tě čekají tyhle potíže. Pokud tam vyrazíš jako specialista svářeč s vybavením odtud, tak to už nebude sranda :wink:

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: kavovar na 110V versus 230V
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2012 1:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2010
Příspěvky: 632
Bydliště: Praha 9
Ok díky :)

_________________
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: kavovar na 110V versus 230V
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2012 9:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.10.2008
Příspěvky: 722
Bydliště: ČR
Diky za rady ... ty dve konvice jsou dobrej napad ! :-)

Dost veci, jako kamera apod, co ma klasickou nabijecku funguje - nabijecky jsou 110-230V jako u nas. Jen u te konvice si to syn neuvedomil - nic, stala 15 usd, pujde do kontyse.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: kavovar na 110V versus 230V
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2012 9:54 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2011
Příspěvky: 441
Bydliště: Praha-8 Troja
Ale ne vsechny podívej se na trafo tam je napsáno input 110-230 když je tam jen 230 tak to zapojit nemuzes...

_________________
Myslím si, že lidé by měli chodit bosi, je to mnohem zdravější.
Například já když se ráno vzbudím obutý, tak mě bolí hlava...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: kavovar na 110V versus 230V
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2012 11:16 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15886
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
no ja nevim, ale konvice maj tak 1500-2000W prikon, vyberte si nekdo vhodne trafo treba tuna http://www.ges.cz/cz/zdroje-nabijece-me ... /XK7F.html
to ktere prenese tech 2000W nebude za petikilo ani nebude vazit pul kila ... :-)
podle nakladu bych to videl na:
vyhodit
koupit novou na 230 (evtl. 110)
.
.
.
.
.
poridit trafo 230/110 (evtl. 110/230) 2kW ....

Neco dost jineho jsou spinane zdroje do ruznych el. pristroju (s oblibou se tomu rika taky "trafa" ...), ty jsou dnes vesmes na vstupu konstruovane s moznosti napajeni nekdy az 80-230V, urcite to na stitkach je uvedene. Driv tam byval i prepinac.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: kavovar na 110V versus 230V
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2012 12:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.10.2008
Příspěvky: 722
Bydliště: ČR
Nemyslim, ze ma vyznam s tim delat nejake "brikule" a shanet menice napeti apod.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: kavovar na 110V versus 230V
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2012 17:54 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 3.9.2011
Příspěvky: 102
Bydliště: Praha a Jičín
V Americe by naše konvička aspoň nemusela shořet, jen by ji to ohřátí mohlo trvat dýl..


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: kavovar na 110V versus 230V
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2012 19:13 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15886
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
No jo, ale aspon 4x ....
P = U * U / R
kdyz vezmeme ze R konvicce zustane a U se vic nez 2x zmensi, prikon spiraly bude vic nez 4x (230/110 to na druhou) mensi....

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: kavovar na 110V versus 230V
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2012 20:01 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.10.2008
Příspěvky: 360
Bydliště: praha
Děláme zastoupení mašin z USA. Nevěřil by jsi ale mašiny mají konstruovaný na minimálně 50 kombinací napájení. Pak to jde do trafa a poté je to už všechno stejný.
Hoď voko do mašiny a koukni se jak to tam vypadá. Případně fotku. Máme skladem trafa kde se dá 110V získat. Když tak se ozvi.

Baisy

_________________
moje hračky
http://baisy.rajce.idnes.cz/letadla/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: kavovar na 110V versus 230V
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2012 21:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7213
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
No, tak za 15$ to asi žádná "mašina" nebude. Taky jsem napřed myslel, že se tady bavíme o kávovaru a ona je to jen obyčejná konvice. Nejlepší řešení je rozhodně ten konťák. Možná bych ještě uvažoval dát to do tomboly třeba na podporu minority. Jen tak pro srandu. :wink:

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: kavovar na 110V versus 230V
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2012 22:02 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15886
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
baisy píše:
..... Máme skladem trafa kde se dá 110V získat. .....

tak schvalne, zvaz trafo 230/110V 2kVA. Tipuju taK 3-4 kg ale spis vic.
;-)

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: kavovar na 110V versus 230V
PříspěvekNapsal: stř 18.01.2012 12:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.10.2008
Příspěvky: 722
Bydliště: ČR
No, neni to podstatne asi, ale je to kavovar http://coffeegeek.com/reviews/drip/black_and_decker ... akorat v cerne barve


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz