Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 17.11.2011 20:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2011
Příspěvky: 618
Bydliště: Hradec Králové
Aby pc spadl teplotou musí mít minimálně 60-75 stupňů ( nastavení v setupu ). Taková teplota by byla znát na noťasu, byl by znatelně teplejší než normálně...

Ntb nemusí s externím monitorem umět správně pracovat např. nestíhá vyhlazovací frekvenci ( lze nastavit v ovladacím panelu grafické karty) Pokud je to starší CRT nebo novější LCD ntb s tim nemusí umět pracovat. Zkusil bych aktualizovat ovladače grafické karty. V případě integrované G.karty aktualizovat ovladače základní desky.

Pokud chceš sledovat teploty stáhni si http://www.slunecnice.cz/sw/everest-ultimate/
Po nainstalovani spusť program dej Soubor/nastavení/položky osd - zaškrtní všechny teplotní idikátory- /osd (o jeden řádek nad "položky osd") a zaškrtni "zobrazit panel osd"
Panel se ti zobrazí na ploše a bude ti ukazovat teploty všeho čeho lze, ale zobrazuje to jen HW teploty to jest teploty graficky karty ( gpu dioda), CPU, z. desky atd. Vadný a hřejivý spoj v kabelu ne :-). Osobně si nemyslím, že by to bylo kabelem, protože se stolním pc to jede zdá se v pohodě. Podle mě to bude špatná komunikace mezi noťasem a monitorem, přeci jen se nepředpokládá připojení externího monitoru s ntb :-)

_________________
Nahoru nepoletím, dole mě najdou!
Rád opravuju to, co ostatní vyhazujou. Nevyhazuj to - prodej mi to


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 17.11.2011 21:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.12.2010
Příspěvky: 714
Bydliště: Levice
na to aby sa to prehrievalo to vobec nemusi citit, ak ma medzi chladicom a cpu vrstvu prachu napr. (v servise blbo utiahli)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 17.11.2011 21:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2011
Příspěvky: 618
Bydliště: Hradec Králové
No, jelikož se v setupu vetšinou automaticky nastaví 60-75 stupňu pro vypnutí, tak bych řekl že to bude na NTB cítit..

_________________
Nahoru nepoletím, dole mě najdou!
Rád opravuju to, co ostatní vyhazujou. Nevyhazuj to - prodej mi to


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 17.11.2011 21:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.12.2010
Příspěvky: 714
Bydliště: Levice
prach to odizoluje, tj hriat to bude len naokolo cpu
ano, mierne zvysenie asi pociti, ale ak na nom nema polozene permanentne ruky, tak skor nie ako ano


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 17.11.2011 22:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5581
Bydliště: Neratovice
Obrázky: 0
Jak jsem psal - NTB je nový, od května, zakoupený v Alze. Monitor je nějaký širokoúhlý Samsung. Ale mě jde spíš o to, jestli to je vůbec nějak technicky možné. Protože je to jediné pojítko (vyjma tedy myši a klávesnice, oboje bezdrát) u obou noťasů. I kdyby se ten první přehříval, ten druhý určitě ne, dělám na něm denně v práci a dnes mi spadl doma při prohlíženi internetu.

_________________
http://ar1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 17.11.2011 22:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.11.2006
Příspěvky: 2123
Bydliště: Ďáblice
Obrázky: 8
Všechno to napájíš z jedné fáze? Jinak já když zapojím notase k televizi přes HDMI tak mi taky spadne a nepřišel jsem na to čím to je, tak už ho tam nepřipojuji. :)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 17.11.2011 22:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5581
Bydliště: Neratovice
Obrázky: 0
čau Marku - nevím jak to myslíš, z jedné fáze. Mám prodlužovák s takovou tou řadovou koncovkou se 4 zásuvkama a v tom mám monitor, adaper na noťas a repráčky. Takže jestli to dobře chápu tak asi jo, z jedný fáze.

_________________
http://ar1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 17.11.2011 23:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.11.2006
Příspěvky: 2123
Bydliště: Ďáblice
Obrázky: 8
Jo tak to je napájeno dokonce z jedné zásuvky, tak v tom by neměl být problém. Jinak nevím co poradit. Notas mi padá jen s tím připojením televize přes HDMI a to nevím proč, ale s monitorem přes VGA chodí bez problémů. Vyzkoušej toho notase samostatně bez připojeného monitoru.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 17.11.2011 23:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5581
Bydliště: Neratovice
Obrázky: 0
No právě - bez monitoru mi pracovní NTB nespadl nikdy. V práci monitor nemám. Proto jsem byl dneska docela překvapenej.

_________________
http://ar1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 18.11.2011 0:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8978
Bydliště: Bratislava dnv SK
AR1 píše:
...nový noťas, a pořád padal.
...vyreklamovali, vyměnili základní desku, grafiku a displej (dle papíru). Trochu nás to zaskočilo, že z toho moc nezůstalo, ale budiž. Závada se ale začala opakovat,
.... a manželce půjčil svůj pracovní. Jaké překvapení - vypnul se samovolně úplně stejně jako ten náš. Nikdy před tím se to nestalo,...

Může externí monitor způsobovat spadnutí notebooku?

Zjavne môže, aspoň podľa Tvojej skúsenosti.

Malo by byť ale isté, či ide naozaj o monitor,
alebo nejakú myš, klávesnicu, tlačiareň....

Píšeš že to padne aj keď sa nepracuje - super, môžeš to nechať s ext monitorom ale bez myši a siete a podobne, aj celé dni, že či to spadne.
Ak podozrivo dlho nespadne, skús to nechať bez ext.monitora ale pripojiť myš a všetko ostatné čo tam býva.

Ak spadne s monitorom ale bez ostatného, skús ešte, či vydrží bežať samotný (bez monitora) ale u Vás, t.j. na tej Vašej elektrickej prípojke..


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 19.11.2011 10:31 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.6.2011
Příspěvky: 276
Bydliště: Odolena Voda
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (9)
když používáš externí monitor máš vypnutý LCD na NTB, jestli to tedy jde. Napadlo mě, jestli se nepřetěžuje grafická karta a tím padá.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 19.11.2011 10:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8978
Bydliště: Bratislava dnv SK
No to je trefná poznámka, asi by sa mohlo nastaviť rovnaké rozlíšenie aj frekvencia pri použití externého, ako je nastavené pri internom displeji.
Ale to by mohol byť prípad jedného kusu alebo jedného typu, a nie aj tretieho notebooku zrejme úplne iného, tak by som tomu nedával veľkú šancu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 19.11.2011 11:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5581
Bydliště: Neratovice
Obrázky: 0
jirinovo píše:
když používáš externí monitor máš vypnutý LCD na NTB, jestli to tedy jde. Napadlo mě, jestli se nepřetěžuje grafická karta a tím padá.


Jj, na NTB mám LCD vypnutý.

Jinak můj pracovní NTB jede po výměně monitorů nonstop bez problému. Stolní PC na noc vypínám, už není nejmladší a nejtišší, ale samovolně nepadl.

Ale stejně jsem měl ze začátku problém s nastavením monitoru (se kterým oba NTB padaly) a stolního PC, než spolu začaly po druhém restartu plnohodnotně komunikovat (nešlo nastavit správné rozlišení).Já myslím, že to bylo skutečně tím monitorem. Bohužel, první noťas je na reklamaci takže si to teď nemůžu potvrdit.

_________________
http://ar1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.11.2011 22:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5581
Bydliště: Neratovice
Obrázky: 0
Dnes mi chcípnul stolní PC!! Už se na to vy.eru. Najede takový to okno s logem Woken, pak to padne do restartu. A pořád dokola.

Když si koupím NTB bez operačního systému, co v něm je? Mám origo XP profesional, chtěl bych je tam kvůli diagnostice na auto, funguje to tak, že je do takto prázdého NTB "prostě" nahraju?

EDIT - tak teď po zapnutí najel rovnou BIOS a je to najeto na CPU level 1 cache. Když dám disabled, tak skončím na tom logu Win XP, když se načítá systém.

_________________
http://ar1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 28.11.2011 6:41 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.6.2011
Příspěvky: 276
Bydliště: Odolena Voda
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (9)
po vložení instalačního CD do prázdného noťasu by ti měl nabídnout instalaci a po jednotlivých krocích taky provést. Je dobré v BIOSU nastavit pro instalaci aby načítala nejdřív CD mechanika a teprve potom harddisk. Po nainstalování se to změní. Pak si z internetu doinstaluješ ovladače, které ti budou chybět. To je někdy boj. Taky může být problém s registrací Windowsů, číslo bývá vázáno na počítač, tzn. ten tvůj starý. Zkusil by jsem se domluvit s prodejcem, měl by Ti tam nainstalovat, co budeš chtít.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz