Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2012 13:59 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 29.11.2011
Příspěvky: 188
Tak to si to pořídím. Jinak myslím,že půjdu do toho na Hobbykingu a k tomu vezmu i to topení... Už ted mi mrzly ruce. Ještě by to ale chtělo takové jedno topení do bot :D

_________________
http://www.rcalbum.com/index.php?action=udtl&id=1872;&mbck=6550


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2012 14:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Fenius píše:
Zmestia sa vám tam pulty?

Já pult nepoužívám, ale podle toho co píše v jiném tématu kacer08 viz tento odkaz se do toho od HobbyKingu nějaký pult vejde. Kacer08 píše, že používá ten obal z HobbyKingu a vejde se mu tam pult od Pelikána podle jeho popisu "...takovej velkej skořepinovej...". Takže se ho když tak přes SZ viz tento odkaz poptej na rozměry a porovnej to se svým pultem, který máš.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2012 14:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
kratas píše:
Drondys píše:
Mě v něm nebylo na ruce zima ani při -15C, a to mi úplně stačí. Nic lepšího nepotřebuju. Pravda nezkoušel jsem to za polárním kruhem při -60C apod., protože tam holt nejezdím. Takže možná máš pravdu a třeba za polárním kruhem by možná fungoval hůře. :wink:

Takovou odpověď jsem vcelku i čekal. Ad absurdum. Ale já vyzkoušel obojí a pokud mohu lítat v mraze klidně půl dne, tak jsem pak spokojený. A ten rozdíl byl obrovský a potvrdí jej i lidé, kteří jezdí lítat třebas na skálu v Bohnicích. A vůbec nemusí být -15, stačí aby hodně foukalo a ten zateplený obal hned ukáže svou silnou stránku. A jestli mi pak budeš tvrdit, že v -15 odlítáš v tom vaku půl dne, tak tě na takové lítání vezmu a uvidíme v reálu ;). Já v -15 už používám vyhřívání, už jen kvůli rádiu, pak i předehřívám baterky a podobně.

V zimě když víc mrzne nelétám déle než cca hodinu až dvě. Ne proto, že by mi mrzly ruce ve vaku, ale proto, že mi mrzne ksicht a chodit se zabaleným ksichtem jako přepadové komando se mi nechce. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2012 14:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2009
Příspěvky: 1704
Bydliště: Praha - Krč, ČR
Tak to kluci na svahu lítají v lyžařských brýlích a kvalitní kukle :). Jinak ještě výhoda toho Raydiowarmu jsou ty popruhy, kterými si to člověk připne k tělu. Je to pak pohodlnější při odhodech, díra je furt na stejném místě.

_________________
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2012 14:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
kratas píše:
Jinak ještě výhoda toho Raydiowarmu jsou ty popruhy, kterými si to člověk připne k tělu. Je to pak pohodlnější při odhodech, díra je furt na stejném místě.

U toho z Hobbykingu je na straně k tělu odpínací část přes kterou se dá protáhnout třeba vlastní externí provázek nebo opasek apod., kterým se ten vak dá také připnout k tělu. Navíc se dají z boku klidně přišít vlastní popruhy. Takže i u toho z Hobbykingu to jde řešit podobným způsobem. Modeláři jsou zvyklí občas něco ukutit. Takže by to pro ně zas takový nepřekonatelný problém být neměl pokud by si ho někdo chtěl vylepšit a přitom ho mít za levný peníz. :wink:


Naposledy upravil Drondys dne pon 09.01.2012 14:58, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2012 14:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 2425
Bydliště: Praha 4 -Krč, ČR
Figo píše:
Ahoj, chtěl bych se zeptat na nějaké návody, tipy na výrobu tohodle: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... eady_.html

Je asi spoustu možností, nejjednoduší mi příjde krabice z polystyrenu a vyříznout díry na ruce a na folii pro display.

Náš předseda prodával, tedy nechal vyrobit u výrobce chňapek a podobných věcí pro svůj obchod tohle: http://kocour111.rajce.idnes.cz/Rajce_s ... 07_014.jpg http://kocour111.rajce.idnes.cz/Rajce_s ... 07_013.jpg Taky to mám doma. Je to dobrá věc, ale jen tehdy, když mi hodí model někdoo jiný. Než jsem stihnul našmátrat knipl pravou rukou, vyrobil jsem třísky. Moc ty rukávníky na odbyt nešly, může se zeptat, jestli má ještě nějaký. Bylo to ale o dost dražší než ta věc z Hobby Kingu.

_________________
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2012 15:01 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 2.10.2009
Příspěvky: 163
Bydliště: Brno
Dík, zkusím něco vyrobit;)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2012 15:15 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.3.2008
Příspěvky: 1794
Já jsem si loni taky pořídil z HC a můžu potvrdit, že opravdu funguje. V nějakým silným mrazu jsem zatím nelítal, ale když začne na podzim foukat studenej vítr tak je to bezva věc. Akorát jsem jej opatřil návleky, protože ty díry jsou docela velký a tak se tam dostává luft, který snižuje účinnost. Vak se dá vyhřát i rukama, ale mám v rezervě hřejivé pytlíky, kdyby náhodou. :wink:
http://www.rchouby.cz/img/1/vak/vak3.jpg


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2012 15:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
xsukk píše:
...Ještě by to ale chtělo takové jedno topení do bot :D

No tak kup dvě ty topení. Topení má dva topné díly viz obrázek.

Obrázek

Každý je na samostatném kablíku vedoucím k tomu regulátoru topení. Takže si klidně můžeš pořídit dvě ty topení. Jedno používat do vaku a druhé do bot s tím, že pokud by kablíky nestačily, tak si uděláš prodloužení a regulátory s nějakou vhodnou baterkou, ze které to budeš napájet si dáš třeba do nějaké sumky u pasu apod.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2012 15:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.12.2010
Příspěvky: 714
Bydliště: Levice
http://www.rc-wasserflieger.at/bau_wetterschutz.htm


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2012 15:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2009
Příspěvky: 1704
Bydliště: Praha - Krč, ČR
Drondys: tohle používáme do futrálu. Jen bacha na jednu věc, ono to docela žere baterku (3s 2200mAh za necelou hodinu). Jinak se musí i správně umístit čidlo, jinak to hřeje jako blázen. Ti nevím, do bot bych si to asi nedal. Ale jinak je to super. Používáme.

_________________
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2012 15:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2009
Příspěvky: 6280
Bydliště: Praha
Obrázky: 38
já lítám pult a vejde se mi to tam ...

já nevim, je to pár stovek rozdíl, já sem šetřílek velkej ale za tohle sem ten litr dal a nelituju

topení uvažuju časem ale uvidim, zatim to řešim bez ... + beru ohřátí dovnitř = čaj

+ je dobré se opravdu nabalit a to i když je lehce pod 0 tak jager + lyžařské kalhoty, člověk pak teplo vyzařuje přez hlavu a ty ruce - části těla co vedou nejvíc teplo a takže ve výsledku je mu teplo

jinak právě v klubu máme i tu HC verzi a musim říct že je to dost rozdíl, proto i Pavel = Kratas to tu tak obhajuje a já mu musim dát taky za pravdu, opravdu je to velký rozdíl

_________________
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2012 16:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
kratas píše:
Drondys: tohle používáme do futrálu. Jen bacha na jednu věc, ono to docela žere baterku (3s 2200mAh za necelou hodinu). Jinak se musí i správně umístit čidlo, jinak to hřeje jako blázen. Ti nevím, do bot bych si to asi nedal. Ale jinak je to super. Používáme.

Stačí i 2S lipolka 2200mAh. Pak to má menší odběr a nehřeje to až tak moc. Samozřejmě je potřeba počítat s tím, že to nevydrží X hodin a tak je po cca 45 minutách potřeba vyměnit lipolku za další nabitou.


Naposledy upravil Drondys dne pon 09.01.2012 16:34, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2012 16:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2009
Příspěvky: 1704
Bydliště: Praha - Krč, ČR
No my na tohle přemýšlíme napojit na baterku aspoň pípák, ať tu baterku člověk zbytečně nevyšťaví. Už se nám i zadařilo :).

_________________
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2012 16:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
kratas píše:
No my na tohle přemýšlíme napojit na baterku aspoň pípák, ať tu baterku člověk zbytečně nevyšťaví...

Ano to je vhodné. Dobrý pípák, který hlídá každý jednotlivý článek samostatně a umožňuje nastavení úrovně napětí na článek pro alarm v rozmezí od 2.00V do 4.00V je viz tento odkaz. Při použití 2S lipolky 2200mAh bych doporučoval nastavit úroveň alarmu na cca 3.60V až 3.70V na článek tak, aby se nevybíjelo více než cca 80% výrobcem na packu uvedené jmenovité kapacity.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz