Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 939 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 4
PříspěvekNapsal: čtv 17.08.2017 6:02 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.12.2013
Příspěvky: 42
Taky mi po aktualizaci naskočil limit 120m výšky, ale bylo to jen tím že se to samo nastavilo. Musel jsem znovu nastavit 500m a potvrdit varování o předpisech.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 4
PříspěvekNapsal: čtv 17.08.2017 14:43 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 28.4.2017
Příspěvky: 307
Bydliště: Napajedla
Tobě aspoň těch "jen" 120m.
Mě 30m...
Ale po ranni skoro hodinové konzultaci na zmíněném telefonním čísle u Jablek byl účet odblokován a dal jsem stahovat, hodil do báglu a valil směr Prágl.
Díky D1 jsem tam dorazil až před pátou :-( a staženo nic.
Naštěstí na Telinku věděli kam sáhnout a zdá se, že vše je OK.
A co mě překvapilo - i po smazání a novém stažení zůstaly původně nastavené hodnoty (možná to bylo v "sušenkách").
Takže i původně nastavený (a nedosažitelný dostup a dolet) nakonec zůstal a Fantóm letěl jak měl...
Víc jsem zatím nestihl.

K čemu jsou aktualizace, které tě letově "zavřou" do válce a k deaktivaci musíš apku odstranit a nainstalovat znovu se neodvažuji hádat - taky proto, že ještě nebylo 22:00 hodin :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 4
PříspěvekNapsal: čtv 17.08.2017 18:43 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 20.11.2014
Příspěvky: 126
Bydliště: Havířov
K hovnu :mrgreen:

_________________
Phantom 4


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 4
PříspěvekNapsal: čtv 17.08.2017 19:02 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.12.2013
Příspěvky: 42
Asi je třeba rozlišovat - 30m je omezení které je díky tomu že DJI nevi v které části světa jsi (je nutná registrace a nějaký dúkaz že jsi v evropě nebo v USA apod) a tím pádem nezná předpisy které platí v tvé zemi, tak tě omezí na 30m.
120m je omezení které vyplývá ze základního nastavení a které můžeš kdykoliv změnit jak se ti zlíbí jen tě donutí ho nastavit znovu a potvrdit to že víš o porušování předpisů v tvé zemi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 4
PříspěvekNapsal: pát 18.08.2017 15:38 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.1.2017
Příspěvky: 12
Poznate niekto aplikaciu Pix4D capture na mapovanie s dronom ? Chcem ju vyskusat a nejak sa nechce spojit s mojim P4.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 4
PříspěvekNapsal: pát 18.08.2017 20:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 28.4.2017
Příspěvky: 307
Bydliště: Napajedla
Fafa999 píše:
Asi je třeba rozlišovat - 30m je omezení které je díky tomu že DJI nevi v které části světa jsi (je nutná registrace a nějaký dúkaz že jsi v evropě nebo v USA apod) a tím pádem nezná předpisy které platí v tvé zemi, tak tě omezí na 30m.
120m je omezení které vyplývá ze základního nastavení a které můžeš kdykoliv změnit jak se ti zlíbí jen tě donutí ho nastavit znovu a potvrdit to že víš o porušování předpisů v tvé zemi.


Ale ne.
S P4 létám rok, dosud nebyl problém s dostupem ani doletem, P4 moc dobře ví kde je ;-)
A registrován jsem také ;-)
Nastavení je OK.
Základní nastavení určitě nebylo 120 m. A znovu jsem ho nastavovat nemusel, i po nové instalaci si tablet pamatoval předchozí nastavení.
I výška zůstala nastavena na původně požadované hodnotě (150 m), na kterou mě to ale po aktualizaci nechtělo pustit a po reinstalaci už ano - aniž bych zasahoval do nastavení (správného) regionů.
Potvrzení chce pouze pokud chceš nastavit více než 122 m, tedy 400 ft, což je v kolizi s předpisy FAA - musíš odkliknout, že si jsi vědom nastavení nad toto omezení. Rozsah je 20-500 m.
Takže nejde o to že vím o porušování předpisů v mé zemi - tento limit platí v USA ( a možná i jinde), ne u nás.

A tím by se ani nevysvětlovalo, proč kromě dosahu 30 m byl omezen i dolet na 50 m.

