Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 28.11.2011 8:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8979
Bydliště: Bratislava dnv SK
Je možné že to zhodil ten istý monitor čo predtým zhadzoval noťas?

Bez cache, level 1 aj level 2, ten stroj bude pomalší ako nejaká 386-ka pred 15 rokmi, to sa nedá tak fungovať. Zároveň si myslím že je nereálne že by zrovna cache v procesore prestala fungovať.
XP by mohlo zvládnuť naštartovať núdzový režim a v ňom sa vrátiť cez body obnovenia k funkčnému stavu napríklad pred mesiacom. Možno by stačilo skontrolovať disk, že to pri páde rozmrdlo štruktúru súborov alebo vygenerovalo zdanlivo vadný blok na disku - na to je dobrý Hirens bootCD (stiahnuť a napáliť a naštartovať z neho a dať poopravovať..)

XP ktoré boli OEM k inému stroju Ti s veľkou pravdepodobnosťou pri aktivácii, prípadne až po nahodení servicepackov a aktualizácií, vypíše že nie je legálny a si "vybavený" že hotovo... Aj keď sa tvárim ako PC profík (živím sa tým 16 rokov), bez legálneho windowsu sa s ľuďmi odmietam baviť ,podľa mňa je to zabitý čas.
Blbé je, že XP už asi nejde nijak kúpiť... :(
Možno by bolo schodné nahodiť na nový stroj rovno nejaké Ubuntu a na mrkvosoft sa vykašlať - a tú diagnostiku skúsiť zohnať na nete pre linux alebo tam skúsiť rozbehať WINE že či to náhodou nenabehne pod tým (záeží na spôsobe komunikácie s hardwarom).


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 28.11.2011 9:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5581
Bydliště: Neratovice
Obrázky: 0
Tak běželo to s tím "blbým" monitorem, ale jestli to spáchal on, to nevím. PC nejde najet ani v nouzovém režimu a tím moje možnosti končí...

Ty XP jsou EOM (nevím jestli se dělali jinak) takže budu mít asi peška - jedině W7 prof, ty jdou přepnout do nějakého XP modu, kde takovýhle HW umí běhat. Mám doma W7 Home a ty to neumí....

Ach jo. :roll:

_________________
http://ar1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 06.12.2011 22:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5581
Bydliště: Neratovice
Obrázky: 0
Prozatimní výsledek:

- na stolním PC odešel HDD, ale nespadl ani jednou s připojeným "rizikovým" LCD
- na "padajícím" NTB neuznali vadu - neprojevila se
- "padající" NTB jede druhý den s jiným externím LCD a nepadá (zatím - doufám)


Několik málo dnů jsem neměl doma žádný PC - ježíši, to bylo pohoda. To jsem měl času, i modelařit jsem zase začal. Teď do toho zase čumím.

_________________
http://ar1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz