Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: kavovar na 110V versus 230V
PříspěvekNapsal: ned 15.01.2012 22:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.10.2008
Příspěvky: 722
Bydliště: ČR
mam kavovar z USA na 110V - pochopitelne. Co se stane, kdyz ho pripojim na nasich 230V ?

Lze udelat nejakou upravu ? Nic sloziteho, to je lepsi ho vyhodit,


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: kavovar na 110V versus 230V
PříspěvekNapsal: ned 15.01.2012 22:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2007
Příspěvky: 2095
Pokud to pripojis, tak jsi mel kavovar :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: kavovar na 110V versus 230V
PříspěvekNapsal: ned 15.01.2012 22:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 1017
Bydliště: P 156 -ZBR, ČR
Koukni na štítek co tam píšou :-D Jestli je tam impulsní zdroj tak by se s tim teroristicky mohl poprat. Hodnoty dle štítku jsou důležité :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: kavovar na 110V versus 230V
PříspěvekNapsal: ned 15.01.2012 23:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2009
Příspěvky: 6280
Bydliště: Praha
Obrázky: 38
TURING píše:
mam kavovar z USA na 110V - pochopitelne. Co se stane, kdyz ho pripojim na nasich 230V ?

Lze udelat nejakou upravu ? Nic sloziteho, to je lepsi ho vyhodit,


myslim si ze jednorazove ohrejes vodu na kafe v rekornim case :lol: :lol: :lol:

_________________
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: kavovar na 110V versus 230V
PříspěvekNapsal: ned 15.01.2012 23:08 
Mazák
Mazák

Registrován: 20.8.2007
Příspěvky: 8609
Sezen ze statu jeste jednu a provozuj je najednou zapojene do serie :D Nak


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: kavovar na 110V versus 230V
PříspěvekNapsal: ned 15.01.2012 23:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 1351
Bydliště: Meziměstí
Nebo k tomu sehnat trafo o váze cca 10kg. :lol: :lol:

Vážně : tvůj problém nemá v rozvodné síti 230V, při příkonu odhadem 2kW rozumné řešení. Pošli to tetičice zpět, nebo to použij jako dekoraci.


Naposledy upravil jag42 dne ned 15.01.2012 23:25, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: kavovar na 110V versus 230V
PříspěvekNapsal: ned 15.01.2012 23:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2009
Příspěvky: 6280
Bydliště: Praha
Obrázky: 38
Nakadah píše:
Sezen ze statu jeste jednu a provozuj je najednou zapojene do serie :D Nak


si to zabil

_________________
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: kavovar na 110V versus 230V
PříspěvekNapsal: ned 15.01.2012 23:29 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2011
Příspěvky: 441
Bydliště: Praha-8 Troja
Pokud by to na to bylo stavěno moje zdroje k notasum jsou stavěny na 110-230v 50-60 hz koukni na štítek, ale pochybuju amici dělají nekvalitní věci ...

_________________
Myslím si, že lidé by měli chodit bosi, je to mnohem zdravější.
Například já když se ráno vzbudím obutý, tak mě bolí hlava...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: kavovar na 110V versus 230V
PříspěvekNapsal: ned 15.01.2012 23:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7185
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
chastra píše:
Koukni na štítek co tam píšou :-D Jestli je tam impulsní zdroj tak by se s tim teroristicky mohl poprat. Hodnoty dle štítku jsou důležité :wink:


A ten pulzní zdroj bude napájet topnou spirálu o příkonu např. 2 kVA? To byl žert, že?

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: kavovar na 110V versus 230V
PříspěvekNapsal: ned 15.01.2012 23:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7185
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Diskobarel píše:
Pokud by to na to bylo stavěno moje zdroje k notasum jsou stavěny na 110-230v 50-60 hz koukni na štítek, ale pochybuju amici dělají nekvalitní věci ...

Jasně, kvalitní věci se dělají jedině v EU. Určitě vyrábí kávovar s rozptylem napájecího napětí 120 V. Máš nějaký odkaz?

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: kavovar na 110V versus 230V
PříspěvekNapsal: ned 15.01.2012 23:52 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2011
Příspěvky: 441
Bydliště: Praha-8 Troja
Ne o kavovary rychlovarky se mezajimam mám klasickou konvici, ale mixer ten samej pro ameriku má plastovou převodovku pro eu kovovou viděl jsi ty jejich baráky z papundeklu jak při vychrici padají? Amerika je založena na spotřebě

_________________
Myslím si, že lidé by měli chodit bosi, je to mnohem zdravější.
Například já když se ráno vzbudím obutý, tak mě bolí hlava...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: kavovar na 110V versus 230V
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2012 0:09 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.8.2005
Příspěvky: 2367
Bydliště: Dvůr Králové n.L.
Jestli je uvnitř jen spirála mělo by stačit "usměrnit" to jednocestně výkonovou diodou, tý spirále bude ten tvar sinusovky jedno a dostaneš na výstupu cca 110V

_________________
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: kavovar na 110V versus 230V
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2012 0:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7185
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Jenže ona tam bude i nějaká řídící elektronika napájená nejspíš malým trafem a už je to na bastlení. Myslím, že to nestojí za to. :|

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: kavovar na 110V versus 230V
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2012 0:26 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2009
Příspěvky: 4295
Bydliště: Brno
Ja mam doma nejaky trafo 220-110, stalo cca 500kc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: kavovar na 110V versus 230V
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2012 0:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
Nakadah píše:
Sezen ze statu jeste jednu a provozuj je najednou zapojene do serie :D Nak


Někteří u toho řehtali smíchy, ale je to po tom prvním řešení = zahodit to, hned druhé nejschopnější. :wink:

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz