Tak ten rok utekl velmi rychle a dovolím si v rychlosti takový souhrnný příspěvek.
Aktuálně je v klubu MK RCMANIA.cz p.s. 339 členů s platnou známkou pro rok 2020. Tedy jednoznačně největší klub.
Členské příspěvky se pro rok 2021 nemění. Mládež do 18 let 100 Kč (ročník narození 2003 a mladší) a dospělí 200 Kč (ročník narození 2002 a starší).
Členský příspěvek posílejte na účet
2100966979 / 2010 (IBAN CZ1920100000002100966979 , BICFIOBCZPPXXX ). Do zprávy pro příjemce piště svoje klubové číslo, pokud chcete poslat známky najednou, tak prosím také platbu najednou a do zprávy oddělte klubová čísla čárkou. Když přidáte něco na poštovné, tak budu rád.
Průběhu listopadu a prosince odešlu všechny odešlu postupně všechny zaplacené známky.
V případě, že někdo nechce být členem pro rok 2021, tak mi napište na
klub@rcmania.cz, že končíte a já číslo uvolním pro další zájemce.
A teď proč píšu už teď.Od 1.1.2021 tu máme účinnost Prováděcího nařízení komise (EU) 2019/947. Svaz modelářů České republiky, konkrétně jeho předseda Jan Žemlička, předseda KLeM ČR Petr Cejnar a místopředseda KLeM ČR Tomáš Ciniburk jednali s Ministerstvem dopravy, Úřadem pro civilní letectví, Ředitelstvím letového provozu a podařilo se dohodnout, že na členy Svazu modelářů ČR se budou vztahovat vyjímky v souladu s Prováděcím nařízením komise (EU) 2019/947. Další informace najdete na internetových stránkách KLeM ČR (
https://svazmodelaru.cz/klem/)
Jednou z nutných podmínek je, aby se všichni naši piloti-modeláři registrovali. Podařilo se dohodnout, že Svaz modelářů zaregistrujeme všechny členy – letecké modeláře – najednou, takže to bude pro jednotlivce téměř bez práce.
Kromě vyplnění všech povinných údajů, což není v našem klubu naprosto problém, je to na rok 2021, tak je podmínkou zaplaceno na rok 2021. Kdo zaplaceno mít nebude, tak nemůže být registrován na Úřadu pro civilní letectví.
Tedy se mi prosím pokuste pomoci, ať nemusím evidenci opakovaně posílat na Svaz. Je to při tomto počtu členů docela otrava.
Stanovuji tedy termín pro placení známek do konce listopadu !!!
Chápu, že to může být problém pro děti v kroužcích, které teď stojí. To je už dost velký problém a hlavně škoda času. Děti budu řešit následně přednostně.
Určitě jsem na něco zapomněl a tak se neváhejte ptát.
Hodně zdraví všem.
Tomáš Ciniburk
předseda klubu MK RCMANIA.cz p.s.