Na vině je aktualizace, která to odstartovala - před tím jsem létal výše i dále...
Takže apku odinstalovat, znovu instalovat a je to OK.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 4
PříspěvekNapsal: sob 19.08.2017 8:49 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 6.11.2016
Příspěvky: 63
Bydliště: Brdy
Ahoj,
K tomuto mam podobnou zkusenost po pul roce letani s P4.
Na Ipadu jsem tedy jeste nemel zadne omezeni, ale pri pouziti jineho telefonu ve stejnou hodinu na stejnem miste jsem mel najednou omezeni 30m a 50m delky, tedy chyba je jasne v aplikaci, at uz je to dane nejakym prihlasenim nebo necim jinym. Kazdopadne treba vcera prijel kamos s novou P4 a jinym IpadAir2(ktery mimochodem funguje perfektne, je znat vykon oproti ipadAir1) tak jsem si od nej tento tab pujcil, abych si overil obcasne zelene pruhy a vypadky a potvrdilo se mi, ze je to vykonem ipadu, uplne ciste a plynule a co hlavne, vsechny nastaveni vysky a omezeni delky, vcetne nastaveni napriklad sensitivy, gains atd se uklada do koptery a pri pripojeni jakehokoli jineho telefonu by se meli nacist beze zmen
A.
Steve píše:

Ale ne.
S P4 létám rok, dosud nebyl problém s dostupem ani doletem, P4 moc dobře ví kde je ;-)
A registrován jsem také ;-)
Nastavení je OK.
Základní nastavení určitě nebylo 120 m. A znovu jsem ho nastavovat nemusel, i po nové instalaci si tablet pamatoval předchozí nastavení.
I výška zůstala nastavena na původně požadované hodnotě (150 m), na kterou mě to ale po aktualizaci nechtělo pustit a po reinstalaci už ano - aniž bych zasahoval do nastavení (správného) regionů.
Potvrzení chce pouze pokud chceš nastavit více než 122 m, tedy 400 ft, což je v kolizi s předpisy FAA - musíš odkliknout, že si jsi vědom nastavení nad toto omezení. Rozsah je 20-500 m.
Takže nejde o to že vím o porušování předpisů v mé zemi - tento limit platí v USA ( a možná i jinde), ne u nás.

A tím by se ani nevysvětlovalo, proč kromě dosahu 30 m byl omezen i dolet na 50 m.

Na vině je aktualizace, která to odstartovala - před tím jsem létal výše i dále...
Takže apku odinstalovat, znovu instalovat a je to OK.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 4
PříspěvekNapsal: ned 20.08.2017 18:48 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.1.2017
Příspěvky: 12
Ako zabranit aby sa mi mobil po pripojeni cez usb na vysielac nenabijal a tym padom necerpal energiu z baterie vysielaca ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 4
PříspěvekNapsal: ned 20.08.2017 19:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.8.2010
Příspěvky: 925
Bydliště: SK
Na cvaknutie +5v kablika v usb kabli zabudni nakolko appka nerozpozna pripojeny telefon, mozno neakou appkou na zakazanie nabijania ale to potrebujes najprv root telefonu

_________________
DJI Phantom 4pro, DJI Spark combo


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 4
PříspěvekNapsal: pon 21.08.2017 13:45 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.5.2015
Příspěvky: 634
Bydliště: Plzeň
Tak to omezení 30výška, 50 vzdálenost se mi stalo taky. Situace: Na chalupě od táty půjčen ipad air1 a hrál sem si s appkou DJIgo (mám PH3A). Pak jsem P sbalil a odjel na létání. Připojil jsem iPhona kterého jsem před tím používal a po odstartování dosah a výška omezeny. Zkoušel jsem znovu potvrdit 500 a neomezeno, ale bez reakce. Zkusil jsem smazat app a dnes to jdu zkusit. Tak doufám že to pojede. PS: aktualizaci P3A jsem nedělal

_________________
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 4
PříspěvekNapsal: pon 21.08.2017 16:02 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 20.11.2014
Příspěvky: 126
Bydliště: Havířov
Pořád to nelíta tak jak před aktualizaci. Můj problém je ,že to jde pomalu dolů, o 4metrech za sekundu si můžu nechat zdát.

_________________
Phantom 4


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 4
PříspěvekNapsal: pon 21.08.2017 17:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 28.4.2017
Příspěvky: 307
Bydliště: Napajedla
vojtek píše:
Pořád to nelíta tak jak před aktualizaci. Můj problém je ,že to jde pomalu dolů, o 4metrech za sekundu si můžu nechat zdát.


Nejde tomu "přidat"?
Přiznám se, že do těchto hodnot nesahám, akorát jsem si upravil průběh na expu.
Ale někde tam byla nastavena dopředná rychlost (určitě mi to neletí vpřed 36 km/h) a tam bylo nastaveno méně.
Třeba je po aktualizaci nastavena nižší (bezpečnější?) hodnota klesání.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 4
PříspěvekNapsal: úte 22.08.2017 12:36 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.11.2015
Příspěvky: 31
Zdravím pánové nedávno jsem tu řešil problém z restartováním kamery a gimbalu viz tento příspěvek
Dobrý den, mám problém z
odpojováním kamery i gimbalu při nahrávání.
Dojde k odpojení cca na 2s, poté se opět připojí,
při tom dojde i k přerušení nahrávání,
dělá to zejména při nahrávání 2.7K a vyšší.
První co jsem zkoušel je vyměnit kartu, nepomohlo.
Pohyb koptéry nemá vliv, dělá to i
když ji mám doma na stole a pouze při nahrávání jinak ne.
Video to vždy uloží z datumem 31.12.2013 23:00
Začalo to z ničeho nic, žádný pád, či tvrdé přistání.
Má někdo zkušenost z podobnou závadou? Nebo nápad co by to mohl způsobovat?


Po nějaké době jsem zjistil že problém v restartování vznikal pouze při režimu videa na 30p. Proto jsem začal natáčet na 25p a bylo po problému, teď jsem se po delší době podíval do nastavení a koukám že možnost 30p úplně zmizela 8O
přikládám PrtSc a ptám se zda to máte taky tak, nebo se to samo takto „opravilo" jen mě?
Díky za info


Přílohy:
IMG_0012.PNG
IMG_0012.PNG [ 589.84 KiB | Zobrazeno 448 krát ]
IMG_0013.PNG
IMG_0013.PNG [ 557.42 KiB | Zobrazeno 448 krát ]
IMG_0014.PNG
IMG_0014.PNG [ 403.79 KiB | Zobrazeno 448 krát ]
IMG_0015.PNG
IMG_0015.PNG [ 427.16 KiB | Zobrazeno 448 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 4
PříspěvekNapsal: úte 22.08.2017 17:46 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 20.11.2014
Příspěvky: 126
Bydliště: Havířov
Steve píše:

Nejde tomu "přidat"?
Přiznám se, že do těchto hodnot nesahám, akorát jsem si upravil průběh na expu.
Ale někde tam byla nastavena dopředná rychlost (určitě mi to neletí vpřed 36 km/h) a tam bylo nastaveno méně.
Třeba je po aktualizaci nastavena nižší (bezpečnější?) hodnota klesání.



Dnes jsem zkusil přidat na vertikalu 5%, zdá se to být lepší,ještě zkusím znovu překalibrovat IMU

_________________
Phantom 4


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 4
PříspěvekNapsal: sob 26.08.2017 10:43 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 28.4.2017
Příspěvky: 307
Bydliště: Napajedla
tomas1987 píše:
Tak to omezení 30výška, 50 vzdálenost se mi stalo taky. Situace: Na chalupě od táty půjčen ipad air1 a hrál sem si s appkou DJIgo (mám PH3A). Pak jsem P sbalil a odjel na létání. Připojil jsem iPhona kterého jsem před tím používal a po odstartování dosah a výška omezeny. Zkoušel jsem znovu potvrdit 500 a neomezeno, ale bez reakce. Zkusil jsem smazat app a dnes to jdu zkusit. Tak doufám že to pojede. PS: aktualizaci P3A jsem nedělal


Tak jak? Funguje?

Mimochodem - před dvěma týdny jsem se díky aktualizaci potrápil - viz výše - a když to konečně zase jede jak má, tak mi to včera opět hlásilo, že to chce aktualizaci!
Nas.at!!!
Že jsou tam bezletové zóny a pod.
Jednak už to slibovala ta předchozí aktualizace a navíc se buď můžou opakovat předchozí potíže (a fakt nemám zájem se s tím znovu trápit), a třeba mě to pak zase omezí kvůli blízké bezletové zóně či bůhví co i na nás znovu připravili...
Čím novější, tím hůř....


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 939 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz