RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://www.rcmania.cz/

DJI Spark
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=138&t=80572
Stránka 8 z 11

Autor:  Zoolx [ pát 15.09.2017 20:02 ]
Předmět příspěvku:  Re: DJI Spark

Fafa999 píše:
Musím přiznat že mi to zatím nejde. Ta NLD aplikace má dvě části, první něco pošle přímo do Phantoma přes USB to by mělo odstanit výškový limit, upravit rychlosti pro Normal a Sport a odstrani No Fly Zones. Bohužel nemám aktivační kód takže to nepůjde. Ta druhá část opatchuje DJI Go 4.1.3 a mělo by jít FCC a zase NFZ ale bez toho prvního to asi nepůjde. Takže jediné co půjde když zkopíruju to patchnutou apku bude asi jen to FCC za předpokladu že si to při patchování nezjišťuje jestli máte Sparka, Mavica a nebo Phantoma, a neudělá verzi jen pro jedno z toho. To ještě zkusím ověřit. Zatím ale nevím jak mám ověřit že mám vyšší výkon.


Píšeš to zcela správně. Já tu apku koupil za cca 550,-. V první opravdu jde poslat do kvadrokoptéry příkaz, která zruší výškový limit, zruší NoFly zóny, a lze upravit parametry jednotlivých režimů, rychlost, atd.

Druhá část potřebuje originál 4.1.3 DJI GO, kterou následně rozbalí, cca 10 minut přechroupává, následně zabalí - to je ta vzniklá NLD DJI GO, kterou jsem několika zájemcům rozeslal. Ta ale neřeší výškový limit. Ten jen v té první části a bez té NLD aplikace (bavíme se o samotné aplikaci, ne o upravené NLD DJI GO) nelze zrušit. Takže pokud by někdo vysloveně třeba při expedici do velehor, apod. potřeboval letět výš, musí mít tu apku, kterou to zruší...

Výkon poznáš snadno. Vyzkoušet. S orig. aplikací doletí Mavic cca 2 - 2,5km, v té samé oblasti s upravenou nedělá skoro dvojnásobek problém.

Z.

Autor:  MarkAurel [ pát 15.09.2017 20:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: DJI Spark

tie limity a ostatne ide zrusit aj bez platenia staci Dji asisstant2 v debug mode kopa video navodov je na ytbe

Autor:  xitanaf [ sob 16.09.2017 1:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: DJI Spark

Bral som Sparka hlavne pre skladnost, idealny na turistiku. Nemozem sa na nic stazovat, snad jedine, vydrz baterky. Ked si zratam, ze vyslaham 30% nez v sport rezime doletim na 1000m vzdialene miesto a pri poklese kapacity pod 30% sa tocim a letim s5, tak z toho vychadza, ze na natacanie ostava 6 max. 7minut. Pouzivam patchnutu apku 4.1.3. Mobil s RC pripojeny cez wifi, pretoze cez OTG mi to stale nefunguje. Zatial co som skusal dosah, tak cca. 1-1.5km v zastavanej oblasti s rusenim 2.4 home wifi a 5.8 sietou providera bezdratoveho internetu. Pri priamej viditelnosti v horach aj 2km, samozrejme bez ekehokolvek extendru na antenach.
Tu mate screenshot z maximalky. Urobene v Sulovskych skalach pri priamej viditelnosti bez akehokolvek zarusenia.
6411



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

Autor:  lumidair [ sob 16.09.2017 8:01 ]
Předmět příspěvku:  Re: DJI Spark

Pekne video a super hudba.

Autor:  Fafa999 [ sob 16.09.2017 8:18 ]
Předmět příspěvku:  Re: DJI Spark

Jo už jsem to našel, v tom debug modu lze nastavit limit výšky a rychlosti viz tyto parametry

https://flyflydrones.com/pages/custom-flight-parameters

NFZ se vypne:

g_config.airport_limit_cfg.cfg_disable_airport_fly _limit = 1
g_config.airport_limit_cfg.cfg_limit_data = 20250910

Autor:  MarkAurel [ sob 16.09.2017 8:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: DJI Spark

Mna by zaujimalo ci ide oklamat dji kopteru na prepnutie do FCC rezimu jednoduchim trikom kedze si polohu overuje cez sim kartu IP internetu Data a GPS, hodit na telefone offline rezim aj data a wifi a koptere zamedzit pristup k gps a v telefone appkou fake gps zmenit polohu na ameriku ci ju takto primitivne ide oklamat alebo je mudrejsia?

Autor:  xitanaf [ sob 16.09.2017 9:47 ]
Předmět příspěvku:  Re: DJI Spark

MarkAurel píše:
Mna by zaujimalo ci ide oklamat dji kopteru na prepnutie do FCC rezimu jednoduchim trikom kedze si polohu overuje cez sim kartu IP internetu Data a GPS, hodit na telefone offline rezim aj data a wifi a koptere zamedzit pristup k gps a v telefone appkou fake gps zmenit polohu na ameriku ci ju takto primitivne ide oklamat alebo je mudrejsia?

Teraz som vyskusal. Na mobile som vypol data. Spustil FakeGPS, nastavil nejake miesto v Utah a overil cez Waze ci je poloha naozaj v Utah. Cez wifi sa sparoval s RC, tu si nema sancu potiahnut info o polohe nakolko je to iba prenos medzi dvoma zariadeniami. Spustil drona a apku DJIGo4. Na moje pocudovanie na mape ukazalo spravnu polohu na slovensku. Vypada, ze apka cita primarne udaje o pozicii z drona ale kto vie. Zamedzit pristup drona k GPS sa mi zda dost nerozumne.
Inak sa mi nezobrazuju ani NFZ alebo som aspon nepostrehol. Max vyska v nastaveniach je 500m a odpojene su vsetky update.
http://boris.fanatix.sk/dji_go4_4.1.3_v25.apk

Autor:  MarkAurel [ sob 16.09.2017 13:21 ]
Předmět příspěvku:  Re: DJI Spark

No ide o zamedzenie ku gps iba na prepnutie do fcc napriklad v byte alebo ho niecim zakrit alobal ...

Autor:  xitanaf [ sob 16.09.2017 17:58 ]
Předmět příspěvku:  Re: DJI Spark

MarkAurel píše:
No ide o zamedzenie ku gps iba na prepnutie do fcc napriklad v byte alebo ho niecim zakrit alobal ...

no ja ti neviem chlope ale aky to ma vyznam? Myslim FCC v uzavretych priestoroch. Preco stravit 5min prepinanim telefonu do roznych rezimov a lepenim alobalu na drona? nie je ovela jednoduchsie nainstalovat patchnutu apku a je po probleme? jedine co nebudes mat k dispo je nastavenie rychlosti gimbalu pretoze to umoznuje az verzia 4.1.4.

Autor:  MarkAurel [ sob 16.09.2017 19:38 ]
Předmět příspěvku:  Re: DJI Spark

Ide len o test ze az ako moc je overovana poloha a mozno pri reklamacii by ti napriklad zozrali ze si fcc zapol pri pobyte v usa :D a po navrate neprijal normu CE naspat

Autor:  xitanaf [ sob 16.09.2017 19:52 ]
Předmět příspěvku:  Re: DJI Spark

jasne. Ked by uz islo o reklamacku, tak to by bolo v poho. Za 1. v popise mali dosah az 2km takze FCC a po druhe rezim FCC sa aktivuje po pripojeni apky k ovladacu a pochybujem, ze niekde v drone je nejaky log o tom, ze aka apka kedy a kde komunikovala s dronom prostrednictvom ovladaca. Je to akoby ti niekto nechcel uznat reklamacku notebooku s windows pretoze ty si sa rozhodol ho vyhodit a naistalovat linux.

K tomu testu, myslim, ze by stacilo ist niekde do pivnice a tam nakopnut drona rc a apku na mobile bez datoveho prenosu. Osobne si myslim, ze v takom pripade by si apka snazila info ziskat z region nastavenia androidu.

Autor:  MarkAurel [ sob 16.09.2017 20:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: DJI Spark

Praveze logi sa ukladaju na priamo na mainboarde a pomali aj ci sa ti prst klepal na knipli pri lietani :D

Autor:  xitanaf [ ned 24.09.2017 10:15 ]
Předmět příspěvku:  Re: DJI Spark

Prave bola vypustena info, ze verzia DJI Go4 4.1.10 nebude zatial podporovana v deejayeye modder! DJI zmenilo kompilator a aplikovanie patchu by vyzadovalo root telefonu co nie je nic pre zaciatocnikov. Ci funguje aspon ForceFCC pridanim upraveneho config suboru do apky som zatial nezistoval. Kazdopadne tak vsak majitelia Sparku mozu prist o letove rezimy z Mavica ako CourseLock, HomeLock, Waypoints, Cinematic, TerrainFollow, PointOffInterest a FollowMe :(

Tu je teda zatial posledna verzia 4.1.9 s aplikovanymi vsetkymi patch kt. boli k dispozicii:
http://boris.fanatix.sk/djigo4_4.1.9_fullmod-36.apk

Pre tych co prechadzaju na apku z nejakej nizssej verzie ako napr. 4.1.3 sa moze pri instalacii a pouzivani vyskytnúť problem.
1. Po instalacii a prvom spusteni sa apka pokusa stiahnut nejake rescues files a tento proces krachne.
- Treba nainstalovat apku normalne z obchodu a spustit ju. Nasledne ist v telefone do Nastavenia-Aplikacie-DJI GO 4 a kliknut "Vynutit zastavenie" dalej na "Ulozisko" a "vymazat vyrovnavaciu pamat" a "Vymazat data". Potom naistalovat patchnutu apku a system stiahnutia "rescues files" by uz mal fungovat ako aj cela apka.

2. Pri dlhsom pouzivani sa moze apka zablokovat a DJI vyzaduje overenie cinskeho telefonneho cisla.
- Aby sa tak nestalo treba v nastaveniach aplikacie vypnut mapove podklady a koordinaty China.
- Ak sa uz stalo a apka je zablokovana, treba apku preinstalovat, vid. bod 1. a nasledne pre buducnost mapove podklady China vypnut.

Autor:  xitanaf [ úte 26.09.2017 11:38 ]
Předmět příspěvku:  Re: DJI Spark

MarkAurel píše:
tie limity a ostatne ide zrusit aj bez platenia staci Dji asisstant2 v debug mode kopa video navodov je na ytbe

nie vsetky idu na vsetky drony od DJI. Napriklad Spark nejde zmenit vyskovy limit. Vo firmware chyba g_config_flying_limit_height_limit_enabled takze aj ked sa vsetky ostatne vyskove limity prepisu ten hlavny fly_limit_heigh 500m prepisat nejde a apka viac ako tych 500m nepusti. Rovnako aj uprava do Sport+ modu, 50kmh co ma Spark v papieroch je maximalka a viac ako 54kmh som z neho nevymackol, citilne sa ale zrychlilo stupanie a klesanie. Podla netu je to sposobene verziou firmware .600 Spark a .1000 u Mavica. Kde operacie so zmenou vzletovej vysky a rychlosti v sport rezime sa aj napriek prepisaniu parametrov po kazdom spusteni drona vyresetuju do tovarenskych hodnot. Jedina moznost je downgrade firmwaru u sparka na .300 a u Mavica na .700 Problem vsak je, ze Spark firmware .600 je povinny a bez neho uz po 2.9.2017 nevzlietne ziaden Spark. Podobny "odrb" od DJI sa teda da cakat v buducnosti aj u Mavica a Phantoma.

Autor:  g1mp [ pát 29.09.2017 11:11 ]
Předmět příspěvku:  Re: DJI Spark

Ahoj, diky za modified appku, ja pouzivam tu ze stranek MyDJI.info bez problemu.
S cim u Sparka bojuji je, ze v kombinaci s Androidem se mi pres wifi nechce pripojit na 2,4ghz. Da se to vysvejkovat jen tim, ze se po prepnuti zapoji OTG kabel pred tim, nez se wifi restartuje, ale je to trochu clumsy a nikdy ne trvale reseni. Mate nejaky lepsi trik? Diky ,Honza

Stránka 8 z 11 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/